Soğuk havaların gelmesiyle birlikte soğuk algınlığı vakaları da hızla artmaya başladı. Aktarlar ise konu hakkında vatandaşların kimyasal ürünlerden uzak durmasını, bitkisel çaylar tüketmesini ve doğal meyve-sebzeleri iyice yıkayıp bol bol tüketmelerini tavsiye ediyor.
Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde aktarlık yapan ve Balcı Ahmet olarak tanınan Ahmet Yaman, kış aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşların soğuk algınlığından daha sağlıklı bir şekilde korunabilmeleri için kimyasal olan ilaç ve ürünlerden kesinlikle uzak durmalarını ve bunun yerine doğal bitkisel karışım meyve çaylarını tüketmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca Yaman, nane-limonun doğal olanının kaynatılıp içmenin de soğuk algınlığının atlatılmasında en sağlıklı yöntemlerden biri olduğunu hatırlattı.
Kendi üretmiş olduğu ve soğuk algınlığına birebir olan safari çayının içerisinde hibisküs, kuşburnu, zencefil, havlıcan, çörek otu, ısırgan tohumu, portakal kabuğu, elma kabuğu, kakule ve karanfil olduğunu anlatan Balcı Ahmet, soğuk algınlığından korunmak için safari çayının her gün tüketilmesi gerektiğini söyledi. Aktar Yaman, “Safari çayını bir bardak sıcak suya bir miktar koyup 8 ila 10 dakika arası bekledikten sonra bal ile tatlandırıp içmek gerekiyor” diyerek, şekerden ise kesinlikle uzak durulması gerektiğinin ve tatlandırma için genellikle bal kullanılmasının daha sağlıklı olduğunun altını çizdi.
Balcı Ahmet Yaman, ayrıca kış aylarında doğal meyvelerin bol bol tüketilmesi gerektiğini ifade ederek, “Kış aylarında sağlıklı gıdaların tüketilmesi gerekir. Kimyasal maddeler olan yiyecekler tüketilmemelidir. Bütün gıdalarda koruyucu madde var. Bu koruyucu maddeler bağışıklık sisteminin kuvvetlendirmiyor. Alacağınız ürünleri titizlikle seçin, doğal olmasına kesinlikle dikkat edilmelidir” diye konuştu.