Kadın Girişimciler Buluştu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, Türkiye'de ekonomik kirzle birlikte yaşanan eksi 3,6 daralmanın kadın girişimcilerin çoğalmasıyla aşılabileceğini söyledi. Bektaş, 1,3 milyon girişimciden sadece 80 bininin olan kadın girişimci olduğunu belirterek bu sayısının yükseltilmesi gerektiğini kaydetti.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Kadın İl kadın Girişimciler Kurulu'nun davetlisi olarak Adapazarı'nda 'Türkiye'de kadın girişimcilerin önemi' konuyu konferansta konuşan Bektaş, kadınları girişimci olmaya çağırdı.

Kendi hayatından örneklerle konuşan Bektaş, "Banka emeklisiydim. Şimdi 4 bin kişinin çalıştığı bir testil şirketinin sahibiyim. Kadın olarak korkularımızdan kurtulup iş dünyasında yerimizi almalıyız" dedi. Azmin sonu olmadığını ve azmin sonunda zafere götürdüğünü vurgulayan Bektaş şöyle konuştu: "Girişimci risk almaktır. Organizasyon becerisine sahip, fırsatları görebilen, bu fırsatları değerlendiren, tetikte, oyunun kurallarını kendi yazması gerekir. Girişimcilik bir ruhtur. İnsan olarak korkularımız var. Benim doğduğum yerde bir kadının bir erkeğin önüne geçmesi uğursuzluk sayılırdı. Anadolu'da kadın olmak çok zor. Anadolu'dan büyük şehire gelen kadınlarda eğitim meselesi sebebiyle iş bulamıyor. Ancak son yıllarda üniversiteler iyi girişimciler yetiştiriyor. Girişimci ruhun ortaya çıkması için korkmamak gerekiyor."

<p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2">Kendi hayatından &ouml;rneklerle konuşan Bektaş,<font color="#333399"> &quot;Banka emeklisiydim. Şimdi 4 bin kişinin &ccedil;alıştığı bir testil şirketinin sahibiyim. Kadın olarak korkularımızdan kurtulup iş d&uuml;nyasında yerimizi almalıyız&quot; dedi. Azmin sonu olmadığını ve azmin sonunda zafere g&ouml;t&uuml;rd&uuml;ğ&uuml;n&uuml; vurgulayan Bektaş ş&ouml;yle konuştu: &quot;Girişimci risk almaktır. Organizasyon becerisine sahip, fırsatları g&ouml;rebilen, bu fırsatları değerlendiren, tetikte, oyunun kurallarını kendi yazması gerekir. Girişimcilik bir ruhtur. İnsan olarak korkularımız var. Benim doğduğum yerde bir kadının bir erkeğin &ouml;n&uuml;ne ge&ccedil;mesi uğursuzluk sayılırdı. Anadolu'da kadın olmak &ccedil;ok zor. Anadolu'dan b&uuml;y&uuml;k şehire gelen kadınlarda eğitim meselesi sebebiyle iş bulamıyor. Ancak son yıllarda &uuml;niversiteler iyi girişimciler yetiştiriyor. Girişimci ruhun ortaya &ccedil;ıkması i&ccedil;in korkmamak gerekiyor.&quot;</font></font></p>

Kadının iş dünyasında yerini alması gerektiğinin altını çizen Bektaş, 1,3 milyon girişimciden sadece 80 binin kadın olmasının yeterli olmadığını vurguladı. Bektaş konuşmasına şöyle devam etti: "Kadın girişimciler olarak erkeklerden ayrı değiliz. Biz de erkekler gibi iş hayatında olmayı istiyoruz.Bu sebeple TOBB bünyesinde kadın Girişimciler Kurulu oluşturuldu. Bu gün 73 ilde sanayi ve ticaret odalarında yapılanma tamamlandı. Türkiye'de hatta dünya da bu konuda önemli bir mesafe aldık. Kadınlarımız iş değil yönetimde de yer alması gerekir. Bu gün ekonomik kriz sebebiyle ekonomideki eksi 3,6 daralmayı kadın ve erkek girişimciler el ele vererek aşabiliriz. Her yıl 750 bin iş isteyen orduya katılıyor."

Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu da artık iş adamı tabiri yerine kadınların da iş dünyasında olması sebebiyle iş insanı tabirinin kullanılmasını önerdi.

<p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2">Kadının iş d&uuml;nyasında yerini alması gerektiğinin altını &ccedil;izen Bektaş, 1,3 milyon girişimciden sadece 80 binin kadın olmasının yeterli olmadığını vurguladı. Bektaş konuşmasına ş&ouml;yle devam etti: &quot;Kadın girişimciler olarak erkeklerden ayrı değiliz. Biz de erkekler gibi iş hayatında olmayı istiyoruz.Bu sebeple TOBB b&uuml;nyesinde kadın Girişimciler Kurulu oluşturuldu. Bu g&uuml;n 73 ilde sanayi ve ticaret odalarında yapılanma tamamlandı. T&uuml;rkiye'de hatta d&uuml;nya da bu konuda &ouml;nemli bir mesafe aldık. Kadınlarımız iş değil y&ouml;netimde de yer alması gerekir. Bu g&uuml;n ekonomik kriz sebebiyle ekonomideki eksi 3,6 daralmayı kadın ve erkek girişimciler el ele vererek aşabiliriz. Her yıl 750 bin iş isteyen orduya katılıyor.&quot; </font></p><p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2">Sakarya İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı İffet Hacıey&uuml;poğlu da artık iş adamı tabiri yerine kadınların da iş d&uuml;nyasında olması sebebiyle iş insanı tabirinin kullanılmasını &ouml;nerdi.</font></p>
Kadın Girişimciler Buluştu
15 yıl önce
Kadın hastalıkları
turgay şenen kadın hastalıkları uzmanı
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
ba159a1a8a76d4a6e1ab08e71a2d1fb8@