Sakarya Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Dr. Ünal Küçükyılmaz, Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin yeni bina yapılana kadar vatandaşa daha iyi hizmet verebilmesi için mevcut binada bir takım değişikliklere gidildiğini söyledi.
Göreve geldikleri günden beri ilk işlerinin hastaneleri ziyaret ederek hastanelerin ne gibi eksikleri olduğunu tespit etmek olduğunu anlatan
Küçükyılmaz, şöyle konuştu: "Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi sıkışık ve eski bir hastanedir. Zaten bunun için Bakanlığımız yeni bir hastane yapacak Sakarya’ya. Bu dar olan hastanemizi vatandaşımıza daha iyi hizmet verebilmek için yeni bir hastane yapılıncaya kadar genişletmemiz gerekiyordu. Bunun için bir yer kiraladık. Hastane içindeki bazı birimleri hastaları ilgilendirmeyen vatandaşımızı direk ilgilendirmeyen birimleri hastane dışına taşıdık. Hastaları ilgilendiren birimlere yer açmış olduk. Poliklinik oda sayılarını artırdık. İkinci olarak hastanenin üst katında sıkışık dar bir alan vardı o alanı yıkarak genişlettik. Daha ferah bir alan oluşturduk. Hastanemizin acil girişi sıkışık bir alandı. Yine o kiraladığımız alan ile bina arasında bir alan oluşturduk. Acil içindeki birimleri hastanenin farklı alanlarına kaydırarak acil alanlarındaki duvarları kırarak daha geniş alan oluşturduk. Çocuk Acil servisini konforlu ve güzel bir alan haline getirdik.”
Yeni hastanenin yerinin belirlenmiş olmasına rağmen konu hakkında net bir şey söyleyebilmek için yazışmaların tamamlanması gerektiğini anlatan Küçükyılmaz, amaçlarının vatandaşa en iyi hizmeti verebilmek olduğunu anlattı.
Hastanelerdeki cihaz eksikliğinin süregelen bir durum olduğunun altını çizen Küçükyılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hastaneler için cihaz eksikliği süregelen bir durumdur. Cihazlar sürekli yenilenmesi gereken bir kavram. Bu amaçla biz Eğitim Araştırma Hastanemizdeki tomografi cihazlarını yeniledik. Yeni cihazlarla hem daha ayrıntılı bir bakım oluyor hem de daha hızlı bir çekim süresi oluyor. Mesela bizim şu an yenilemiş olduğumuz iki cihazımız sıfır cihazlar. Eski cihazlara göre iki kat daha hızlı çekim yapabiliyor. Bu da ne yapıyor tomografi çekim sürelerini vatandaşın bekleme sürelerini, randevu sürelerini azaltmış oluyor. Hem personelimiz daha az yorulmuş oluyor hem de vatandaşımız daha hızlı çekilme şansı buluyor. Böylece randevu sürelerinin kısalmasını sağlamış olduk.”