2013-2014 eğitim öğretim yılında 992 kişilik yabancı öğrenci kontenjanı bulunan Sakarya Üniversitesi\'ne (SAÜ) dünyanın dört bir yanından 3 bin 500 öğrenci başvuru yaptı.
En çok başvuru yapılan ülke ise Türkmenistan.
Moritanya’dan Kanada’ya
www.int.sakarya.edu.tr adresine yapılan toplam 3 bin 500 başvuru yapan yabancı öğrencilerden, bin 662’si asil ve yedek olarak Sakarya Üniversitesi’ne yerleştirildi.Türkmenistan’dan 670, Azerbaycan’dan 286, Türkiye’de yaşayan Yabancı Uyruklu öğrencilerden ise 134 yabancı öğrencinin Sakarya Üniversitesine asil ve yedek olarak yerleştirilmesi yapıldı. Bu yerleştirmeleri Sırası ile Bulgaristan’dan 89, Suriye’den 83, Almanya’dan 60, Kırgızistan’dan 51, Afganistan’dan 45, Yunanistan’dan 33, Filistin’den 24, Endonezya’dan 22, Tacikistan’dan 21, Özbekistan’dan 14, Kazakistan’dan 13, Bosna Hersek’ 11, İran’dan 9, Moğolistan ve Rusya’dan 8, Irak ve Fas’tan 7, Kosova’dan 6, Çin, Mısır ve Ürdün’den 5, Kenya, Hollanda, İsviçre ve Yemen’den 4, Avusturya, Sırbistan Karadağ’dan 3, Arnavutluk, Belçika, Fransa, Makedonya, Pakistan ve Amerika Birleşik Devletleri’nden 2, Kanada, Danimarka, Gürcistan, İsrail, Malezya, Moritanya, Moldova, Nijerya, Surinam, Tayland, Tunus ve Ukrayna’dan 1’er öğrenci takip etti.
En Çok Kontenjan Mühendislik ve Fen Edebiyat Fakültesi’ne
2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında yabancı uyruklu öğrenciler için açılan kontenjanı 200’er kişiyle Fen-Edebiyat ve Mühendislik Fakültesi paylaştı. İkinci sırada 150 kişilik kontenjan ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) yer aldı. İşletme Fakültesi’nde 90, Teknoloji Fakültesi’nde 72, İlahiyat ve Eğitim Fakültesi’nde 65, Bilişim Fakültesi’nde 42, Sağlık Yüksekokulu’nda 25, Tıp Fakültesi’nde 6, Hukuk Fakültesi’nde ise 5 yabancı uyruklu öğrenci öğrenim görecek.
"Gönüllü Elçimiz Olacaklar"
Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Günümüzde üniversitelerin uluslararasılaşmasının en önemli göstergelerinden birinin yabancı öğrenci oranı olduğuna dikkat çekerek “Yabancı uyruklu öğrencilerin sayısını her yıl artırmak temel hedeflerimizden birisidir. Üniversitemize ve şehrimize gelen bu öğrencilerin buradan alacakları eğitim ve öğretimle ülkemizi ve bölgemizi tanıma gibi kazanımlarından sonra kendi ülkelerinde ülkemizi en iyi şekilde tanıtacaklardır. Yani kendi ülkelerinde gönüllü elçilerimiz olacaktır. Biz de üniversite olarak iyi izlenimlerle ayrılmalarını sağlamak için her türlü çalışmayı yapmaya devam ediyoruz”