Kar Nöbeti Başladı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışına karşı bütün önlemlerini aldı. Ekipler 24 saat kar nöbeti tutuyor. Genel Sekreter İbrahim Pehlivan, "Ekiplerimiz, gerekli iş makineleriyle 24 saat göreve hazırlar. Alt kademe belediyelerimizle devamlı koordinasyon halindeyiz. Olası kar felaketine karşı herhangi bir aksaklık yaşanmaması için teyakkuz halindeyiz. Gerekli noktalarda kar küreme ve tuzlama çalışmalarına başladık" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, bugün başlayan yoğun kar yağışına karşı bütün önlemlerini aldı. Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler 24 saat kar nöbeti tutuyor. Olası kar felaketine karşı gerekli önlemleri aldıklarını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İbrahim Pehlivan, "Ekiplerimiz, gerekli iş makineleriyle 24 saat göreve hazırlar. Ekiplerimiz şu anda 2 ayrı noktada konuşlandılar. Tunatan Kavşağı'nın karşısında ve Yenikent'te konuşlanan ve 61 kişiden oluşan ekiplerimiz, gerekli araç gereçlerle vardiyalı olarak 24 saat nöbet tutacaklar. Gerekli noktalarda, kar yağışının başladığı andan itibaren tuzlama ve kar küreme çalışmalarına başladık" dedi.
Alt kademe belediyeleri ile koordineli olarak çalıştıklarını sözlerine ekleyen İbrahim Pehlivan, "Afet Koordinasyon Merkezi'miz (AKOM) gerekli önlemlerin alınması ve gereken çalışmaların yapılması hususunda toplantı halinde. Bütün koordinasyonu alt kademe belediyelerimizle birlikte yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması için alt kademe belediyelerimiz de üzerlerine düşeni yapıyorlar. AKOM'a gelen şikâyetlere de anında müdahale edeceğiz. Vatandaşlarımız AKOM'a 274 21 90 no'lu telefondan ulaşabilirler. Ayrıca Çözüm Masamıza da vatandaşlarımız gerekli şikâyetlerini iletebilirler. Çözüm Masası'nın Alo 153 no'lu telefonu vatandaşlarımız hizmetinde. Bize iletilen bütün şikâyetlere anında ulaşmak için hazır bekliyoruz" diye konuştu.
<font face="Arial" size="2">Alt kademe belediyeleri ile koordineli olarak &ccedil;alıştıklarını s&ouml;zlerine ekleyen İbrahim Pehlivan, <font color="#333399">&quot;Afet Koordinasyon Merkezi'miz (AKOM) gerekli &ouml;nlemlerin alınması ve gereken &ccedil;alışmaların yapılması hususunda toplantı halinde. B&uuml;t&uuml;n koordinasyonu alt kademe belediyelerimizle birlikte yapıyoruz. B&uuml;y&uuml;kşehir Belediyesi sınırları i&ccedil;erisinde herhangi bir aksaklık yaşanmaması i&ccedil;in alt kademe belediyelerimiz de &uuml;zerlerine d&uuml;şeni yapıyorlar. AKOM'a gelen şik&acirc;yetlere de anında m&uuml;dahale edeceğiz. Vatandaşlarımız AKOM'a 274 21 90 no'lu telefondan ulaşabilirler. Ayrıca &Ccedil;&ouml;z&uuml;m Masamıza da vatandaşlarımız gerekli şik&acirc;yetlerini iletebilirler. &Ccedil;&ouml;z&uuml;m Masası'nın Alo 153 no'lu telefonu vatandaşlarımız hizmetinde. Bize iletilen b&uuml;t&uuml;n şik&acirc;yetlere anında ulaşmak i&ccedil;in hazır bekliyoruz&quot;</font> diye konuştu.</font>
Genel Sekreter İbrahim Pehlivan ayrıca su sayaçları ve tesisatların donmaması  için vatandaşların önlem almasını tavsiye etti. Pehlivan, yaptığı açıklamada, hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düşme ihtimalinin bulunduğunu, bu nedenle su sayaçları ve tesisatların don tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Don tehlikesinden kaynaklanabilecek arızaların önlenmesi için bazı tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat çeken İbrahim Pehlivan, "Açıkta bulunan su boruları soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılmalı ve yalıtım malzemesi ile izole edilmelidir. Sayaçlar açıkta ise kesinlikle muhafaza altına alınmalı, etrafı talaş, saman ve benzeri soğuğu geçirmeyen malzemeler ile korunmalıdır" dedi. Buz tutmuş sayacın herhangi bir ısıtıcı ile ısıtılmasının, ısı farkından dolayı sayacın patlamasına neden olabileceğini kaydeden İbrahim Pehlivan, "Bundan ötürü vatandaşlarımız bu tür uygulamalardan kaçınmalıdır" diye konuştu.
<font face="Arial" size="2">Genel Sekreter İbrahim Pehlivan ayrıca su saya&ccedil;ları ve tesisatların donmaması&nbsp; i&ccedil;in vatandaşların &ouml;nlem almasını tavsiye etti. Pehlivan, yaptığı a&ccedil;ıklamada, hava sıcaklığının sıfır derecenin altına d&uuml;şme ihtimalinin bulunduğunu, bu nedenle su saya&ccedil;ları ve tesisatların don tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Don tehlikesinden kaynaklanabilecek arızaların &ouml;nlenmesi i&ccedil;in bazı tedbirlerin alınması gerektiğine dikkat &ccedil;eken İbrahim Pehlivan,<font color="#333399"> &quot;A&ccedil;ıkta bulunan su boruları soğuk hava ile temas etmeyecek şekilde kapatılmalı ve yalıtım malzemesi ile izole edilmelidir. Saya&ccedil;lar a&ccedil;ıkta ise kesinlikle muhafaza altına alınmalı, etrafı talaş, saman ve benzeri soğuğu ge&ccedil;irmeyen malzemeler ile korunmalıdır&quot;</font> dedi. Buz tutmuş sayacın herhangi bir ısıtıcı ile ısıtılmasının, ısı farkından dolayı sayacın patlamasına neden olabileceğini kaydeden İbrahim Pehlivan, <font color="#333399">&quot;Bundan &ouml;t&uuml;r&uuml; vatandaşlarımız bu t&uuml;r uygulamalardan ka&ccedil;ınmalıdır&quot;</font> diye konuştu.</font>
15 yıl önce
çocuklarda öfke nöbeti