Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde faaliyet gösteren Kilmak Kaynak Makineleri, Lloyd's List Türk Denizcilik Ödül töreninde Maritime Service Award dalında ödüle layık görüldü.
İstanbul'da geçtiğimiz hafta yapılan ödül törenine katılan Kilmak Kaynak Makineleri, Maritime Service Award dalında ödül kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
Kilmak Makine yöneticileri yaptıkları açıklamada, yıllardır tersanelerde kaynak makineleri olarak yabancı marka makinelerin kullanıldığını, son bir yıldır ise tersane sektöründe firmanın payının yüzde 80'i bulduğu ifade edildi.
Türkiye'deki bir çok tersanede Kilmak tarafından üretilen kaynak makinelerinin kullanıldığının belirtildiği açıklamada, "Kilmak Makine olarak daha önce Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Rusya ile ihracat yapıyorduk. Ürettiğimiz inverter teknolojisi sayesinde Almanya'ya ilk ihracatı gerçekleştirdik. Hedefimiz Avrupa'ya yılda binli adetlerle makine ihraç etmek ve yıllardır Avrupa'dan kaynak makinesi ithal eden bir ülke konumundan çıkıp, ülkemizin Avrupa'ya yüksek teknolojili inverter kaynak makineleri satar konumuna gelmesini sağlamaktır" denildi.
Katıldıkları yarışmada kazanılan ödülün kendilerini gururlandığını ifade eden firma yetkilileri, "Bu ödülü ülkemiz adına kabul ediyoruz ve aldığımız moral, enerji ve motivasyon ile Avrupa'da çok ciddi çalışmalar yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Kilmak Kaynak Makineleri olarak, Sakarya'nın Akyazı İlçesi'nde 1976 yılından bu yana ülke sanayisine hizmet verdiklerini belirten firma yetkilileri, inverter teknolojisine sahip tek Türk firması olduklarını da söyleyerek, "Tübitak'ın KOBİ AR-GE başlangıç destek programına dahil olmuş ve üst limiti 400 bin YTL olan teknoloji hibe fonunun 395 bin YTL'sini almış bir firmayız. Yüksek teknoloji sayesinde makinelerimizden tüm akım aralığı boyunca kararlı, pürüzsüz, sessiz ve sıçrantısız olduğundan yüzde 20 gibi gözle görülür ayırt edici bir üstünlükte çok daha iyi kaynak kalitesi elde edilmektedir. Bizim geliştirdiğimiz ZVS yöntemi ile makinemizin performansını arttırıyoruz ve yüzde 98 verimle çalıştırıyoruz. Redresörlü makineler ise yüzde 55 verimle çalışıyor. İnverter teklonojisinden dolayı yüzde 50'yi aşan enerji tasarrufu sağlanmaktadır" dediler.