"Kadınlar artık yaşam hakkı için mücadele eder hale geldi"

Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Avukat Reyhan Şahin, kadına yönelik şiddet sebebiyle bugün kadınların yaşam hakkı için mücadele ettiğini söyledi.

Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, bir çok ülkeden önce sosyal ve siyasal haklarına kavuşan Türk kadınının bugün en doğal hakkı olan yaşam hakkı için mücadele etme noktasında olduğunu belirtti. Kadına yönelik her türlü ayrımcılığın önlemesi için en kısa sürede radikal önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayan Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı, bunu sadece kağıt üzerinde kalmayıp işlerliğinin sağlanması konusunda toplum bilincinin oluşturulması gerektiği ifade etti.

Toplumda kadın ve erkek eşitliği temelinde eğitim seferberliği başlatılması gerektiğini dile getiren Avukat Reyhan Şahin, şunları kaydetti: “Karar alma mekanizmalarında kadın temsilci kotası uygulanmak sureti ile kadınlarımızın siyasette ve bürokraside erkeklerle eşit şekilde temsili sağlanmalıdır. Cumhuriyet'in bize tanımış olduğu insanca ve eşitçe yaşama hakkını en az erkekler kadar kullanacağımız güne kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Kadına yönelik her türlü ayrımcılığın önlenmesi için ivedi ve radikal bir takım önlemlerin alınmasını istediklerini vurgulayan Şahin, ancak bu önlemlerin kağıt üzerinde kalmaması temennisinde bulundu. Sakarya Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı, “Biz, kızlı erkekli okumayı tahrik sayan, kadın erkek eşitliğini reddeden, kadınların sokağa çıkmasını edepsizlik sayan, dini yanlış yorumlayıp bir de bunu siyasete alet eden, kadını eve kapatan, eğitim ve gelişimini engelleyen zihniyetlerin değişmediği sürece kadına yönelik her türlü ayrımcılığın önüne geçileceğine inanmıyoruz. Kadını eve kapatarak hiçbir erkeği namuslu hale getiremezsiniz. Bu zihniyetlerden uzaklaşılarak kadın üzerinden yapılan tartışmalardan, kadın üzerinden yapılan siyasi rant arayışından artık vazgeçilmelidir. Kamu gücünü elinde bulunduranların kadınlar ve hakları üzerinden suni gündem yaratmaları suça eğimli kimselere cesaret vermekten başka bir şey değildir.” diye konuştu.
"Kadınlar artık yaşam hakkı için mücadele eder hale geldi"
8 yıl önce
Çocuklar için psikolojik danışmanlık
büro için madeni mobilya
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
c0fdbebd5ac7ce9e01cb2c859b9780d8@