Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yürütülen "Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi" kapsamında Sakarya\'da seminer düzenlendi.

Elmas Otel\'de düzenlenen seminerin açılışında konuşan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, kadına şiddetin, toplumdaki şiddetin bir parçası olduğunu söyledi.

Toplumda yaygın bir şekilde şiddete başvurma alışkanlığının olduğunu vurgulayan Coş, "Toplumumuzda, baktığımız zaman hoşgörü, merhamet, sabır hususlarının günlük hayatta gözardı edildiği, birbirimize olur olmaz şeylerden dolayı tahammülsüzlüğümüzün arttığı ve geçmişte \'yaratılanı hoş gör yaratandan ötürü\' diyen anlayışının sahibi olan ecdadımızın bıraktığı mirasa sahip çıkamayarak, bugün olur olmaz her konuda çözümü şiddette arayan, şiddeti çözüm aracı olarak kullanmaya kalkışan bir toplumla karşı karşıyayız" diye konuştu.

Vali Coş, şiddete karşın her kesimin duyarlı olması gerektiğini ifade ederek, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Kendimizden, yakın çevremizden başlayarak, bu hususta güzel örnekleri yaygınlaştırmak suretiyle kötü davranışları da kınayarak, ayıplayarak toplumda tekerrürüne engel olmaya çalışmamız gerekiyor. Tabi ki orta vadede bu işlerin eğitimle belli bir noktaya vararak çözümlenebilmesi de mümkün zaten bu tür çalışmalar da toplumsal eğitim ihtiyacının bir parçası olarak sürdürülüyor."

İl Jandarma Komutanı Albay Adnan Şimşiroğlu da uluslararası hukukta kadına yönelik şiddet konusunda yaptırım gücü olan sözleşme niteliğindeki İstanbul Sözleşmesi\'nin 11 Mayıs 2011 tarihinde Türkiye tarafından şartsız imzalandığını anımsattı.

Şimşiroğlu, bu sözleşmenin, taraf ülkelere şiddeti önleme ve gerekli yasal önlemleri alma, kadın erkek eşitliğini sağlama, her türlü şiddetle mücadele etme ve bu konuyu resmi eğitim ve öğretim müfredatlarına yerleştirme yükümlülüğünü getirdiğini anlattı.

Konuşmaların ardından, kadına yönelik aile içi şiddetin boyutları, bununla mücadele, yasal gelişmeler ve başvuru mekanizmaları gibi konular ele alındı.

Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi
Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi
Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetin Önlenmesi Projesi
10 yıl önce
Almanca aile birleşimi
elektrik projesi
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
f461c5709337c1d846adb0216c4f1cd7@