Medyasoft ile Kariyer Günleri

Sakarya Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu tarafından ‘Medyasoft ile Kariyer Günleri’ isimli bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe Medyasoft Dijital Çözümler Direktörü Mehmet Doğruyol, SAP Proje Yöneticisi Ahmet Cömert ve SAP ABAP Danışmanı Yunus Emre Biçer konuşmacı olarak katıldı.

Mehmet Doğruyol, Y kuşağının sorgulayan bir nesil olduğunu belirtirken Ahmet Cömert, ERP yazılım ve Endüstri 4.0 hakkında bilgiler verirken Yunus Emre Biçer ise, SAP danışmanlarının ilgili alanlarını anlattı.

Yunus Emre Biçer, “Fonksiyonel danışmanlar, süreçlerin nasıl kullanıldığını, SAP nasıl kullanılır ve bununla ilgili doküman hazırla işlemini yaparlar. Teknik danışmanlar ise süreçlerin tasarlanması, süreçlerin yürütülmesi, dizayn edilmesi gibi işin en temel kısımlarını anlatırlar” dedi.

Y kuşağı kendine güvenir

Dijital Teknoloji’nin alanlarından bahseden Mehmet Doğruyol, “ Dijital dünyanın sosyal, ekonomik ve bölgesel olumsuzlukları da aynı kapsamda irdeleniyor. Günlük yaşantımızda hızla yerini alan dijital devrim, sosyal hayatın ve ekonominin her segmentindeki inovasyonlarla yaşamımızı sarmaladı. Bu devrim 1990'dan beri yepyeni bir dil yarattı” diye konuştu.

Doğruyol, “Stratejisi olmayan gideceği yeri bilmeyen herhangi bir şirket istediği kadar teknolojik yatırım yapsın herhangi bir fayda sağlayamayacaktır. Yeni nesil uygulamalar özellikle yatırım yapılan bir alan. Çünkü şu an bundan 5-10 sene önce mobil ve web neyse 5-10 sonra bigdata dediğimiz nesnelerin interneti o duruma gelecektir ”dedi.

Y kuşağının dijitalle doğduğunu belirten Doğruyol, “Y kuşağı, fazlasıyla kafası karışık, fazlasıyla kendine güveni tam, hızlı tüketen, çabuk sıkılan ama sadık, bu yeni düzeni hava ve su gibi var sayan bir nesilden oluşuyor” diyerek sözlerine son verdi.

ERP yazılım değil bir metoddur

ERP’yi kurum ve işletmeler açısından tanımlayan Ahmet Cömert, “ERP yazılım değil bir metoddur. Bir işletmenin, satıştan muhasebeye, üretimden insan kaynaklarına, stok yönetiminden satın almaya tüm süreçlerde gerçekleştirilen işlem ve verilerin bir araya getirilmesine yardımcı olan sistemlerdir. Kısacası tek bir noktadan verisini alıp çıkışına kadar olan tüm süreci aynı kaynaktan, aynı veri tabanından yönetmeyi sağlar” şeklinde konuştu.

Endüstri 1.0’dan Endüstri 4.0’a kadar olan süreci anlatan Cömert, “1. Endüstri devrimi 1800’lü yıllarda ilk mekanik dokuma tezgahının ortaya çıkışıyla başlamış varsaydılar. 1870’de elektriğin üretim hatlarını olmasıyla beraber endüstri 2 geldi. Sonrasında programlanabilir mantık devresi ortaya çıkışıyla endüstri 3 geldi. Ve son olarak internet devriminin, teknolojinin artmasıyla endüstri 4 geldi. Endüstri 4.0’da amaç sanayide tam anlamıyla teknolojiyi kullanabilmektir” dedi.

Etkinliğin sonunda, konuşmacılar katılımcıların sorularını yanıtladı
Medyasoft ile Kariyer Günleri
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
e7b80c554f022f4b098a14131f821e7e@