Sakarya Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri (YBS) Topluluğu tarafından “Kurumsal Kaynak Planlama Sistemleri” konulu bir sempozyum düzenlendi.
Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen sempozyuma, Logo Akademi Müdürü Zafer Yıldırım ile Logo Pazarlama Müdürü Yiğit Çallı’nın konuşmacı olarak yer aldığı sempozyuma, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Alptekin Erkollar, Prof. Dr. Erman Coşkun ile öğrenciler katıldı.
Logo Pazarlama Müdürü Yiğit Çallı, şirketin tarihsel sürecinden bahsederken, Logo Akademi Müdürü Zafer Yıldırım ise işletmelerde mutlaka ERP yazılımına gerek duyulduğunu söyledi.
Çallı, kişisel bilgisayarlar için uygulama yazılımları geliştirmek üzere 1984 yılında sektöre giren Logo Akademi’nin geçmişten bugüne kadar yaptığı çalışmaları, çalıştığı sektörleri, çözümleri, hizmetleri, iş ortaklarını ve başarı hikâyelerini anlattı.
Her işletmede ERP yazılımı olmalı
Zafer Yıldırım, “Dost yazılımı dediğimiz, sadece muhasebe paketi olarak bilinen ürün, şu anda tamamen ERP paketi olarak müşterilerin karşısında. ERP, günlük iş taktiklerinin yapılabilecek düzeyde hızlı ve zamanı iyi değerlendirilecek şekilde hazırlanmış uygulamalar olarak karşımıza çıkıyor ”dedi.
Her işletmede mutlaka bir ERP yazılımına ihtiyaç olduğunu vurgulayan Yıldırım, “ERP sistemlerinde hangi sistem kullanılırsa kullanılsın mantık aynıdır. Yıllardan beri muhasebe var ve değişen bir şey yok. Değişen sadece genel mevzuatlardaki yenilikler. Sistemler bu yeniliklere göre hayatına devam ediyor” şeklinde konuştu.
ERP Nedir ve Neden Gereklidir?
ERP yazılımlarına ilişkin bilgiler de veren Yıldırım, “ERP, ‘Enterprise Resource Planning’ kelimelerinin kısaltmasıdır. Türkçeye genel olarak ‘Kurumsal Kaynak Planlama’ olarak çevrilmektedir. ERP yazılımları, bir işletmenin, satıştan muhasebeye, üretimden insan kaynaklarına, aklımıza gelen tüm fonksiyonlarını kapsayan entegre bilgi sistemleridir” dedi.
ERP’nin sağladığı avantajları anlatan Yıldırım, “ERP, kurum içerisindeki tüm veri akışının aynı platform üzerinde çalışmasını sağlamakla beraber, çok karmaşık üretim ve iş süreçlerinin belirli kurallar çerçevesinde en uygun şekilde çalışmasını sağlar. Verinin aynı platform üzerinde yürümesi, birçok hatalı ve mükerrer işleminde ortadan kaldırır” diye konuştu.
Programın sonunda, konuşmacılar katılımcıların sorularını yanıtladı.