Gençler, AB’nin Projeleriyle Çağ Atlıyor

MÜSİAD Sakarya Gençlik Kurulu Avrupa Birliği ve Projeler Komisyon Başkanı Ayfer Büşra Gülgör; Avrupa Birliği ve projeler ile ilgili yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

AB’nin 1957 tarihinde Roma’da imzalanması nedeniyle Roma Antlaşması olarak bilinen Avrupa Ekonomik Topluluğu Antlaşması Avrupa Birliği’nin oluşturulmasını öngören antlaşma olduğunu hatırlatan Ayfer Büşra Gülgör; “AB; 1992 tarihinde Maastricht’te imzalanan antlaşma ile siyasi birliğe kavuşmuştur ve Avrupa Birliği adını almıştır. Avrupa Birliği; İktisadi, kültürel, siyasi ve sosyal hakların belirlenmesi ve bu doğrultudaki menfaatlerin yaygınlaştırılıp geliştirilmesi açısından öncelikli politikalara sahiptir. Bu politikalarla çerçevelenen eylemler sosyal hukuk ve bundan ayrı düşünülemeyecek olan sosyal güvenlik kapsamlıdır. Savunma, ticaret, ortak pazar gibi odaklanmaların ötesinde bugün AB’nin yoğun desteğinin tespit edildiği eğitim alanı dikkat çekmektedir. Eğitim alanında yapılan çalışmalar ve gördükleri destek bunu hak eder ölçüdedir. Bu destek eğitimdeki reform çalışmalarına teşvik özelliği göstermektedir” diyerek, AB’nin tanımını yaptı.

AB Gençlik Programı

Her sorunun kendine özgü şartlarda çözülmesinin en uygun seçenek olması yanında küreselleşen dünyada bu sorunlar için uluslar arası desteğe sahip çeşitli çözüm yollarının ortaya çıkarılması da çok önemlidir. Çünkü zamanla benzeşen sorunlar ve bu sorunları çözme ihtiyacı kolektif çalışmayı beraberinde getirmektedir. Bu doğrultuda Avrupa Birliği çerçevesinde, Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları oluşturulmuştur. Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları, 1995 yılında Sokrates-Genel Eğitim, Leonardo da Vinci-Mesleki Eğitim ve Gençlik olmak üzere üç başlık altında birleştirilerek Avrupa Topluluğu Eğitim Programları adıyla uygulamaya konulmuştur.

<p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2"><strong>AB Gen&ccedil;lik Programı</strong><br /><br />Her sorunun kendine &ouml;zg&uuml; şartlarda &ccedil;&ouml;z&uuml;lmesinin en uygun se&ccedil;enek olması yanında k&uuml;reselleşen d&uuml;nyada bu sorunlar i&ccedil;in uluslar arası desteğe sahip &ccedil;eşitli &ccedil;&ouml;z&uuml;m yollarının ortaya &ccedil;ıkarılması da &ccedil;ok &ouml;nemlidir. &Ccedil;&uuml;nk&uuml; zamanla benzeşen sorunlar ve bu sorunları &ccedil;&ouml;zme ihtiyacı kolektif &ccedil;alışmayı beraberinde getirmektedir. Bu doğrultuda Avrupa Birliği &ccedil;er&ccedil;evesinde, Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gen&ccedil;lik Programları oluşturulmuştur. Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gen&ccedil;lik Programları, 1995 yılında Sokrates-Genel Eğitim, Leonardo da Vinci-Mesleki Eğitim ve Gen&ccedil;lik olmak &uuml;zere &uuml;&ccedil; başlık altında birleştirilerek Avrupa Topluluğu Eğitim Programları adıyla uygulamaya konulmuştur. </font></p>

