Kale Okulları Mesleki Eğitime önem veriyor

Kale Okulları Pandemi Süreci Boyunca; 
Yıllar önce meslek liselerinin önemi ve ülkenin ekonomisi için ne kadar değerli olduğu herkes tarafından bilinirdi. Zamanla yapılan yanlış yönlendirmeler ve algı çalışmaları ile bu değer kayboldu.

Fakat yaşadığımız pandemi sürecinde bir meslek becerisinin ne kadar önemli olduğu anlaşılmış ve üretimin yapı taşlarından olan meslek liselerimizin itibari milli üretim için çaba sarf eden başta Cumhurbaşkanımız,Hükümetimiz ve iş adamlarımızın ortak çalışmalarıyla geri verilmiştir. Türkiye bu süreçte gelişmiş birçok ülkeye yardımda bulunmuş ve bunu da kendi yerli ve milli üretimiyle başarmıştır. 

Meslek liselerimiz el dezenfektanı, maske ve ventilatör (solunum cihazı) üretiminde ülkemize destek olmuş, diğer okulların hepsi Coronavirüs sebebi ile kapılarını kapatmış olmasına rağmen meslek liseleri bu sürece aktif olarak dahil olmuş ve üretime doğrudan katkı sağlamıştır.

Kale Okulları tek yatırımını eğitim alanına yapan bir kurum olarak meslek liselerine gereken önemi vermiştir. Kale Okulları toplam 24 okulunun 6 sını meslek lisesine ayırarak sürecin yakın takipçisi olmuş ve ülkeye bu zor dönemde doğrudan destek olmuştur.

Gebze Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde yetişen öğrencilerimiz nitelikli sağlık personeline ihtiyacın olduğu şu dönemde hastanelerimizde görev alarak okullarımızda edindikleri kıymetli bilgileri halkımızın hizmetine sunmuştur. Böylelikle okulumuz ekipman üretimi yanında sağlık alanına insan gücü sağlayarak da milletimizin, devletimizin yanında olmuştur.  

Sakarya da bulunan İnşaat Teknolojileri & İç Mimarlık Bölümünde depreme dayanıklı akıllı ev sistemleri, deprem risk alanlarında bulunan yapılarda zemin iyileştirme yöntemleri ve deprem etkilerini azaltacak raylı temel sistemleri, yine Sakarya da bulunan İnşaat Teknolojileri ve elektrik-elektronik bölümü ile ortak gerçekleştirilen diğer proje de ışın ile covit-19 sönümleyici kabin ve dezenfektasyon kabini çalışmalarına başlamıştır.

İstanbul Tuzla da bulunan İnşaat Teknolojileri & İç Mimarlık Bölümünde çelik ve betonarme yapının ortak çalıştığı hafif yapıların projelendirilmesi ve imalatı, su geçirgen asfalt sistemler ile sel, su baskını önleme alanında projeler üretmiştir.

Sakarya da bulunan Elektrik-Elektronik Teknolojileri Bölümünde robot yarışmaları düzenlenmiş, yazılım geliştirmeleri ile robotik kodlama kullanılarak akıllı elektronik sistemler geliştirilmiştir. Ayrıca elektrik enerjisiyle çalışan yerli üretim otomobilimizin elektrik aksamı, batarya sistemi, hızlı şarj özelliği, daha az enerji tüketimli led dizayn üniteleri üzerinde de çalışmalar yapılmaya başlanmıştır.

Sakarya da bulunan Biyomedikal Teknolojileri Bölümünde ise beyin sinyallerini algılayarak hareket edebilen elektronik protezler geliştirilmiş; hastanelerde insan sağlığına tehlikeli olan radyasyon oranı yüksek cihazların yeniden düzenlenerek zararsız hale getirilmesi projeleri düzenlenmiş ve bunun yanında röntgen, MR, hızlı kan testi cihazlarının görüntülenme kalitesini arttırıcı çalışmalar yapılmıştır.

Sakarya da bulunan Elektrik-Elektronik Bölümü ve Biyomedikal Teknolojileri bölümlerinin geniş donanımlı atölyelerinde hızlı test kitleri ve hastane tipi, ev tipi olmak üzere 2 farklı solunum cihazı üretimi yapılmaya başlanmıştır.


İstanbul Tuzla da bulunan İnşaat Teknolojileri Bölümünde özellikle covit-19 virüsü başta olmak üzere birçok bulaşıcı hastalığın yayılmasını ve uzun süre varlığını devam ettirmesini engelleyici duvar ve yüzey kaplamaları çalışılmaktadır.

2020-2021 Eğitim Öğretim Sezonunda İstanbul Tuzla da açılacak yeni bölümümüz ile dünyada gelişen yeni teknolojilerin gerisinde kalmadan, yenilikçi bakış açısıyla her alanda çeşitli yazılımlar geliştirerek ülkemizin yerli ve milli yazılımsal üretimini de destekleyeceğiz. Sayın Hazine ve  Maliye Bakanı Berat ALBAYRAK Bey’in 1 MİLYON YAZILIMCI projesine de destek sağlayacak ve bu alanda kendini yetiştirmiş bireylerle birçok gence sektörün aranılan insanı olarak iş imkanı sağlayacağız. Şimdiden araştırmalarını yaptığımız çeşitli tasarımlar ve yazılımsal geliştirmeler ile öğrencilerimizi buluşturacak ve bir sonraki eğitim yılında vakit kaybetmeden faaliyete geçireceğiz.

Tüm derdimiz memleketimiz! 
Bu amaçta çocuklarımızın geleceklerine yön vermek için; Kale meslek liselerimizdeki tecrübeli rehberlik hizmeti ve nitelikli ölçme değerlendirme programlarıyla öğrencilerimiz kendi ilgi ve yeteneklerine göre bir meslek dalına yönlendirilmektedir. Seçtikleri mesleğin temel bilgilerini kitaplarımızdan, teorik bilgilerini atölye faaliyetlerimizden, el becerisi ve analitik düşünme becerilerini ise takım çalışmalarımızla öğrenirler. Ayrıca işyeri eğitimi (staj) gerçekleştirerek gerçek hayatı öğrenir ve hayata hazır bir şekilde altın bilezikleri ile mezun olurlar.

Mezun olduklarında;
- Bölüm Diploması (Örneğin: İnşaat Teknolojileri)
- Dal Diploması (Örneğin: İç mimarlık)
- Teknisyen Ünvanı
- Transkript (Aldığı ders içeriklerini gösterir belge)
- Kalfalık ve Çıraklık Belgesi
- Uzman Öğreticilik Belgesi
- İş Yeri Açma Belgesi
- KOSGEB Hibelerinden öncelikli yararlandırılma
- KOSGEB Kredilerinden öncelikli yararlandırılma
- EUROPASS (Yukarıda verilen tüm hak ve belgelerin avrupa ülkelerinde geçerliliğini gösterir belge)

İmkanları kazanarak;
Üniversitelerin kendi branşları ile alakalı 2 yıllık bölümlerine (yüksekokul) ek puan alarak yerleşen öğrencilerimiz, mühendislik bölümlerine de kendilerine ayrılmış kontenjanlardan yararlanarak öncelikli olarak yerleşebilirler. Bunun yanında alan dışı tercihlerinde ise herhangi bir puan kaybı yaşamadan farklı alanlarda ilerleme imkanına da sahiptirler.
4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
1d3e9a48d1a67a1a55788f99b788908a@