İşte Sakarya'daki diyaliz hastası sayısı

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü Diyaliz Merkezleri Başvuru Değerlendirme Komisyonu 2013 yılının birinci dönem raporunu yayınladı. 

Toplantıda alınan karar gereği hasta sayısı fazla olan Akyazı İlçesine 3 adet hemodiyaliz cihazı artırım yapılmasına karar verilirken, yeni açılan Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 31 cihaz+yatak ruhsatlı cihaz sayısının, diyaliz ünitesinin fiziksel açıdan yetersiz olması nedeniyle, 18+1 cihaz+yatak kapasitesi ile faaliyetine devam etmesi ve ruhsatlandırılmasına karar verildi. 

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğünce oluşturulan Diyaliz Merkezleri Başvuru Değerlendirme Komisyonu yaptığı toplantıda Sakarya’da kamu ve özel diyaliz merkezlerinin yer aldığı üç hizmet bölgesinde faaliyet gösteren hemodiyaliz merkezlerinden bilgilerin toplanması sonucunda Diyaliz Merkezleri Başvuru Değerlendirme Komisyonunca durum değerlendirilmesi yapılarak ildeki toplam 188 cihazın aktif olarak toplam 670 hastaya hizmet verdiği tespit edildi.
Yapılan toplantıda şu kararlar alındı: “Diyaliz Merkezleri Hakkındaki Yönetmeliği 21. maddesi hükümlerine göre 1 nolu, ve 2 nolu bölgede hedef doluluk oranının 4’ün altında olduğundan, olağanüstü haller dışında (savaş, deprem, sel, yangın… vb.) Temmuz 2013 dönemi Komisyon toplantısına kadar bu bölgelerde hemodiyaliz cihaz artırımına ve yeni merkez açılmasına gerek olmadığına karar verildi. 2 nolu bölgede hedef doluluk oranının 4,38 tespit edilmesi ve Akyazı Devlet Hastanesi Hastane Yöneticiliği’nin yazılı talebinin incelenmesi sonucunda 3’üncü bölgede bulunan Akyazı Devlet Hastanesine 3 adet hemodiyaliz cihazı artırım yapılmasına karar verildi. Geyve Devlet Hastanesinde HBs (+) hastalarının alınabilmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi için; Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kullanılmayan bir adet hemodiyaliz cihazının Geyve Devlet Hastanesine verilmesine karar verildi. Özel Öz-Sa Diyaliz Merkezi’nin 29.12.2012 tarih ve 199 sayılı cihaz artırım talep yazısı değerlendirilerek, 1 nolu diyaliz hizmet bölgesinin hedef doluluk oranı 4,00’ün altında olması sebebi ile cihaz artırım talebinin uygun olmadığına karar verildi. Diyaliz merkezlerine uzak yerlerde ikamet eden hastaların yol mesafesi mağduriyetini giderilmesi amacıyla Sakarya Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Nefroloji Kliniğinde periton diyalizi ile tedavi açısından değerlendirilmesine karar verildi. Sakarya Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Sağlık Bakanlığı ile yapılan yazışmaların incelenmesi sonucunda 31 cihaz+yatak ruhsatlı cihaz sayısının, yeni açılan hizmet binasında diyaliz ünitesinin fiziksel açıdan yetersiz olması nedeniyle, 18+1 cihaz+yatak kapasitesi ile faaliyetine devam etmesi ve ruhsatlandırılmasına karar verildi.”