MÜSİAD ve Gençlik

MÜSİAD Gençlik Kurulu olarak misyonlarını da anlatan Ayfer Büşra Gülgör; “MÜSİAD Gençlik Kurulu, Yüksek ahlâk ve yüksek teknoloji" anlayışını, MÜSİAD tecrübesiyle birleştirerek, edindiği tecrübeyi genç girişimci ve yöneticilere aktarmak; aynı zamanda toplumsal dayanışma ve paylaşma kültürünü geliştirerek, gençliğin sosyal ve ekonomik seviyesinin yükseltilmesi yolunda mücadele eden, geleneğe bağlı genç ve şuurlu bakışı oluşturmaktır. Misyonumuzun Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları’nın okul ve meslek eğitimdeki reformun temeli ile örtüşmekte olduğu açıktır. Türkiye’nin Avrupa Birliği içerisinde nüfus bazında en büyük ikinci ülke konumunda olduğu düşünülürse önemi daha da iyi anlaşılacaktır. Nisanda yapılan Türkiye Ulusal Konferansı’nın onur konuğu TBMM AB Uyum Komisyonu Başkan Vekili ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi Lütfi Elvan da Avrupa Eğer dünyada güçlü olmak istiyorsa Türkiye gibi genç ve dinamik bir nüfusa sahip bir ülkeye ihtiyacı olduğunu belirtti. Bu ihtiyaca Genç MÜSİAD olarak, çağın gerektirdiği girişimci ruha sahip gençler ve buna destek olacak kişilerce AB destekli projelerle Türkiye’nin kalkınması adına yenilikler ve gelişmelerle katkı sağlayacağımızı umut etmekteyim” diye konuştu.

<p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2"><strong>M&Uuml;SİAD ve Gen&ccedil;lik</strong><br /><br />M&Uuml;SİAD Gen&ccedil;lik Kurulu olarak misyonlarını da anlatan Ayfer B&uuml;şra G&uuml;lg&ouml;r;<font color="#333399"> &ldquo;M&Uuml;SİAD Gen&ccedil;lik Kurulu, Y&uuml;ksek ahl&acirc;k ve y&uuml;ksek teknoloji&quot; anlayışını, M&Uuml;SİAD tecr&uuml;besiyle birleştirerek, edindiği tecr&uuml;beyi gen&ccedil; girişimci ve y&ouml;neticilere aktarmak; aynı zamanda toplumsal dayanışma ve paylaşma k&uuml;lt&uuml;r&uuml;n&uuml; geliştirerek, gen&ccedil;liğin sosyal ve ekonomik seviyesinin y&uuml;kseltilmesi yolunda m&uuml;cadele eden, geleneğe bağlı gen&ccedil; ve şuurlu bakışı oluşturmaktır. Misyonumuzun Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gen&ccedil;lik Programları&rsquo;nın okul ve meslek eğitimdeki reformun temeli ile &ouml;rt&uuml;şmekte olduğu a&ccedil;ıktır. T&uuml;rkiye&rsquo;nin Avrupa Birliği i&ccedil;erisinde n&uuml;fus bazında en b&uuml;y&uuml;k ikinci &uuml;lke konumunda olduğu d&uuml;ş&uuml;n&uuml;l&uuml;rse &ouml;nemi daha da iyi anlaşılacaktır. Nisanda yapılan T&uuml;rkiye Ulusal Konferansı&rsquo;nın onur konuğu TBMM AB Uyum Komisyonu Başkan Vekili ve T&uuml;rkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu &Uuml;yesi L&uuml;tfi Elvan da Avrupa Eğer d&uuml;nyada g&uuml;&ccedil;l&uuml; olmak istiyorsa T&uuml;rkiye gibi gen&ccedil; ve dinamik bir n&uuml;fusa sahip bir &uuml;lkeye ihtiyacı olduğunu belirtti. Bu ihtiyaca Gen&ccedil; M&Uuml;SİAD olarak, &ccedil;ağın gerektirdiği girişimci ruha sahip gen&ccedil;ler ve buna destek olacak kişilerce AB destekli projelerle T&uuml;rkiye&rsquo;nin kalkınması adına yenilikler ve gelişmelerle katkı sağlayacağımızı umut etmekteyim&rdquo;</font> diye konuştu. </font></p>
15 yıl önce
Sakarya&#8217;da çiğ köfteciler
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
70d0230e9792cb6a696629a41e5becea@