İşte SAÜ'nün 7+1 eğitim modeli

Sakarya Üniversitesi, geçen yıl tüm meslek yüksekokullarında başlattığı, işletmede bir dönem uygulamalı eğitim modelini fakültelere taşıyor.

Teknoloji Fakültesi öğrencileri, 7’nci veya 8’inci dönemlerinde işletmelerde eğitim görecek.

Sakarya Üniversitesi’nin mesleki eğitim ve nitelikli eleman yetiştirmek amacıyla sanayi ve iş dünyasıyla birlikte başlattığı, bir dönem işletmede eğitim modeli, genişleyerek devam ediyor. Geçen yıl meslek yüksekokullarında başlatılan ve başarıyla uygulanan sistemde öğrenciler 4 dönem olan eğitimlerinin bir dönemini işletmelerde tam zamanlı çalışarak tamamlıyorlardı. Teknoloji Fakültesi de uygulamalı eğitim projesini hayata geçirerek mühendislik öğrencilerini bir dönem işletmeye gönderecek.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, üniversite-sanayi işbirliğinin somut bir adımı olarak hayata geçirdikleri projeyle, öğrencilere ve iş dünyasına önemli katkı sağladıklarını vurguladı. Öğrencileri sanayiye hazırlamak ve sektörün ihtiyaç duyduğu elemanları sektörle birlikte yetiştirmek amacıyla Türkiye’ye model olacak uygulamalar gerçekleştirdiklerini belirten Rektör Elmas, uygulamalar sayesinde öğrencilerin, işyerinde yapılan eğitimle mezuniyet öncesinde iş deneyimine sahip olacaklarını söyledi. Rektör Elmas, “Meslek Yüksekokulları’ndaki 3+1 eğitim projesini başarıyla uyguladıktan sonra Teknoloji Fakültesi öğrencilerini de 7+1 eğitim modeli ile bir dönem işyerleri ile buluşturacak olan Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın bu projeyi de başarıyla gerçekleştirerek üniversite-sanayi iş birliğini daha da geliştireceğine inanıyorum” dedi.

Teknoloji Fakülteleri’nin bilgiye ek olarak uygulama becerisi yüksek mühendisler yetiştirerek sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikte mezun vermeyi planladıklarını vurgulayan Teknoloji Fakültesi Dekanı Sarıbıyık, “Fakültemiz; öğrencilerimizin iş dünyasının beklentilerini karşılayacak bilgi ve uygulama becerisine sahip mühendisler olarak yetişmelerini sağlamak için, Bologna ve MÜDEK kriterlerinden taviz vermeden, eğitim-öğretimin 7 dönemini okulda teorik ve uygulamalı ders, bir dönemi de işletmede uygulamalı eğitim olarak düzenlemiştir” ifadelerini kullandı.

Dekan Sarıbıyık, “Ülkemiz hızla gelişen, uygulamaya yönelik eleman ihtiyacının giderek arttığı bir ortama gelmiştir. Buna paralel olarak Teknoloji Fakültelerinde güncel mühendislik bilgisinin yanı sıra belirli teknik problemlerin çözümüne, endüstri ve iş hayatındaki problemlerin çözüm yöntemlerine ağırlık verilmesi, laboratuvar derslerinde, endüstriyel problemler için pratik tasarım çözümlerine yönelik uygulamalar yapılması hedeflenmektedir” şeklinde konuştu.

İş dünyası elemanını yakından tanıyacak

Mekatronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümleri bulunan Teknoloji Fakültesi’nde başlatılan eğitim modeliyle, iş dünyası işe almayı düşündüğü elemanı kısa sürede ve istediği şekilde yetiştirecek, elemanını yakından tanıma fırsatı bulacak, üniversitedeki eğitim programları iş dünyasının gereksinimleri doğrultusunda güncellenecek, iş dünyası ile akademik personelin kaynaşması neticesinde sinerji oluşacak ve yapılacak ortak projelerle işletmelerin Ar-Ge teşviklerinden yararlanması sağlanacak.

Sigortasının üniversite tarafından karşılanacağı öğrencilerin uygulamalı eğitimleri 2013-2014 eğitim yılında başlıyor. 7+1 Eğitim Modeli\'ne göre öğrenciler ilk 6 dönem teorik ve uygulamalı dersleri okul ortamında, 7’nci veya 8’inci dönemlerinde işyeri eğitimi dersini İşyeri Eğitimi Yönergesi’ne göre akademik takvime uygun olarak 16 hafta ve tam zamanlı olarak yapacaklar.

İşletme sahipleri,  “İşyeri Eğitimi Yönergesi” ve öğrenci talebi için üniversitenin web sitesinden veya www.muys.sakarya.edu.tr adresinden ulaşabilirler.

İşte SAÜ'nün 7+1 eğitim modeli
11 yıl önce
Eğitim, Öğretim Eğitim, Öğretim
İngilizce Kursları, yabancı dil kursları, yurtdışı eğitim danışmanlığıİngilizce Kursları, yabancı dil kursları, yurtdışı eğitim danışmanlığı
Danışmanlık, Marka Patent Hizmetleri, Belgelendirme, Mesleki Eğitim HizmetleriDanışmanlık, Marka Patent Hizmetleri, Belgelendirme, Mesleki Eğitim Hizmetleri
SRC 5 temel eğitim
cd eğitim materyalleri
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
d3a4f18f24ce34d42b8c8312e5d7f1c2@