Karadeniz Temsilcileri, Fındık İçin Bir Araya Geldi

Her zaman fındık üreticisinin yanında olan, fındık üreticisinin mağdur edilmemesi ve üreticinin her zaman desteklenmesi gerektiğini savunarak, 1997 yılından beri yurtiçi ve yurtdışında çalışmalarını başarılı bir şekilde sürdüren Fındık Tanıtım Grubu (FTG); Sapanca’da “Büyük Buluşma” düzenledi. Fındık Tanıtım Gurubu (FTG); Sakarya’da, Karadeniz Gelişim Akademisi (KGA), işbirliğinde 10 Ağustos, 20 Ekim ve 24 Kasım 2009 tarihleri ile 29 Ocak, 18 Şubat ve 16 Mart 2010 tarihlerinde seminer verecek.

Sapanca Güral  Wellness Park Otel’de Karadeniz Gelişim Akademisi işbirliğinde düzenledikleri “Büyük Basın Buluşması” ile Karadeniz Medya Temsilcileri ile bir araya gelen Fındık Tanıtım Grubu (FTG); burada Karadeniz’in kalkınması ve FTG olarak yaptıkları ve bundan sonra yapacakları çalışmalar ile ilgili iki gün süren önemli bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya, Fındık Tanıtım Grubu adına konuşmacı olarak katılan FTG Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bilge, Her şey İletişim Yönetim Kurulu Başkanı ve TİM Stratejik Planlama ve İletişim Danışmanı Burhan Özkan ile FTG Yönetim Kurulu üyesi Ali Haydar Gönen; Karadeniz Bölgesi’nin girişimcilik ruhunu ortaya çıkarmanın önemine değindi.

Yapılan konuşmalarda, Devletin fındığa ayırdığı 8 Milyar Dolarlık kaynağın büyüklüğüne dikkat çeken FTG yetkilileri, bu para ile Karadeniz Bölgesinde; “8 Bin İlköğretim okulu, 40’a yakın ağır sanayi tesisi-fabrika, Ordu ve Giresun illerinin talebi olan havalimanlarından 4 adet, 400 kadar üniversite veya 350 kadar orta boy sanayi tesisinden birinin yapılabileceğini ve bu parayla Karadeniz’in rahatlıkla kalkınabileceği söyledi.

GİRİŞİMCİLİK RUHUNU ORTAYA ÇIKARACAĞIZ

Toplantıda yaptığı konuşması Karadeniz Gelişim Akademisi’nin, Fındık Tanıtım Gurubu’nun liderliğinde Karadeniz Bölgesi’nin girişimci ruhunu teşvik etme süreçlerine katkı yapmak üzere kurulduğunu dile getiren Burhan Özkan; “Karadeniz Gelişim Akademisi’nin misyonu bölgedeki girişim sermayesinin gelişimine katkıda bulunmak ve bölgenin kalkınma ve gelişme süreçlerine bulunduğu yerden destek olmaktır. bildiğiniz üzere girişim sermayesi insan, bilgi ve finansman olmak üzere üç temel kısımdan oluşmaktadır. Karadeniz Gelişim Akademisi, işin insan ve bilgi bacakları ile ilgilidir. Çünkü insan ve bilginin oluştuğu yere finansman bir şekilde gelmektedir." dedi

Karadeniz Gelişim Akademisi’nin vazgeçilmez üç temel ilkesi olduğunu dile getiren Özkan;  Birinci ilkemiz ‘tam ve kesintisiz işbirliğidir’ Karadeniz Gelişim Akademisi kendi alanında yalnız değildir. Bölgemizde aynı işle başka açılardan ilgilenen bir çok kurum ve kuruluşumuz vardır. Başta Sayın valilerimiz olmak üzere bölge ticaret ve sanayi odalarımızla, Belediyelerimiz ve üniversitelerimizle yapacağımız işler için “biz de varız” diyen herkesle ve siz değerli yerel medyamızla tam bir işbirliği içinde olacağız. İkinci ilkemiz, ‘interaktif olmaktır’ Karadeniz Gelişim Akademimiz, kelimenin tam anlamı ile interaktif bir bilgi platformudur. Biz bilgi seviyesinde kimin ne ihtiyacı varsa onu kendisinden dinleyecek ve ihtiyaca uygun olan bilgiyi taşıyacağız. Bu çerçevede Karadeniz Gelişim Akademisi ekibi her ildeki mevcut girişimcilerimizin büyük bölümünü yerinde ziyaret edecekler ve ihtiyaçları yerinde öğrenecekler. Karadeniz Gelişim Akademisi yukardan aşağı değil “aşağıdan yukarı hareket eden”, öğreten-öğrenen ilişkisi yerine “birlikte öğrenmek” fiilini koyan interaktif bir yapı olacaktır. Üçüncü ilkemiz ise ‘ölçülebilir olmaktır’ Karadeniz Gelişim Akademisi tüm faaliyetlerinin doğru yönde gidip gitmediğini, kendi niyetlerinden değil yaptığı işin sonuçlarında ölçen bir yapı olacaktır. Bu nokta bizim için çok önemlidir. Karadeniz Gelişim Akademisi de ülkemiz ve bölgemiz için çalışacak kuşkusuz ancak tüm faaliyetlerini amaç sonuç ilişkisi içinde ölçecek ve performansını bu açıdan gözden geçirecektir. Bu çerçevede ölçülebilirlik temelinde geliştirilmiş her türlü eleştiri ve katkıya açıktır.

