2011 Genel Seçimleri için milletvekili olmak isteyen MHP Sakarya milletvekili aday adaylarını tanıyalım.
Bahattin Furuncuoğlu
1960 Sakarya İli'nin Akyazı İlçesi'nde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Akyazı'da tamamlayarak, 1981 yılında Ankara Ticaret ve Turizm Yüksek Öğretmen Okulu'ndan mezun oldu. Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde yedek subay olarak askerliğini tamamladıktan sonra sırasıyla; Milli Eğitim Bakanlığı, Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü, Malatya, Sakarya ve İstanbul Bayrampaşa'da Ticaret Meslek Liseleri'nde Meslek Dersleri Öğretmenliği, Akyazı Lisesi'nde Ekonomi Dersleri Öğretmenliği, Beyoğlu Öğretmenevi Müdürlüğü görevlerinde bulundu. İstanbul Ticaret Odası Anadolu Ticaret Lisesi Müdürlüğü yaparken 2007 yılında 23. Dönem Milletvekili adaylığı dolayısı ile istifa ett. Ancak görevine geri döndürülmediğinden emekli olmak durumunda kaldı.
Şu anda turizm, eğitim, sağlık ve inşaat sektörlerinde ticaretle iştigal etmekte. İstanbul'da Copro-line dış ticaret kursunun danışmanlığını ve kurum müdürlüğünü yapan Furuncuoğlu örencilik dönemlerinde Ankara Ülkü Ocakları yönetiminde çalıştı. Akyazı ve Bayrampaşa'da Türk-Eğitim Sendikası kuruculuğu, İstanbul Kamu Çalışanları Vakfı Başkanlığı yaptı.
1986 yılında Akyazı'da AKSES adlı gazetenin sahipliğini ve genel yayın yönetmenliğini yaptı. Çeşitli dergi ve internet sitelerinde makaleleri ''Hangi Demokrasi'' adlı yayınlanmış bir kitabı vardır. 'Orta Öğretimin Yeniden Yapılanması' ve 'Fatih Sultan Mehmet, Beni Ülkenle Tanıştır' adlı Balkan Projeleri de vardır. 1997 tarihinde altı yıl devam eden Türk-Japon dostluk haftasının kuruculuğunu ve organizatörlüğünü yaptı.
Enver Toçoğlu
20.09.1948'de Sakarya'da doğan Enver Toçoğlu, eğitim ve öğretim dönemini tamamladıktan sonra 1964'de Adapazarı Vagon Fabrikası'nda başladığı iş yaşamında;
- 1976-1989 yıllarında Demiryol-İş Sendikası Adapazarı Şube Başkanlığı,
- 1976-1979 yıllarında Vagon Sanayi Müessesesi Yönetim Kurulu Üyeliği,
- 1981-1998 yıllarında SSK Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı,
- 1981-1998 yıllarında SSK Sosyal Tesisleri ve Spor Kulübü Başkanlığı,
- 1986-1996 yıllarında AŞTİ Yönetim Kurulu Üyeliği,
- 1989-1998 yıllarında Demiryol-İş Sendikası Genel Başkanlığı,
- Türk-İş Genel Mali Sekreterliği,
- Yüksek Hakem Kurulu Üyeliği,
- Asya Kıtası Çalışanları(APRO) İcra Kurulu Üyeliği,
- Uluslararası Demiryolu, Hava, Deniz ve Karayolu Taşımacılığı (ITF) İcra Kurulu Üyeliği,
- Dünya İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ICTU) İcra Kurulu Üyeliği görevlerini başarılı bir şekilde tamamlamıştır.
Enver Toçoğlu, evli ve dört çocuk babasıdır.
Recai Coşkun
01 Ocak 1965 Rize doğumlu Recai Coşkun, evli ve 2 çocuk babasıdır.
Lisans: 1986 İstanbul Üniversitesi İktisat Fak.
Yüksek Lisans: 1991 Warwick University (Ing.) School of Business, IRRU
Doktora: 1996 Leicester University (Ing.) Economics Department
Yüksek Lisans Tez Başlığı ve Danışmanı
"Trade Union Movement in Turkey (Türkiye'de Sendikacılık Hareketi)", Dr. Paul Marginson
Doktora Tezi Başlığı ve Danışmanı
"Comparative Labour Relations Practices of Foreign-Owned and Local Firms in Turkish Manufacturing (Türk Imalat Sanayindeki Yabanci ve Yerli Firmalarin Çalisma Iliskileri Uygulamalari)", Prof. Dr. George Norman; Prof. Dr. Francis Green; Dr. Barbara Roberts.
