Mevcut pil teknolojisinde yapılan bu geliştirme, sadece 2 dakikada büyük bir şarj kapasitesi sunuyor.
Singapur\'lu araştırmacılar, sadece iki dakikada yüzde 70 şarj olabilen yeni nesil bir lityum-iyon pil geliştirdiler.
Yeni pil teknolojilerine muhtemelen şüpheyle yaklaşıyorsunuz. Bu konuda haksız değilsiniz, ama bu yeni teknoloji , yeni umutlarla beraber geliyor. Sözkonusu teknoloji, yepyeni bir pil ortaya çıkarmak yerine, mevcut lityum-iyon pillerde geliştirmeler yapıyor.
Yenilenen pilin sırrı, nanoyapısında. Yeni teknoloji, anotta kullanılan geleneksel grafit yerine, ucuz bir titanyum dioksit jelden faydalanıyor. Aynı madde, UV ışınlarını emmesi için güneş kremlerinde de kullanılıyor. Bilim adamlarının bileşimleri nanoyapılara dönüştürmesini keşfetmeleri sayesinde şarj işlemi hızlı yapılabiliyor. Bu basit yenilik sayesinde lityum-iyon piller, 20 kat hızlı şarj olabiliyor ve 20 kat daha uzun dayanabiliyor (20 seneden fazla).
Araştırmacılar, yeni teknoloji sayesinde elektrikli otomobillerin şarj işlemini önemli ölçüde hızlandırabileceklerini söylüyorlar. İyi haber ise araştırmacılara göre yenilenen pilin piyasaya sürülmesi, sadece 2 sene sürecek. Yeni teknolojinin yepyeni bir yöntem yerine mevcut lityum-iyon piller üzerinde geliştirme yapıyor olması, onu daha inandırıcı kılıyor.