KGA SEMİNERLERİ BAŞLIYOR

Herşey İletişim Hizmetleri Proje Yöneticisi Neslihan Can, toplantıda yaptığı sunumunda ve düzenlenecek seminerler ile ilgili şu bilgileri yer verdi: “Karadeniz Gelişim Akademisi (KGA), Karadeniz bölgesinin gelişim ve kalkınması için bilgisel ve eğitsel faaliyetler gerçekleştirecek bir gezici eğitim kurumudur. KGA, Trabzon, Ordu, Giresun, Adapazarı ve Düzce kentlerinde firmaların yönetim kadrolarına katkı sağlayacak VIP seminerler gerçekleştirecektir. Seminerin amacı, Bölge girişimcisinin ve girişimci adaylarının dünyadaki ekonomik gelişmeler ve dengeler hakkında bilgilerini günceller. Rekabet güçlerini arttırmak ve pazar paylarını geliştirmek için gerekli bilgi ve deneyimi uygun yöntemlerle aktarır. Karadeniz Gelişim Akademisi (KGA)’nin illerde gerçekleştirilen diğer seminerlerden ayıran temel özelliği interaktif olmasıdır. 1. Adım: KGA ekibi seminer tarihinden önce kent protokolünü ziyaret ederek Vali, Belediye Başkanı, Ticaret ve Sanayi Oda Başkanları, Organize San. Bölgesi Başkanı, Rektörlük ve yerel Basın gruplarıyla tam bir işbirliği içersine girmektedir.

KGA, bölgenin kalkınması için zaten etkin olan bu kurumlarla takvim ve süreç yönetimi için iş planı yapar 2. Adım: Bu yolla KGA ekibi seminer tarihinden 1,5 ay önce başlayarak, bölge firmalarının en üst düzey yöneticilerini yerlerinde tek tek ziyaret ederek hangi konularda eğitime ihtiyaç duyduklarını eğitim check-up’ı yaparak raporlar ve seminer davetlerini gerçekleştirir. Her bir kentte ortalama 350 ile 400 arasında firma ziyareti yapılmaktadır. 3. Adım: KGA ekibi sahada bulunduğu süre boyunca yerel ve ulusal medya çalışmaları gerçekleştirir. Seminer tarihinden önce de iş ortaklarıyla beraber basın duyuruları ve tanıtımlarıyla seminer çağrısını ve duyurusunu destekler. 4. Adım: Yapılan ziyaretler sonrasında firmaların ihtiyaçlarına göre seminer programı oluşturulur. Seminer günü sabahı tüm protokol, medya mensupları ve ilin önde gelen iş adamları kahvaltı organizasyonunda bir araya gelir, gündemi değerlendirir ve seminer programına geçilir. Seminer programı tam güne yayılır, yaklaşık 4 seminer konusu için seçkin akademisyen kadromuz ilin önde gelen 200-250 firma üst yönetim kadrosuna eğitim verir. Bu eğitimler ücretsizdir. 5. Adım: Eğitim programı ardından yapılan anket çalışmalarıyla tüm katılımcıların eğitimle ilgili görüşleri toplanır ve rapor haline getirilir. Bir sonraki eğitimlere bu bilgiler ışığında devam edilir. KGA 5 kentte 24 seminer gerçekleştirecektir. Seminerlere üst düzey yönetici ve müteşebbis katılımcı sayısının yaklaşık 3.500 olması hedeflenmektedir. Seminer yerleri, kentlerdeki İhracatçı Birlikleri veya Ticaret ve Sanayi Odaları Toplantı Salonları’dır. Sakarya ve Düzce İllerinde; 10 Ağustos, 20 Ekim ve 24 Kasım 2009 tarihleri ile 29 Ocak, 18 Şubat ve 16 Mart 2010 tarihlerinde gerçekleşecek.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
f2876de104a43b7f85c3bac0da233b47@