Geyve ve Pamukova, Organize Sanayi Bölgesi İstiyor

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, sebze ve meyve üretiminde önemli bir merkez olan Geyve ve Pamukova ilçelerinde üretilen ürünlerin işlenebileceği gıda üretimine yönelik bir İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmasının ilçe ekonomilerine önemli katkılar yapacağını söyledi.

Altuğ, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Geyve ve Pamukova ilçelerinde ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Geyve Kaymakamı Süleyman Erdoğan'ı, ardından Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya'yı, daha sonra Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser'i makamlarında ziyaret eden SATSO heyeti, ilçelerin sosyo-ekonomik gelişimi hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Üzerimize Düşeni Yapacağız

Geyve Kaymakamı Erdoğan'ı ziyaretinde konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, ilçelerdeki sosyo-ekonomik hayatı yerinde görmek, sorunları yerinde tespit edip çözümü hususunda ilgili merciler nezdinde girişimlerde bulunmak, ilçelerin gelişimi adına yerel yönetimlerle ortak projeler geliştirmek için ziyaretler yaptıklarını söyledi.

Sebze ve meyve üretiminde önemli bir merkez olan Geyve ve Pamukova'da yatırıma uygun alan bulunması durumunda üretilen ürünlerin işlenebileceği gıda üretimine yönelik bir İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmasının gerek bölgeye gerekse ilçe ekonomilerine önemli katkılar yapacağını anlatan Aktuğ, "Bu doğrultuda oda olarak üzerimize düşeni her zaman yapacağız. İlçelerin dengeli kalkınması ve gelişmesi adına yerel yönetimlerle yapılacak her türlü iş birliğine hazırız. İlçelerimizde uygun yatırım alanları olduğu taktirde bu alanları değerlendirmek için yerel yönetimlerle ortak çalışmalar yapmaktan memnuniyet duyacağız." dedi.

Üniversite ile İşbirliği Yapmak İstiyoruz

Geyve Kaymakamı Süleyman Erdoğan ise ilçede KÖYDES Projeleri kapsamında kamu tarafından gerçekleştirilen projeler hakkında heyete bilgi verdi. İlçede uygulanan projelerin bir çoğunun tamamlandığını belirten Erdoğan, kaynak yetersizliği dolayısıyla sulama projesini hayata geçiremediklerini dile getirdi.

İlçe ekonomisinin temelinin tarımsal üretime dayandığını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu: "İlçede gıda güvenliği konusuna büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda çiftçilerin eğitilmesi amacıyla önemli çalışmalar yaptık. İlçede gerçekleştirilen her üretimi kayıt altına almayı amaçlıyoruz. İlçenin sahip olduğu mevcut imkanları değerlendirmek adına birtakım çalışmalar yapmak istiyoruz. Bu çalışmalardan en önemlisi ilçede gerçekleştirilen tarımsal üretimi ve elde edilen ürünü değerinde pazarlamak istiyoruz."

<p><strong><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2" color="#000000">&Uuml;niversite ile İşbirliği Yapmak İstiyoruz</font></strong><br /><br /><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2">Geyve Kaymakamı S&uuml;leyman Erdoğan ise il&ccedil;ede K&Ouml;YDES Projeleri kapsamında kamu tarafından ger&ccedil;ekleştirilen projeler hakkında heyete bilgi verdi. İl&ccedil;ede uygulanan projelerin bir &ccedil;oğunun tamamlandığını belirten Erdoğan, kaynak yetersizliği dolayısıyla sulama projesini hayata ge&ccedil;iremediklerini dile getirdi. </font></p><p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2">İl&ccedil;e ekonomisinin temelinin tarımsal &uuml;retime dayandığını vurgulayan Erdoğan, ş&ouml;yle konuştu:<font color="#333399"> &quot;İl&ccedil;ede gıda g&uuml;venliği konusuna b&uuml;y&uuml;k &ouml;nem veriyoruz. Bu kapsamda &ccedil;ift&ccedil;ilerin eğitilmesi amacıyla &ouml;nemli &ccedil;alışmalar yaptık. İl&ccedil;ede ger&ccedil;ekleştirilen her &uuml;retimi kayıt altına almayı ama&ccedil;lıyoruz. İl&ccedil;enin sahip olduğu mevcut imkanları değerlendirmek adına birtakım &ccedil;alışmalar yapmak istiyoruz. Bu &ccedil;alışmalardan en &ouml;nemlisi il&ccedil;ede ger&ccedil;ekleştirilen tarımsal &uuml;retimi ve elde edilen &uuml;r&uuml;n&uuml; değerinde pazarlamak istiyoruz.&quot;</font> </font></p>
Bir Hal Kurulması Gerekiyor

İlçede üretilen tarımsal ürünlerin pazarlanması konusunda üreticilerin çok büyük sıkıntılar yaşadığını söyleyen Erdoğan, "Birçok üretici aracılara mallarını kaptırıp ürün bedellerini tahsil edemiyor. Sorunu çözmek için ilçede organize bir hal kurulması gerekiyor. Bu hal kurulduğu taktirde çiftçi mahsulüne değerinde alıcı bulabilecek. Böylece ilçe ekonomisinde önemli katkılar sağlanacak." şeklinde konuştu.

İlçedeki çiftçilerin belli ürünlerin üretilmesinde uzmanlaşmalarını sağlamak için üniversite ile işbirliği çalışmaları yapmak istediklerini bildiren Erdoğan, uzmanlaşmanın üretime kalite getireceğini ve üretilen ürünlerin daha sağlıklı ve daha değerli olmasına vesile olacağını sözlerine ekledi. SATSO, heyeti ziyaretlerinin ardında meyve ve sebze üretimi yapılan arazilerde inceleme yaptı.

<strong><font face="Arial" size="2" color="#000000">Bir Hal Kurulması Gerekiyor</font></strong> <p><font face="Arial" size="2">İl&ccedil;ede &uuml;retilen tarımsal &uuml;r&uuml;nlerin pazarlanması konusunda &uuml;reticilerin &ccedil;ok b&uuml;y&uuml;k sıkıntılar yaşadığını s&ouml;yleyen Erdoğan, <font color="#333399">&quot;Bir&ccedil;ok &uuml;retici aracılara mallarını kaptırıp &uuml;r&uuml;n bedellerini tahsil edemiyor. Sorunu &ccedil;&ouml;zmek i&ccedil;in il&ccedil;ede organize bir hal kurulması gerekiyor. Bu hal kurulduğu taktirde &ccedil;ift&ccedil;i mahsul&uuml;ne değerinde alıcı bulabilecek. B&ouml;ylece il&ccedil;e ekonomisinde &ouml;nemli katkılar sağlanacak.&quot;</font> şeklinde konuştu. </font></p><p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2">İl&ccedil;edeki &ccedil;ift&ccedil;ilerin belli &uuml;r&uuml;nlerin &uuml;retilmesinde uzmanlaşmalarını sağlamak i&ccedil;in &uuml;niversite ile işbirliği &ccedil;alışmaları yapmak istediklerini bildiren Erdoğan, uzmanlaşmanın &uuml;retime kalite getireceğini ve &uuml;retilen &uuml;r&uuml;nlerin daha sağlıklı ve daha değerli olmasına vesile olacağını s&ouml;zlerine ekledi. SATSO, heyeti ziyaretlerinin ardında meyve ve sebze &uuml;retimi yapılan arazilerde inceleme yaptı.</font></p>
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
a320759af11eab959420f24280acac4d@