Sakarya’da hizmet veren Diyaliz Merkezleri şöyle: “1. bölge: SAÜ Eğitim Araştırma Hastanesi, Yenikent Devlet Hastanesi, Hendek Devlet Hastanesi, Özel Ada Diyaliz Merkezi, Özel Bilge Diyaliz Merkezi, Özel Nefromed Diyaliz Merkezi, Özel Öz-Sa Diyaliz Merkezi, Özel Sakarya Diyazliz Merkezi. 2. Bölge: Karasu Devlet Hastanesi. 3. Bölge: Akyazı Devlet Hastanesi, Geyve Devlet Hastanesi.”
<div><font face="arial, helvetica, sans-serif" size="2">Yapılan toplantıda şu kararlar alındı: &ldquo;Diyaliz Merkezleri Hakkındaki Y&ouml;netmeliği 21. maddesi h&uuml;k&uuml;mlerine g&ouml;re 1 nolu, ve 2 nolu b&ouml;lgede hedef doluluk oranının 4&rsquo;&uuml;n altında olduğundan, olağan&uuml;st&uuml; haller dışında (savaş, deprem, sel, yangın&hellip; vb.) Temmuz 2013 d&ouml;nemi Komisyon toplantısına kadar bu b&ouml;lgelerde hemodiyaliz cihaz artırımına ve yeni merkez a&ccedil;ılmasına gerek olmadığına karar verildi. 2 nolu b&ouml;lgede hedef doluluk oranının 4,38 tespit edilmesi ve Akyazı Devlet Hastanesi Hastane Y&ouml;neticiliği&rsquo;nin yazılı talebinin incelenmesi sonucunda 3&rsquo;&uuml;nc&uuml; b&ouml;lgede bulunan Akyazı Devlet Hastanesine 3 adet hemodiyaliz cihazı artırım yapılmasına karar verildi. Geyve Devlet Hastanesinde HBs (+) hastalarının alınabilmesi ve mağduriyetlerinin giderilmesi i&ccedil;in; Sakarya &Uuml;niversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kullanılmayan bir adet hemodiyaliz cihazının Geyve Devlet Hastanesine verilmesine karar verildi. &Ouml;zel &Ouml;z-Sa Diyaliz Merkezi&rsquo;nin 29.12.2012 tarih ve 199 sayılı cihaz artırım talep yazısı değerlendirilerek, 1 nolu diyaliz hizmet b&ouml;lgesinin hedef doluluk oranı 4,00&rsquo;&uuml;n altında olması sebebi ile cihaz artırım talebinin uygun olmadığına karar verildi. Diyaliz merkezlerine uzak yerlerde ikamet eden hastaların yol mesafesi mağduriyetini giderilmesi amacıyla Sakarya &Uuml;niversite Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Nefroloji Kliniğinde periton diyalizi ile tedavi a&ccedil;ısından değerlendirilmesine karar verildi. Sakarya &Uuml;niversite Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Sağlık Bakanlığı ile yapılan yazışmaların incelenmesi sonucunda 31 cihaz+yatak ruhsatlı cihaz sayısının, yeni a&ccedil;ılan hizmet binasında diyaliz &uuml;nitesinin fiziksel a&ccedil;ıdan yetersiz olması nedeniyle, 18+1 cihaz+yatak kapasitesi ile faaliyetine devam etmesi ve ruhsatlandırılmasına karar verildi.&rdquo;</font></div><div><font face="arial, helvetica, sans-serif" size="2"><br /></font></div><div><font face="arial, helvetica, sans-serif" size="2">Sakarya&rsquo;da hizmet veren Diyaliz Merkezleri ş&ouml;yle: &ldquo;1. b&ouml;lge: SA&Uuml; Eğitim Araştırma Hastanesi, Yenikent Devlet Hastanesi, Hendek Devlet Hastanesi, &Ouml;zel Ada Diyaliz Merkezi, &Ouml;zel Bilge Diyaliz Merkezi, &Ouml;zel Nefromed Diyaliz Merkezi, &Ouml;zel &Ouml;z-Sa Diyaliz Merkezi, &Ouml;zel Sakarya Diyazliz Merkezi. 2. B&ouml;lge: Karasu Devlet Hastanesi. 3. B&ouml;lge: Akyazı Devlet Hastanesi, Geyve Devlet Hastanesi.&rdquo;</font></div>
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
daee68cda236ddd8f532effaffad8109@