Sakarya Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAÜKAM) tarafından başlatılan Kadın Akademisi, SAÜ Kırkpınar tesislerinde düzenlenen üç günlük programın ardından başarıyla tamamlandı.
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından doğrudan faaliyet kapsamında proje desteği alan ve Sakarya Valiliği ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından da desteklenen akademide, Doğu Marmara Bölgesi’nden seçilen şehit ve gazi yakını 30 kadına ve ailelerine üç gün boyunca eğitim verildi. Sağlıktan teknolojiye, gençlerde madde bağımlılığından aile içi etkin iletişime, girişimcilikten kadınların hukuksal haklarına kadar değişik konu başlıklarında uygulanan eğitimler, uzman akademisyenler ve sektör uzmanları tarafından verildi.
Gün boyu süren eğitimlerin dışında birinci günün akşamı Psikolog Neşe Ünal tarafından iki saatlik egzersiz programı uygulandı. Sapanca Belediyesi Başkanı Aydın Yılmazer’in de ziyarette bulunduğu ikinci günün akşamında ise, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde kapanış programı düzenlendi. Programda katılımcılara kampa ait fotoğraflardan oluşan slayt sunumu izletildi. Programda konuşan SAÜKAM Müdürü Prof. Dr. Nurgül Keser, Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü’ne kadın konusuna gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.
Kadın Araştırmaları Merkez Ofisi\'nin 24 saat boyunca Sakarya Üniversitesi’nin tüm akademisyen, idari personel ve öğrencilerine açık olacağını ve her renkteki düşünceyi kucaklayacağını ifade eden Keser, “Bu projenin sonunda Sakarya Üniversitesi ailesinin ne kadar donanımlı olduğu gördüm ve meslektaşlarımla gurur duydum. Çok farklı renkteki düşünceler aynı masa etrafında bir araya gelerek, son derece uyumlu tek bir ses çıkarabildik. Bu kamp bizleri de besleyen ve büyüten bir süreç oldu. Multidisipliner çalışma kültürümüzü artırdığımız ve kurumlar arası işbirliğini geliştirdiğimiz bir program oldu. Artık akademisyenlerin donanım ve akademik düşüncelerini kullanarak, letafet ilkeleri çerçevesinde, kadın sorunları konusunda taşın altına ellerini koymaları ve alternatif projeler üretmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bu akademi Türkiye’de bir ilkti. Bundan sonrakileri de paydaşımız olan Doğu Marmara Kadın Çalışmaları Platformu üyesi Düzce Üniversitesi Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (DÜKAM) ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü sırasıyla gerçekleştirecek. Çok renkliliğimizi ileride tüm Türkiye’ ye yayacağız. Bize duydukları güvenden ve verdikleri destekten ötürü tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından paydaş üniversitelerin Kadın Araştırmaları Merkezi temsilcilerine plaket takdim edildi. Program, Devlet Konservatuarı öğretim üyelerinin düzenlediği ve solist olarak Doç. Dr. Nilgün Sazak, piyanoda Arş. Gör. Hacı Bekir Kurşunet, tarda Öğretim Görevlisi Kazım Gürkan’ın birlikteliğinde gerçekleşen “Türküden Mahnıya” isimli konser ile devam etti. Katılımcılardan yoğun alkış alan konserin ardından program sona erdi.