Sakarya Üniversitesi'nin alışılmışın dışında bir öğretim üyesi dikkat çekiyor. Sapanca Meslek Yüksek Okulu'nda ders veren Elektrik Elekronik Yüksek Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Müslüm Yaman, 2003 yılında çıkardığı Çağdaş Halk Müziği dalında bir albümü ve 200'ün üzerinde bestesi bulunuyor. Akademik hayatıyla müzik hayatının birbirini desteklediğini belirten Yaman, "Bir yolu açmak başka bir yolu açmak gibidir. Birbirine set çekmiyorlar" diyor.
Akademik kariyerle, sanatçı kimliğinin bir arada olmasını öğrenenlerin şaşırdığını belirten Yaman, bunun şaşılacak bir şey olmadığını dile getiriyor. Yaman, şunları söylüyor: "Sanatçılığın okulu yok, bildiğimiz anlamda. Akademik kariyer de hedefleriniz arasındaysa ulaşmak imkânsız değil. Tabii kendi birikimlerinizin farkında olmalısınız. Sanatçılığın birikimi ise kişiliğinizin kıvamına aittir. İşte o kıvam da sanatçıdan sanatçıya değişebiliyor. Aslında akademik kariyer ile sanatçılık birbirinden bir şey çalmıyorlar. Aksine birbirini destekliyorlar. Yani bir yolu açmak başka bir yolu açmak gibidir. Birbirine set çekmiyorlar. Birbirleriyle müthiş bir iletişim içindedirler."
Kendisine en çok (Konserler ve program arasında akademik çalışmalara nasıl zaman ayırıyorsunuz) sorusu yöneltildiğini ifade eden Yaman, "Önemli olan zamanı yönetebilmektir. Zamanı iyi yönetiyorum. Sanatın büyüsü ile bilim dünyası arasındaki yolculuk gerçekten muhteşemdir" ifadelerini kullanıyor. Öğrencilerinin sanatçı kimliğini öğrendiklerinde şaşırdıklarını anlatan Yaman, zaman zaman öğrencilerinin kendisinden şarkı söylemesini istediğini belirterek, "Tabii ki öğrenciler bir üniversite hocasının müzikle uğraşmasını ilginç bulabiliyor. Ama hoşalarına gidiyor. Özellikle de elektrik-elektronik hocası olmam biraz daha şaşkınlıklarını artırıyor. Sanatçı kimliğim öğrencilerimle daha kolay ve sağlıklı iletişim kurmama yardımcı oluyor. Zaman zaman benden şarkı söylememi istiyorlar" şeklinde konuşuyor.