Korucuk Araştırma Üniversiteye mi Devredilecek?

Sakarya Sağlık Müdürü Hasan Bektaş, Adapazarı'na yapılacak 400 yataklı hastane binası ile ilgili Sakarya İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararı nedeniyle hastanenin projesinde değişikliğe gidileceğini söyledi.

Bektaş, müdürlüğün 2008 yılında yaptığı çalışmalar ile 2009 yılı hedeflerini CİHAN'a değerlendirdi. Geçen yıl sağlık kuruluşlarının inşaatı, altyapı çalışmaları, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılması, kliniklerinin oluşturulması ve aile hekimliği uygulamasına geçişle ilgili önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti

Çalışmalar Devam Ediyor

Adapazarı'na yapılacak 400 yataklı hastane binasının yer teslimin yapılıp imar planı revizyonlarının tamamlandığını anımsatan Bektaş, İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararı vermesi nedeniyle çalışmaları durdurmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Projede değişiklik yapılmadan inşaatın yapılmasının mümkün olmadığını kaydeden Bektaş, Sağlık Bakanlığı'nın projede gerekli değişiklikleri yapacağını belirtti. İnşaata başlamak için alandaki lojmanların yıkımına başladıklarını bildiren Bektaş, "Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdiği için daha değişik proje hazırlanması gerekiyor. Yeni proje ne şekilde olacak henüz netlik kazanmadı. İki ayrı blok halinde daha az yataklı bir hastane mi yoksa daha alçak katlı yayılmış bir hastane mi olacak bunun çalışmaları devam ediyor. Hastane kanunların izin verdiği ölçüde bilimin ışığında yapılacak." dedi.

Ciddi Sıkıntı Var


Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Merkez ve Korucuk kampüsü olarak ikiye bölündüğünü kaydeden Bektaş, bunun ciddi sıkıntılara neden olduğunu vurguladı. En büyük sıkıntılarının hastaneler arasındaki dağınıklık olduğuna dikkati çeken Bektaş, 400 yataklı hastanenin inşaatının tamamlanması halinde sıkıntının ortadan kalkacağını vurguladı.

Korucuk'taki Hastane Üniversiteye Devredilebilir

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 7 kliniğin kurulduğunu hatırlatan Bektaş, şunları söyledi: "Klinik şefleri görevlerine başladılar. 15 güne kadar branşlarla ilgili 25 asistan göreve başlayacak. Klinik şeflerinin ve asistanların hizmet vermeye başlamasıyla birlikte klinikler işlevlik kazanacak. Bu yılın ilk yarısı kliniklern teşekkülünün oluşturulmasıyla geçecek. Kliniklerin hizmet vermeye başlamasıyla il dışına hasta sevki düşecek. En büyük sıkıntımız hastaneler arasındaki dağınıklık. Eğitim Araştırma Hastanesi'ne gelen travmatoloji hastası Toyota Hastanesi'ne gönderiliyor. Toyota'ya giden kalp hastası da Eğitim Araştırma'ya sevk ediliyor. Hastaların ambulanslarla hastaneler arasında gidip gelmesine gönlüm razı gelmiyor. Merkezde tam teşeküllü her türlü hastanın bakılacağı bir acil oluşturacağız. Aynı yerde tüm branşların ulaşabileceği bir sistem kuracağız. Eğitim ve Araştırma Hastanesi ikiye bölünmüş durumda. İki hastaneyi idare etmek çok zor. İki bölünmüş hastane olması ciddi sıkıntı oluşturuyor. Merkezde bize yetecek hastane olursa Korucuk hastanesini Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne devri düşünülebilir. Sağlık Bakanlığı'da buna sıcak bakıyor."

Hastane İnşaatları

Sabancı Vakfı ve Toyota'nın ToyotaSa İlk Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'ne ameliyathane ve yoğun bakımdan oluşan 50 yataklı bir ek bina yapmayı planladığını anlatan Bektaş, protokolü hazırlanan ek binanın inşaatının bu yıl için başlamasını umut ettiklerini dile getirdi.

Bektaş, hastane inşaatları ile ilgili şu bilgileri verdi: "Sabancı Vakfı ve Toyota 3 milyon EURO'ya ToyotaSa İlk Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'ne 2,5 katlı ek bina yapacak. 2008 yılında Akyazı Devlet Hastanesi'nin inşaatını büyük oranda bitirdik. 1- 2 ay içinde hastaneyi taşıyıp hizmete açacağız. 2009 yılında Karasu'ya yeni bir hastane projemiz var. Karasu-Kocaali yolu üzerinde Karasu'dan 4 kilometre ileride 33 dönümlük bir arsa bakanlığa tahsis edilmiş durumda. Zemin etüdü çalışmaları yapılıyor.TOKİ tarafından yapılacak hastane 100 ile 150 yataklı olacak. Ancak 200 yataklı olması yönünde görüş bildirdik. Çünkü Karasu sanayisi, limanı ve turizmi ile çok gelişen bir ilçe. Bu nedenle yüksek yatak kapasitesine sahip bir hastane yaptırmak için gayret sarfediyoruz. Karasu'ya kuzeydeki ilçelerin ihtiyacını karşılayacak tam teşekküllü bir hastane yapılacak. Hendek Devlet Hastanesi ile ilgili ek bina yapma düşüncesi var. Diyalizin olduğu bölümü yıkarak 20-30 yataklı diyaliz ve yoğun bakımdan oluşan ek bina yapmayı planlıyoruz. Proje ve alt yapı çalışmaları devam ediyor. Sakarya Doğum ve Çocuk Hastanesi'ne ek bina çalışmamız var. Doğum evinin arka kısmında bulunan eski binayı yıkıp yerine modern bir bina yapacağız."

15 yıl önce
ücretsiz marka araştırma
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
05cf9065a5599636bafff0fc0d5ebdd2@