Kız öğrenciler nasıl iş kuracaklarını öğrendiler

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası(SATSO) girişimcilik kültürünü ve farkındalığını artırmak amacıyla, geçtiğimiz yıllarda ilki gerçekleştirilen ‘Kadın Girişimciliğini Özendirme Proje’sinin ikincisi de tamamlandı.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas tarafından nisan ayında gerçekleştirilen protokolle hayata geçirilen proje, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve İşletme Fakültesinin lisans programlarında öğrenim gören kız öğrencilerin aldıkları girişimcilik eğitimi ve SATSO Kadın Girişimciler Kurulu üye işyerlerinde gerçekleştirilen staj içerikli mesleki gelişim programı olarak gerçekleştirildi.

Teorik ve pratik eğitimlerin ardından sertifika kazanmayı hak kazanan kız öğrenciler Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen törenle sertifikalarını aldı.

SATSO Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Sertifika Törene SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yarımcısı Orhan Yılgenci, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu ve Komite Üyeleri, Proje sorumlusu akademisyenler ve sertifika almaya hak kazanan öğrenciler iştirak etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü ve Kadın Girişimciler İcra Komitesi üyesi Zuhal Erol,  girişimciliğin okul sıralarından hayatın içine doğru işleyen önemli bir olgu olduğuna dikkat çekerek yaklaşık 12 yıl önce üniversitelerde seçmeli ders olarak tercih edilen girişimciliğin bugün ciddi bir farkındalık sonucunda bu noktalara gelmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erol, projede emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

SATSO Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu ise, üniversite öğrencisi kız öğrenciler arasında “Nasıl iyi bir iş bulabilirim?”in yanı sıra “Nasıl iyi bir iş kurabilirim?” bilincini oluşturmak ve kadın girişimciliği özendirmek amacıyla gerçekleştirdikleri projenin meyvelerini alıyor olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Hacıeyüpoğlu konuşmasında “Geleceğin girişimci adayı kız öğrencilerle gerçekleştirdiğimiz ve bizim için büyük önemi olan bu ikinci projeyi de layıki ile tamamlanmış olmaktan dolayı mutluyuz. Hepsi birer girişimci adayı olan genç kızlarımıza vizyonlarını ve gelecek planlarını olumlu etkileyecek bir çalışma yürütmüşüzdür. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum emeğinize sağlık” dedi.

İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Vecdi Can  ‘’Kadın girişimciliği konusunda hala kırıldığına emin olamadığımız hassasiyetler var. Bayanların evde oturması üzerine kurulmuş bir dünya düzeninde kadın girişimciliğini özendirmek adına böyle güzel projelere imza atıldığını görmek çok güzel” dedi. Prof. Dr. Can, konuşmasının devamında girişimcilik rol modeli olarak verdiği Hz. Hatice örneği ile de kadın girişimciliğinin dini ve tarihi önemine vurgu yaptı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci ise “25 yıllık bir girişimciyim, girişimcilik kutsal bir görevdir ve girişimciler seçilmiş insanlardan oluşur” diye başladığı konuşmasında “Girişimcilik sadece ekonomik değil aynı zamanda sosyal katkıları da olan itici bir güçtür.” dedi.

Girişimciliğin insanların boynundaki pırlanta kolye kadar değerli olduğunu belirterek “Bize verilmiş bu fırsatı iyi değerlendirilmeli ve değerini bilmeliyiz. Bu gücümüzü adaletli ve doğru kullanmalıyız.” diyerek SATSO olarak girişimciliği her zaman önemsediklerini ve destek verdiklerini, toplumların göz ardı edilemez gücünü oluşturan kadınları, desteklediklerini ifade etti.

Yılgenci, son olarak söz konusu proje de emeği geçen tüm kurum kuruluş ve şahıslara teşekkürlerini ileterek öğrencilere eğitim ve iş yaşamlarında başarılar diledi.

Sertifika töreninden önce projede emeği geçen koordinatör ve akademisyenlere teşekkür plaketlerini SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci ve İcra Komitesi Başkanı İffet Hacıeyüpoğlu takdim etti.

“Kadın Girişimciliğini Özendirme Projesi’ olarak adlandırılan çalışma kapsamında yoğun bir dönem geçiren 35 kız öğrencilerin oldukça heyecanlı ve mutlu oldukları gözlendi.

Sertifika töreninin ardından Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ile sohbet etme ve tecrübelerinden faydalanma imkanı bulan öğrenciler, kurul üyelerinin girişimcilik öykülerini dinleyerek unutulmaz  anlar geçirdi.
Kız öğrenciler nasıl iş kuracaklarını öğrendiler
Kız öğrenciler nasıl iş kuracaklarını öğrendiler
Kız öğrenciler nasıl iş kuracaklarını öğrendiler
10 yıl önce
yabancı dil nasıl öğrenilir