'Kadın Çalışmaları Platformu' kuruldu

Doğu Marmara Üniversiteleri tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Doğu Marmara TR 42 Bölgesi için “Kadın Çalışmaları Platformu” kuruldu.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) koordinasyonunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sakarya Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Yalova Üniversitesi ve Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü işbirliğiyle 27 - 28 Şubat 2014 tarihlerinde ‘‘Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Bir Kalkınma için Kadın ve Çocuk Sorunlarının Farkındayız’’ konferansı düzenlendi. Konferansın kurumsal ölçekteki ilk yankısı “Doğu Marmara TR 42 Bölgesi için Kadın Çalışmaları Platformu” oldu.

Konferansın ilk gününü oluşturan kadın çalışmaları etkinliklerinden biri de bölge üniversitelerinden toplumsal cinsiyet alanında çalışmalar yürüten akademisyenlerin yuvarlak masa toplantısı oldu. Sakarya Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkez (SAÜKAM) Müdürü Prof. Dr. Nurgül Keser’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda, SAÜKAM, Kocaeli Üniversitesi Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (KASAUM), Düzce Üniversitesi Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (DÜKAM), Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü, Yalova Üniversitesi adın ve Aile Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÜKAM) akademisyenleri bölgesel kalkınma çalışmalarına toplumsal cinsiyet boyutunu dâhil ederek insan odaklı kalkınma anlayışına vurguyu güçlendirmek amacıyla işbirliği alanlarını değerlendirdi.

8 Mart Dünya Kadınlar Gününe özel bölgesel ölçekte bir kutlama etkinliği olarak gerçekleştirilen toplantıda toplumsal cinsiyet çalışmalarında bölge üniversitelerinin işbirliğini ileri seviyelere taşıyacak kararlara imza atıldı.

Güç birliği

Üniversitelerin kadın araştırma merkezlerinin aktif olarak çeşitli çalışmalarda bulunduğunu dile getiren SAÜKAM Müdürü Prof. Dr. Nurgül Keser, “Bizler bu platform vasıtasıyla güç birliği oluşturarak aktivitelerimizi önce Doğu Marmara bölgesinde hızlandıracağız. Her yıl 8 Mart\'ta katılımcı üniversitelerden biri Kadın Çalışmaları Platformu\'nun sözcüsü ve koordinatörü olacak ve çalışma gündemini belirleyecektir. Platformun ilk sözcüsü ve koordinatörlüğünü toplantının ev sahibi Sakarya Üniversitesi Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAÜKAM) yapacaktır” diye konuştu.

"Hedef, 
bu platformu üniversitelerarası ortak ağa çevirmektir"
 
Üniversitelerarası bilgi ve tecrübe paylaşımını kolaylaştırmak, fikir alışverişini temin etmek üzere platform üyeleri arasındaki iletişim kurumsal olarak ve sosyal medya ortamında sağlanacağını ifade eden Prof. Dr. Keser, “ Platform ortak sertifika ve yüksek lisans programlarının oluşturulması, üniversitelerin ilgili birimleri arasında mentörlük uygulamasının hayata geçirilmesi, iller için acil müdahale alanlarının tespiti, ortak projeler geliştirilmesi ve finansman olanaklarının çeşitlendirilmesi üzerine ortak çabalara hız vereceğiz. TR42 Düzey 2 Bölgesi için sosyo-ekonomik kalkınma odaklı çalışmalar yürüten Doğu Marmara Kalkınma Ajansı da bölge üniversitelerinin toplumsal cinsiyet çalışmalarındaki işbirliğini kurumsal ve teknik açılardan destekleyecek; proje bazlı finansman olanaklarının geliştirilmesine aktif katkı sağlayacaktır. Bundan sonraki hedefimiz ise bu platformu Türkiye geneline yayarak üniversitelerarası ortak ağa çevirmektir. Bundan sonraki hedefimiz ise bu platformu Türkiye geneline yayarak üniversitelerarası ortak ağa çevirmektir. Bu vesile ile Sakarya Üniversitesi Kadın Araştırmaları Merkezi ve Doğu Marmara Kadın Çalışmaları platformu olarak tüm kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyoruz” dedi.
'Kadın Çalışmaları Platformu' kuruldu
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
3d7e80ab472fff888bf7b6ff7a7d6a4e@