Academy of International Business (AIB) üyesi, 1999 Türk Bilim Arastirma Vakfi (TÜBAV) Kurucu Üye, Yönetim Kurulu Üyesi,
1997-2003: İİBF, İşletme Bölümü, Sakarya Üniversitesi Yrd. Doç. Dr.
2003-2008: İİBF, İşletme Bölümü, Sakarya Üniversitesi Doç. Dr.
2008: İİBF, İşletme Bölümü, Sakarya Üniversitesi Prof. Dr.
İdari Görevler
Bölüm Başkan Yrd. Sakarya Üniversitesi İşletme Bölümü 1998-2003
Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü, 2003
Projelerde Yaptığı Görevler
SESAM Sakarya'nın Rekabet Gücü Projesi, Yürütme Kurulu Üyesi, Koordinatör, 2003.
Bilimsel Dergilerde Hakemlikler
İş-Güç Dergisi
Akademi Günlüğü: Toplumsal Araştırmlar Dergisi
Yerel Siyaset Dergisi
Akademik İncelemeler SAU Sosyal Bilimler Dergisi
Yurtdışında Y. L. ve Doktora Ögrenimi için Milli Egitim Bakanligi bursu, 1987
Zihni Açba
1955 senesinde Sakarya'nın Akyazı İlçesi'ne bağlı Akbalık Köyü'nde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini memleketinde yaptıktan sonra 1975 yılında İstanbul Yıldız Üniversitesi Vatan Mühendislik Makine Fakültesi’ne girdi. Öğrencilik yıllarında Ülkücülük suçundan bir çok defa gözaltına alındı, tutuklandı. 12 Eylül Darbesi sonrasında tutuklanarak Mamak Cezaevi'ne kapatıldı ve "MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası" sanığı olarak yargılandı. 10 yıl hapis yattı.
Bizim Ocak, Bizim Dergah, Kurultay Sakarya Yenihaber Gazetesi'nde köşe yazıları yazmakta olup evli ve iki çocuk babasıdır. Daha önce yayınlanmış olan Var Olacağız Eylüllere Rağmen ve Mamak: Zulüm Kalesi isimli yayınlanmış iki kitabı bulunmaktadır.Oya Arapoğlu
5.5.1970 tarihinde İsmail-Semahat Arapoğlu’nun beş kız çocuğunun en küçüğü olarak Sapanca’da doğdu.
Sapanca Alaçam İlkokulu’nda başladığı eğitimini Sapanca Ortaokulu ve Sapanca Lisesi’nin ardından, 1987 yılında kazandığı İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde sürdürdü. 1992 yılında bu bölümden şehir plancısı ünvanı ile mezun oldu.
Üniversite eğitimi sırasında İstanbul SEYAŞ Mimarlık ve Şehircilik Şirketi’nde iş hayatına adım attı. 20 yaşında üniversite öğrencisi olarak başladığı çalışma yaşamına mezuniyet sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde devam etti. BELBİM (Bilgi İşlem A.Ş.)’de şehir plancısı olarak görev aldı. Kendi işyerini kurmak ve Serbest şehir plancısı olarak çalışmak üzere 1994 yılında buradan ayrılarak Sakarya’da ’OYA Şehir Planlama‘ adlı işyerini açtı.
Bu tarihten itibaren birçok belediye ve özel kuruluşa teknik danışmanlık hizmeti verdi.
1994-1998 tarihinde Adapazarı Belediyesi’nde teknik danışman olarak görev aldı.
1999 depremi sonrasında büyük ölçüde tahrip olan Sakarya’nın yeniden kurulması çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla Sakarya Valiliği’nce sürdürülen faaliyetlere katıldı.
1999-2000 yıllarında oluşturulan Bilim Kurulu’nda Şehir Plancısı olarak yer aldı.
Yine aynı yıllarda Sakarya Valiliği’nce sürdürülen bir başka çalışma olan Deprem Konseyi’nde görevlendirildi.
2000 yılında Şehir Plancıları Odası Sakarya İl Temsilcisi seçildi. Bu görevini 2006 yılına kadar devam ettirdi.
Bilgi ve deneyimlerini genç öğrencilere aktarmak amacıyla Sakarya Üniversitesi’nde akademik görev aldı. ‘Kentsel Peyzaj Planlama’ konusunda ders vererek teorik ve uygulama bilgilerini öğrencilerle paylaştı.
Şehir Plancısı olarak birçok yerleşimin imar planlarının hazırlanması ve kentsel tasarım projelerini üstlendi.
