Taraklı Kaymakamlığı tarafından başlatılan "Kültür Evi Güzelleştirme ve Zenginleştirme Projesi”nde sona gelindi. Proje çerçevesinde binanın ahşap kısımlarıyla ilgili olarak sağlamlaştırma çalışmaları ve koruyucu çalışmalar yapıldı.
Taraklı Kaymakamı Ömer Yılmaz verdiği bilgide “Hayırsever vatandaşlar tarafından, tarihi dokuya uygun halılar ile zemin kaplandı.
Sergilenen ürünlere, ürünlerin nitelikleri ve fonksiyonları ile ilgili olarak açıklayıcı bilgiler eklendi. Duvarlar, Taraklı \'nın doğal güzelliklerini ve tarihini yansıtan tablolar ile süslendir. Kültür Evi ve Yunus Paşa Camii ile ilgili olarak kitabeler hazırlanarak giriş kapılarına asıldı. Özel olarak yapılan vitrinlerde, Taraklı kültürünü özümsemiş yazarlar tarafından kaleme alınan ve Taraklı kültürünü yansıtan eserler sergilendi. Ayrıca, Taraklı ile ilgili olarak Ulusal basında yer alan haberler ve akademik örnekler yer aldı.
1924 yılında önce Osmanlıca olarak tutulmaya başlanan, harf devriminin ardından ise Latin alfabesiyle kayıtları tutulmaya devam edilen sınıf geçme defteri Taraklı\'ya ait tarihi bir vesika olarak sergilenmektedir. Defter hem harf devriminin yerel hayata yansımasını gösteren hem de o dönemde okutulan derslerin yeni nesillerce de görülebilmesi açısından önemli bir vesika niteliğindedir. Bu vesikaların birer kopyası ayrıca vatandaşlarımızın inceleyebilmesi amacıyla sergide yerini almıştır” dedi.
Yılmaz projenin uygulanması sırasında desteğini esirgemeyen emeği geçen ya da katkı sunan tüm Taraklılılara teşekkür etti.