Sakarya Vali Yardımcısı M. Suphi Olcay, gezi parkuru için çalışmaların başladığını söyledi.
Taraklı ilçesinde incelemelerde bulunan Kültür ve Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı M. Suhpi Olcay, gezi parkuru hakkında bilgi verdi.
Olcay, "Sakarya Kültür ve Turizm Konseyinin çalışmalarına ışık olması amacıyla K2 danışmanlık firmasından Kaan Emek, tasarımcı Ayşegül Özmen, Çevre ve Orman Müdürlüğü, Kültür Müdürlüğü ve Coğrafi Bilgi Sistemi'nden arkadaşlarımızla iki günlük bir gezi düzenledik. İlk gün ilin kuzey kesimini gezdik. Sapanca'dan çıkarak Poyrazlar Gölü, Çaltıcak Gölü, Akgöl, Kaynarca, Şeyh Muslihiddin Camii, Yenimahalle, Karasu, Kocaali, Hendek üzerinden Adapazarı'na döndük. Şimdi de güneyi geziyoruz. Bu parkur Arifiye, Alifuatpaşa Köprüsü ve müzesi, Geyve, oradan Taraklı ve ardından da Akyazı üzerinden yeniden Adapazarı'na döneceğiz. Sakarya'da iki tane gezi parkuru düzenleyeceğiz. Bütün bunların üzerinde bilgilendirme levhaları, işaretlendirmeler olacak. İnsanlara farklı bir dizaynla Sakarya'nın konaklama yerlerini, gezilecek yerlerini gösterme imkanımız olacak" dedi.
Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman'ın yerel kültürün bir parçası olarak, yöresel yemekleri ve bölgenin adetlerini göstermek için kendilerini Taraklı'ya davet ettiğini kaydeden Olcay, "Davet üzerine Taraklı'da bir düğüne katıldık. Burada yörenin gelenek ve göreneklerini yakından tanıma fırsatı bulduk" diye konuştu.
Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi'nin 4 Nisan 2008 tarihinde toplantı yapacağını da söyleyen Olcay, "Toplantıya Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen de katılacak. Amacımız 33 üyesi olan konseyin çalışmalarına ışık tutmaktır” dedi.
Vali Yardımcısı M. Suphi Olcay ayrıca, başka bir projelerinin de Taraklı ile ilgili olduğunu ifade ederek, "Taraklı'da restorasyonu tamamlanan yerlere işlev kazandırılarak pansiyon haline getirilmesi, restorasyonu bitmeyen işlerin toparlanması, Rüştüye Meydanında ki çalışmaların bitirilmesi, Hisar yolunun tamamlanması, Arasta'da ki alt yapı hizmetlerinin bitirilmesi, Taraklı bezinin satılabilir bir ürün haline gelmesi, ayrıca ahşap işlerde düzgün bir tasarım çalışmasıyla daha büyük merkezlerde daha fazla paraya satılabilir ürünler elde etmemiz lazım. Taraklı'dan alınan bir kaşığın belli olabilmesi için bir ambleminin, bir markasının olması gerekir. Bunu Taraklı'da üretilen her şeyin üzerine koymamız lazım. Bizim amacımız Taraklı ambleminin her yerde tanınmış olmasını sağlamak. Şu haliyle sadece biz biliyoruz. İşte bütün bunlara etiketimizi vurarak, ne zaman imal edildiği, kim tarafından imal edildiği ibarelerin eklenmesi gerekir" dedi.