Resmi ve özel talepler doğrultusunda mesleki alanda çok sayıda projenin uygulama aşamalarını yönetti.
Kamulaştırma davalarında “Uzman Bilirkişi” olarak görev aldı.
Nisan 2010 tarihinde Şehir plancıları Odası Sakarya İl Temsilciliği'ne tekrar seçildi. Mesleki sorumlulukları çerçevesinde başarı ile yürüttüğü bu görevinden 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan Genel Seçimlerde Milletvekili Aday Adayı olabilmek için istifa etti.
Siyasete ilgisi 1999 seçimlerinde MHP Sakarya İl Teşkilatı’nın ARGE çalışmalarında başladı.
2004 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nce aday gösterildiği Adapazarı Merkez Belediyesi Meclis Üyeliği’ne seçildi.
Milliyetçi Hareket Partisi’nin, “Asrın felaketini asrın mucizesi”ne dönüştürme yolculuğunda Yerel meclisdeki sözcülüğünü yaptı.
Bu görevi parti ilke ve esasları doğrultusunda, inandığı değerlerden taviz vermeksizin en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştı.
22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri’nde milletvekili adayı olmak üzere meclis üyeliği görevinden ayrıldı.
Genel seçimlerde 5. Sıradan aday gösterildi. Lider ülke Türkiye hedefi ile kadınları temsil etme noktasında çalışmalarda bulunda.
29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Sakarya ilimizin Sapanca İlçesi'nden Belediye Başkanı Adayı oldu.Yerel yönetimlerin insan yaşamının her aşamasında önemli görevler üstlendiği düşüncesiyle doğduğu ve büyüdüğü şehrin yönetimine talip oldu. Adaylık sürecinde izlediği strateji halkın takdirini toplayarak daha önceki yerel seçimlerde % 2 olan partisinin oyunu % 23.2 çıkarmayı başardı.
Lider ülke Türkiye yolunda milli hassasiyetle yetişmiş bir Türk kızı olarak dünyada yaşanan değişimleri Türkçe olarak algılama ve yorumlama becerisini geliştirme noktasında “Siyaset ve Liderlik Okulu” eğitimini başarıyla tamamladı.
2011 yılında Milliyetçi Hareket Partisi'nin lideri Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin ülkenin sürüklenmek istendiği karanlık günlere karşı “Sesime Ses Ver Türkiye” sloganıyle başlattığı “2023’e Doğru Yükselen Ülke Türkiye” vizyonuna ulaştırmak yolculuğunda yol arkadaşlığı yapıp Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kadınları temsil etme noktasında Sakarya İli'nden Milletvekilliği'ne Aday Adayı oldu.
Yaşadığı kentte mesleki ve sosyal dayanışma amaçlı sivil toplum kuruluşlarında yönetim ve alt kadrolarında yer almaktadır.
Sakarya Sivil Toplum Platformu (SASTOP) üye, Sakarya Genç İşadamları Derneği (SAGİAD) üye, Sakarya Güzel Sanatlar Derneği (SAGÜSAD) üye, Sakarya Emniyeti Geliştirme Derneği üye, Sakarya Bedensel Engelliler Derneği Danışma Kurulu üyesi, Sakarya Otizmle Yaşam Derneği Danışma Kurulu Üyesi, Sakarya Beyaz Ay Derneği Danışma Kurulu Üyesi sıfatıyla hizmet vermektedir.
Teknik ve sanatsal amaçlı yurtdışı seyahatlerinde Türkiye ve Avrupa’nın birçok şehrinde inceleme yaptı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda, İsviçre yanısıra Türkiye’deki bir çok tarihi kenti şehircilik açısından gözlemleyerek görselleştirdi.
Fotoğraf sanatını mesleği ile birleştirerek, öğrencilik yıllarında gönül verdiği bu uğraşısına devam etmektedir. Seyahat ederek farklı kültür ve coğrafyalarla tanışıp deneyimlerini görselleştirerek diğer insanlar ile paylaşmaktadır. Çekmiş olduğu fotoğraflar bir çok sergide yer almıştır. Kendi kişisel sergileri de dönem içersinde fotoğraf severler ile buluşmaktadır.
Adapazarı Büyükşehir Belediyesi Başarılı İşkadını Ödülü, SAGİAD (Sakarya Genç İşadamları Derneği) Başarılı İşkadını Ödülü, Sapanca Kaymakamlığı Fotoğraf Özel Ödülü onur belgeleri olarak yaşamını süslemektedir.