Komik Rakamla Sonuçlanan Dava

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde, evi yandıktan sonra bankadan aldığı kredi kartı borcunu taksitlendiren Mehmet Esen, borcunu ödemesine rağmen maaşına haciz konulması nedeniyle banka hakkında İstanbul 4. Tüketici Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme, 2 bin YTL'lik tazminat davasını reddederken, bankanın Esen'den fazladan aldığı 37.93 YTL'yi geri ödemesine karar verdi.

TCCD'de 15 yıl devlet memuru olarak çalışan Mehmet Esen (42), bir bankanın Sakarya Şubesi'nde çalışan bir görevliden kredi kartı aldı. Kredi kartını kullanan Mehmet Esen, borçlarını düzenli olarak öderken oturduğu Devlet Demir Yolları'na ait Sapanca Rüstempaşa Mahallesi İstasyon Caddesi'ndeki lojman elektrik kontağından çıkan kıvılcımla yandı. Evin yandığını bankaya tutanakla bildiren Mehmet Esen, bin 800 YTL borcunun ertelenmesini istedi. Ertelemeyi kabul etmeyen banka Mehmet Esen hakkında Kocaeli 3. İcra Müdürlüğü'nde dava açtı. Borcunun ertelenmesini isterken icra şokuyla karşılaşan Esen, kredi kartlarıyla ilgili yasanın çıkmasından sonra banka ile borcunun taksilendirilmesi konusunda anlaştı. Anlaşmaya göre, bin 800 YTL olan borç tüm masraflar dahil edilerek 2 bin 700 YTL'ye yükseltilerek 18 ay taksit yapıldı. Taksitlerini düzenli olarak ödeyen Esen, ikinci bir şok daha yaşadı. Taksitlerinin bitmesine az bir zaman kala TCDD'den aldığı maaşına haciz kondu. Maaşına haciz konulunca ve borçlarını ödeyemez duruma gelen Esen, düştüğü duruma rağmen tüm borçlarını faizlerini birlikte ödedikten sonra banka hakkında İstanbul 4. Tüketici Mahkemesi'ne dava açtı.

Mahkeme, Mehmet Esen'in talep ettiği 2 bin YTL'lik tazminatı reddederken, bankanın fazladan tahsil ettiği 37 YTL 93 Kuruş'un geri ödenmesine karar verdi. Mehmet Esen de, davayı Yargıtay'a götüreceğini belirtti.

Bankalar yüzünden geleceğinin ipotek altına alındığını söyleyen Mehmet Esen, bankalarla tüketici olarak sonuna kadar mücadele edeceğini söyledi. Esen, bir bankadan aldığı kredi kartından dolayı yasal takibe uğradığını belirterek şöyle konuştu: "Kocaeli 3. İcra Müdürlüğü'nden 2006/49 sayılı icra dosyasındaki borç miktarı üzerinden 5464 sayılı yasa gereği 18 eşit taksit ödemek üzere protokol imzaladım. Protokoldeki ilk 3 taksiti de peşin ödedim, diğer taksitleri de peşin olarak ödedim. Yasa gereği protokol devam ettiği süre boyunca hakkımdaki tüm icra işlemlerinin durdurulması gerekirken, alacaklı vekili tarafından 15.06 2007 tarihli haciz teminatı ile çalıştığım kurum olan TCDD Sakarya Gar Müdürlüğü'nden aldığım maaşıma haciz kondu. Bu maaş haciz uygulaması haksız ve yasaya aykırıdır." Bankanın avukatları Kocaeli'de olduğu için sürekli Kocaeli'ye gidip geldiğini anlatan Esen, sözlerini şöyle tamamladı:
"500 YTL'den fazla masrafım oldu. Maddi ve manevi olarak yıprandığım için 2 bin YTL manevi tazminat talep etmek üzere Tüketici Mahkemesi'ne başvurdum. Mahkeme sonuçlandı. Bana 2 bin YTL yerine komik bir rakam ödenmesi için karar çıktı. Bunu kabul etmiyorum. Bir tüketici olarak bankalarla sonuna kadar savaşacağım."

Duruşma tutanağını görmek için tıklayın

<p><font size="2"><font face="verdana,geneva"><font color="#cc0000">Mahkeme, Mehmet Esen'in talep ettiği 2 bin YTL'lik tazminatı reddederken, bankanın fazladan tahsil ettiği 37 YTL 93 Kuruş'un geri &ouml;denmesine karar verdi. Mehmet Esen de, davayı Yargıtay'a g&ouml;t&uuml;receğini belirtti.</font> <br /><br />Bankalar y&uuml;z&uuml;nden geleceğinin ipotek altına alındığını s&ouml;yleyen Mehmet Esen, bankalarla t&uuml;ketici olarak sonuna kadar m&uuml;cadele edeceğini s&ouml;yledi. Esen, bir bankadan aldığı kredi kartından dolayı yasal takibe uğradığını belirterek ş&ouml;yle konuştu: <font color="#cc0000">&quot;Kocaeli 3. İcra M&uuml;d&uuml;rl&uuml;ğ&uuml;'nden 2006/49 sayılı icra dosyasındaki bor&ccedil; miktarı &uuml;zerinden 5464 sayılı yasa gereği 18 eşit taksit &ouml;demek &uuml;zere protokol imzaladım. Protokoldeki ilk 3 taksiti de peşin &ouml;dedim, diğer taksitleri de peşin olarak &ouml;dedim. Yasa gereği protokol devam ettiği s&uuml;re boyunca hakkımdaki t&uuml;m icra işlemlerinin durdurulması gerekirken, alacaklı vekili tarafından 15.06 2007 tarihli haciz teminatı ile &ccedil;alıştığım kurum olan TCDD Sakarya Gar M&uuml;d&uuml;rl&uuml;ğ&uuml;'nden aldığım maaşıma haciz kondu. Bu maaş haciz uygulaması haksız ve yasaya aykırıdır.&quot;</font> Bankanın avukatları Kocaeli'de olduğu i&ccedil;in s&uuml;rekli Kocaeli'ye gidip geldiğini anlatan Esen, s&ouml;zlerini ş&ouml;yle tamamladı: </font></font><font color="#cc0000"><font face="verdana,geneva"><font size="2">&quot;500 YTL'den fazla masrafım oldu. Maddi ve manevi olarak yıprandığım i&ccedil;in 2 bin YTL manevi tazminat talep etmek &uuml;zere T&uuml;ketici Mahkemesi'ne başvurdum. Mahkeme sonu&ccedil;landı. Bana 2 bin YTL yerine komik bir rakam &ouml;denmesi i&ccedil;in karar &ccedil;ıktı. Bunu kabul etmiyorum. Bir t&uuml;ketici olarak bankalarla sonuna kadar savaşacağım.&quot;</font></font></font></p><p><font color="#cc0000"><font face="verdana,geneva"><font size="4" color="#000000"><a href="http://img160.imageshack.us/img160/6749/98835785pm6.jpg">Duruşma tutanağını g&ouml;rmek i&ccedil;in tıklayın</a></font><br /></font></font></p>
16 yıl önce
sakarya dava
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
c36ddd724d83f026f48ce4c3e83a6012@