MSMB Zirvesi'nden SAÜ'ye tam not

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ile meslek yüksekokullarında uygulanan +1 Eğitim Modeli, Mimar Sinan Mühendisler Birliği (MSMB) Zirvesinden tam not aldı.

+1 Eğitim Modeli, MSMB tarafından bu yıl 3’üncüsü Nevşehir’de düzenlenen ve “Mühendislik Eğitimindeki Sorunlar ve Çözüm Önerileri” temalı zirvede, tüm katılımcıların beğenisini ve yoğun ilgisini kazandı. Önemli sayıda katılımcı ile gerçekleştirilen zirvede, gerek akademi gerekse sanayi bakış açılarında mühendislik eğitiminin durumu, mühendislik eğitiminden beklentiler, sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu. Düzenlenen zirvede konuşmacı panelist olarak yer alan SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Akademi Perspektifinden Mühendislik Eğitimindeki Sorunlar ve Çözüm Önerileri” ve “Yüksek Öğretimde Uygulama Becerisi Kazanımı” başlıklı iki sunum gerçekleştirdi.

Mimar Sinan Mühendisler Birliği’nden +1’e destek

+1 Eğitim Modeli’nin mühendislik eğitimi açısından önemli kazanımları olduğunu belirten Mimar Sinan Mühendisler Birliği temsilcileri, +1 Eğitim Modeli’nin yayılımı hususunda birlik olarak üzerlerine düşen destek ve katkıyı sağlayacaklarını vurguladı. Gerek işletmecileri gerekse diğer üniversiteleri de benzer uygulamaların gerçekleştirilmesi hususunda katkı vermeye davet eden birlik temsilcileri, +1 Eğitim Modeli kapsamında yetişen mühendislerin iş dünyasının beklentilerinin karşılanması hususunda önemli bir yere sahip olacaklarının altını çizdi.

Çözüm; öğrencileri iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda birlikte yetiştirmek

Mühendislik eğitimindeki odak noktanın günümüz koşullarında iş dünyasının beklentileri doğrultusunda geliştiğini belirten Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, iş dünyasının ise her platformda uygulama becerisine sahip nitelikli mühendislere ihtiyaç duyduklarını dile getirdiklerini söyledi. Nitelikli mühendislerin yetiştirilmesinde ise yaparak öğrenmenin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Sarıbıyık, çözümün öğrencileri iş dünyasıyla birlikte yetiştirmekten geçtiğini vurguladı.

Sakarya Üniversitesi’nde uygulanan +1 Eğitim Modeli ile önemli kazanımlar elde edildiğini dile getiren Prof. Dr. Sarıbıyık, “Mezun durumda olan öğrencilerimiz 1 dönem boyunca (16 hafta tam zamanlı) işletmelere yerleştiriliyor ve onları işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda birlikte yetiştiriyoruz. Öğrencilerimiz, gerçekleştirilen uygulama ile daha mezun olmadan iş tecrübesine sahip oldukları gibi, işletmeler de kendileriyle çalışan mühendis adaylarını tanıma fırsatı yakalıyorlar. Öğrencilerimiz daha kolay iş fırsatı bulurken, işletmeler de günün koşullarına göre yetişmiş ve uygulama becerisine sahip olan nitelikli mühendisleri istihdam etme olanağı buluyor” dedi.

+1’e yoğun ilgi

Yapılan sunumlar ve paylaşımlar sonrasında +1 Eğitim Modeli’ne olan ilgi de yoğunlaştı. Bu bağlamda pek çok üniversite, fakülte, meslek yüksekokulu ve aynı zamanda iş dünyası yetkililerinden bazı temsilciler, +1 Eğitim Modeli hakkında bilgi talebinde bulundular. Eğitim modelini kendilerinin de uygulamak istediğini belirten temsilciler, modelin faydalarında hemfikir olduklarını dile getirdiler. Uygulamaya Sakarya’da yoğun talep olduğunu ve mevcut talep sayısını karşılayamadıklarını belirten Prof. Dr. Sarıbıyık, gerçekleşecek yayılım sayesinde yapılacak işbirlikleri ile çok daha fazla sayıda işletmenin ve öğrencinin, bu modelin yaygınlaşmasına pek çok noktada katkı sağlayacağını söyledi.

Bu sayede oluşacak olumlu sinerji ile de katma değeri yüksek işler çıkacağını kaydeden Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, hedefin nihai noktada ortak olduğunu ve tüm ekibiyle her türlü desteğe hazır olduklarını dile getirdi.

MSMB Zirvesi'nden SAÜ'ye tam not
MSMB Zirvesi'nden SAÜ'ye tam not
MSMB Zirvesi'nden SAÜ'ye tam not
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
33c44b2822eb837f4281ddac229af6c7@