Adrese teslim kilo ile canlı hayvan satışı
Sakarya’da 5 yıldır faaliyette olan ve önceki hafta da, Türkiye’de bir ilk olan birliğin Orta Mahalle Can Sokak’ta da, bünyesinde bulunan 700 üyesine ait olan İktisadi İşletmesi ile Izgara Salonu ve yöresel doğal ürünler satış noktasını hizmete açan Sakarya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği; kesilmesi gereken veya damızlığı yetirmiş sağlıklı hayvanları burada değerlendirtiyor. Üyelerinin koyun, koç ve keçilerini, hiçbir aracı kullanmadan değerlendiklerini ifade eden Sakarya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Saffet Savaş; hayvan borsasında adrese teslim kilo ile canlı veya kesilmiş küçük baş hayvan çeşitlerinin satışını gerçekleştiriyoruz. Yine İktisadi İşletmemizde üyelerimizin süt mamüllerinin ve doğal ürünlerimizin satışını yapıyoruz. Buradaki ızgara salonumuzda misafirlerimize lezzetlerimizi tattırıyoruz. Birlik üyelerinden aldıkları güçle çalışmalarımızı daha da arttıracağız. Son derece kaliteli ve doğal ürün yemek isteyenleri satış ofisimize bekliyoruz” diyerek davette bulundu. Sakarya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği personeli yemeklerini, Sakarya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği’nin İktisadi İşletmesi Izgara Salonunda yiyerek destek verirken, Kocaali Selahiye Köyü’nden Koyun yetiştiricisi Arif Destan’da, Birlik Başkanı Saffet Savaş’ı ve yönetimini tebrik ederek, her konuda yanlarında olacaklarını söyledi.
Küçükbaş Hayvancılığı Geliştirme Projesinin önemi
Sakarya Küçükbaş Hayvancılığı Geliştirme Projelerindeki amaçlarını da anlatan Sakarya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Saffet Savaş şunları söyledi: “Yaptığımız projenin ve açıklamalarımızın gerçekleştirilmesinin kolay olmadığı bilinciyle Sakarya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak amacımız; Biz 700’ün üzerinde üyesi bulunan büyük bir aileyiz. Aile olarak hep birlikte yaşanabilir bir ortam oluşturmak. Birliğimizin ayni ve nakdi güçlenmesini sağlayarak bu gücün aile bireylerine yansıtılmasını sağlamak. Üyelerimizin sürekli ihtiyaç duyduğu veterinerlik ve hukuki hizmetleri verebilir hale gelmek. Tek başına bu amacında ancak güçlenme ile olduğunu unutmamak. Sakarya’da tek uğraş olarak bu hayvancılığın yapılmadığı gerçeğinden hareketle, bu dalı tek geçim kaynağı olarak görüp yapan profesyonel birimler oluşmasına destek olarak örnek olmak. Maliyet artışını en aza indirecek çalışmalar yaparak (hastalık gelmeden koruyucu önlemler, hayvan beslenmesini temin edici bilimsel ve teknik çalışmalar) kaliteyi ve hayvan varlığını artırmanın zeminini oluşturmak. Ana sözleşmemizde yer alan faaliyet alanlarımızın tamamını gerektirecek çaba ve gayret içinde olmak. Beklentilerimiz ise; Bizler 600’ün üzerinde üyesi olan birlik üyesi olarak bu işle ilgili uzak yakın her kesimde yetkili, amir ve kurumların projemize ayni, nakdi ve hukuki destek olunması.
Yukarıdaki amaçlarımızın gerçekleşmesi için Bakanlık ve mülki amir olarak diğer Bakanlıklar ile koordineli bir çabayla tüm ilgilileri bilinçlendirecek yazılı ve görsel basında kamu spotu yayınlarının gerçekleştirilmesinin temin edilmesi. Sonuç Olarak; Türkiye ve ilimizde küçükbaş hayvancılığı geliştirerek genç nesillerimizin sağlıklı gıda alabilmesini temin etmek, zaman içinde sağlıklı ve zeki nesiller yetiştirmek. Hayvan varlığımızın ilimiz ve yurt bazında artırılarak ülkemizin dışarıdan canlı ve karkas et ithal mecburiyetini tersine çevirerek ihraç eder konuma getirmek. Böylece ülkemize döviz kazandıran sektör haline getirmek” diyerek bilgi verdi.