Güzeldere Şelalesi

Düzce'nin Gölyaka İlçesi'nde bulunan Güzeldere Şelalesi, hem konaklama hem piknik yapacabileceğiniz güzel bir seçenek.

Tamamen doğal bir ortamda bulunan şelalenin rakımı 130 metredir. Şelalenin bulunduğu bölgede, su ve kuş sesleri dışında sizi rahatsız eden bir ses yoktur. Şelaleye inen yaklaşık bir kilometrelik yol, oldukça rampadır. Patika yol olarak yapılan yol da tamamen doğal bir yapıdır. Şelalenin yanında bir süre durduğunuzda tüm yorgunluğunuzun atıldığını hissedersiniz.

Ulaşım

Güzeldere Şelalesi Mesire Yeri'ne ulaşmak için öncelikle Düzce'nin Gölyaka İlçesi'ne ulaşmak gerekiyor. Gölyaka'dan sonra Güzeldere Şelalesi tabelaları takip edilerek mesire alanına varılıyor.

Gölyaka'dan çıktıktan bir müddet sonra sağa doğru dönüş gösteren Güzeldere Şelalesi tabelasını göreceksiniz.

Kamp alanına giderken İçmeler Köyü'nden geçiliyor. Mesire alanına giderken virajlı bir yolda dağa tırmanıyorsunuz. Tırmanışınız sırasında harika bir manzarayla karşı karşıya kalıyorsunuz.

Sanki bulutların üzerine çıkmış gibi oluyorsunuz. Sis yok ise uzakta Efteni Gölü'nü görebilirsiniz. Yol Sakarya'dan yaklaşık 2 saat kadar sürüyor.

Şelale

Tuvaletlerin yan tarafından aşağıya doğru inildiğinde 5-10 dakikalık mesafede şelaleye varılıyor. Yaklaşık yüksekliği 120 metre civarında olan şelalenin sesi, yaklaştıkça daha fazla duyuluyor . Şelaleye giderken muhtelif yerlerde banklı tahta masalardan bulunuyor. Bir sabah kahvaltınızı veya öğlen yemeğinizi şelale manzarasıyla da yiyebilirsiniz. Patika tahta korkuluklarla korunmuş durumda ve tam şelalenin altına kadar iniliyor.

Mekan

Burası daha çok günübirlik piknik yapmak için ya da şelaleyi görmek için gelinen bir yer. Anlaşılan o ki, sıcak havalarda ve özellikle Pazar günleri oldukça kalabalık ve gürültülü oluyor.

Alanın sağ tarafında geniş ve düz bir çayırlık bulunuyor ve bu çayırlığın kenarlarında ya da alanın sol tarafındaki ormanlık bölgede çadır kurulabiliyor. Muhtelif yerlerde banklı tahta masalar, mangal yapmak için özel taş ocaklar var. Kamp ateşi yakmak yasak ama yakanlar olmuş.

Alanın içinde 3-4 tane çeşme mevcut. Çeşmelerden akan su içilebiliyor, bulaşık da yıkanabiliyor. Mangal yapmak için ise özel alanlar belirtilmiş.

<font face=\"Arial\" size=\"2\"><p style=\"margin-bottom: 0cm\"><strong><font size=\"3\">Şelale</font><br /></strong><br />Tuvaletlerin  yan  tarafından aşağıya doğru inildiğinde 5-10 dakikalık mesafede  şelaleye varılıyor. Yaklaşık y&uuml;ksekliği 120 metre civarında olan şelalenin sesi, yaklaştık&ccedil;a daha fazla duyuluyor . Şelaleye giderken muhtelif  yerlerde banklı tahta masalardan  bulunuyor. Bir sabah kahvaltınızı veya  &ouml;ğlen yemeğinizi şelale manzarasıyla da  yiyebilirsiniz. Patika tahta  korkuluklarla korunmuş durumda ve tam şelalenin  altına kadar iniliyor. </p>   <p style=\"margin-bottom: 0cm\"><font size=\"3\"><strong>Mekan</strong></font><br /><br />Burası  daha &ccedil;ok g&uuml;n&uuml;birlik piknik yapmak i&ccedil;in  ya da şelaleyi g&ouml;rmek i&ccedil;in  gelinen bir yer. Anlaşılan o ki, sıcak havalarda ve  &ouml;zellikle Pazar  g&uuml;nleri olduk&ccedil;a kalabalık ve g&uuml;r&uuml;lt&uuml;l&uuml; oluyor. <br /><br />Alanın  sağ  tarafında geniş ve d&uuml;z bir &ccedil;ayırlık bulunuyor ve bu &ccedil;ayırlığın kenarlarında ya da   alanın sol tarafındaki ormanlık b&ouml;lgede &ccedil;adır kurulabiliyor. Muhtelif  yerlerde  banklı tahta masalar, <font face=\"Arial\" size=\"2\">mangal  yapmak i&ccedil;in &ouml;zel taş ocaklar var. </font>Kamp ateşi yakmak yasak ama yakanlar  olmuş. <br /><br />Alanın i&ccedil;inde  3-4 tane &ccedil;eşme mevcut.  &Ccedil;eşmelerden akan su i&ccedil;ilebiliyor, bulaşık da  yıkanabiliyor. Mangal yapmak i&ccedil;in  ise &ouml;zel alanlar belirtilmiş.</p></font>
Güzeldere Şelalesi
Güzeldere Şelalesi
Güzeldere Şelalesi
Güzeldere Şelalesi
.
Güzeldere Şelalesi
12 yıl önce
bahçe süs kayalı şelalesi