İşkur 1500 işçi arıyor

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü arasında düzenlenen protokol ile Türkiye genelinde 120.000 işçinin fidan üretimi, ağaçlandırma ve bakım çalışmalarında 6 ay süre ile istihdamları öngörülmüştür.

Orman Genel Müdürlüğünün ihtiyaçları doğrultusunda, işçi ihtiyaçları İllere göre belirlenmiş olup, bu kapsamda İlimize 1.500 kişilik işçi alımı öngörülmüştür. Bu doğrultuda yapılan projelerle, İlimizde Orman İşletme Müdürlükleri ile Fidanlık Müdürlüklerine 1.500 kişinin alımı konusunda İŞKUR Müdürlüklerine başvurular devam ediyor.

Bu kapsamda, Orman İşletme Müdürlüklerinden Adapazarı’ na 350, Geyve’ ye 250, Hendek’ e 200, Akyazı’ ya 200, Karasu’ ya 150 ve Sakarya Fidanlık Müdürlüğü’ ne 350 olmak üzere toplam 1.500 işçi alınacaktır. İşe alınacak olan işçiler, 1 Nisan 2015 ila 30 Eylül 2015 tarihleri arasında 6 ay süre ile geçici olarak istihdam edilecekler. Proje kapsamında alınacak işçiler, tohumdan fide yetiştirilmesi, tüplenmesi, budama, aşılama ve ağaçlandırma faaliyetlerinde çalıştırılacaktır. Başvurularda herhangi bir yaş ve tahsil şartı aranmamaktadır.

Bilindiği üzere, Toplum Yararına Çalışma Programlarının açmacı, işsizlerin kısa süreli istihdam ve eğitimini amaçlayan programlardır. Diğer bir ifadeyle, işsizlerin çalışma yaşamından uzun süre ayrı kalarak maddi sıkıntıya düşmelerini önlemeye yönelik, çalışma alışkanlık ve disiplinlerini yitirmemeleri bakımında kısa süreli istihdam ve eğitimlerini sağlamak için düzenlenmektedir.

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin KAYA tarafından yapılan açıklamada; “Sayın Valimiz Hüseyin Avni COŞ’un talimatları ile projeler hızlı bir şekilde yapılarak, 1 Nisan 2015 tarihinde işe başlatılacak şekilde gerekli çalışmalar bitirilmiştir. Sözleşmesi yapılan projelerle, 2 milyon fidan yetiştirilmesi, 16.740 hektar alanda ağaç dikimi, bakımı, erozyon kontrolü çalışmaları yapılması hedeflenmiştir. Projenin, ilçelerimizin neredeyse tamamında uygulanacak olması ve çevreye duyarlı projelere öncülük etmesi bakımından önemlidir. Ayrıca, katılımcıların Orman mühendis ve teknikerleri tarafından fide yetiştirme, budama, aşılama ve ağaçlandırma faaliyetleri hakkında eğitilerek, bilgi, beceri ve tecrübe sahibi olmaları da amaçlandığı” açıklamasında bulunmuştur.

Projelere başvurular İŞKUR’un internet portalından da yapılabilmektedir. İşsizlikle mücadelede dezavantajlı gruplar olarak adlandırılan özürlülerin, eski hükümlülerin, kadınların, sosyal yardım alanların ve emeklisine az bir zaman kaldığı halde işe girme güçlüğü içerisinde olan işsizlerin projelere başvuruları beklenmektedir.
İşkur 1500 işçi arıyor
İşkur 1500 işçi arıyor
İşkur 1500 işçi arıyor
9 yıl önce
İşçi sağlığı muayenesi
işçi servisleri