MÜSİAD'ın Başkanı Dr. Ömer Bolat, 2. Kitabını Çıkardı

Sakarya Sevdalısı MÜSİAD’ın 3. dönem Genel Başkanı Dr. Ömer Bolat, 2. kitabını çıkardı.

Sakarya sevdalısı Bolat’tan “Liderlik Gönül İşidir” kitabı Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) Üçüncü dönem Genel Başkanı olan Sakarya Sevdalısı Dr. Ömer Bolat; “Liderlik Gönül İşidir” adını verdiği ikinci kitabını basına tanıttı.

MÜSİAD Genel Merkezi’nde; MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan ile Hayat Yayın Grubu Başkanı Hayati Bayrak’ın da katıldığı İftar Yemeği’ ile birlikte “Liderlik Gönül İşidir” adını verdiği ikinci kitabını tanıttı.  Dr. Bolat’ın girişimcilerin, yöneticilerin, işverenlerin, patronların, gençlerin, liderlerin ve sivil toplum başkanlarının başucu kitabı olan “Liderlik Gönül İşidir” kitabı, piyasaya sürüldü. Daha önce Dr. Mustafa Özel’in teşvikiyle “Medeniyet İdeali” isimli bir kitap yazan Dr. Ömer Bolat; genel merkez binasında düzenlenen İftar sonrası yaptığı açıklamada, 27 yıllık profesyonel iş hayatının, üç önemli sacayağının, sivil toplum kuruluşları-gönüllü kuruluşlar, reel sektör-işletmeler ve ekonominin içerisinde geçtiğini dile getirerek, “Bu kitapta, 27 yıllık iş hayatı tecrübemi ve MÜSİAD başkanlığım döneminde yurtiçi ve yurtdışında yaptığım binlerce gezide edindiğim deneyimleri göreceksiniz. Söz uçar yazı kalır gereğince bunları kaleme almayı uygun buldum” diye konuştu.

MÜSİAD’IN İÇİNDEN

Toplantıda, Bolat’ın “Atom Karınca” olarak nitelendirdiği MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan ise konuşmasında Bolat’a “Eskimeyen Başkan” diye hitap etti. MÜSİAD’da Ömer Bolat ve önceki yönetimlerin kurduğu sistem sayesinde her şeyin tıkır tıkır işlediğini anlatan Vardan, Bolat’a şükranlarını sunarak, “Liderlik Gönül İşidir kitabını okuyunca, Ömer beyle karşılıklı konuşuyormuşsunuz hissine kapılıyorsunuz” diye konuştu. Kitabın MÜSİAD’ın içinden doğmuş bir eser olduğunu söyleyen Vardan, “kitabın herkese yararlı olmasını diliyorum” dedi. Bolat’ın liderlik vasfı taşıyan biri olduğunu kaydeden Vardan, Bolat’ın bu özelliğini, tecrübelerini kitap haline dönüştürerek de kanıtladığını vurguladı.

STK’LAR OLUŞTURMAK

Hayat Yayın Grubu Başkanı Hayati Bayrak, Bolat’ın kitabında “Nasıl bir lider profili? başarılı, güçlü, sevilen, iyi anılan bir lider mi? başarısız, nefret edilen, sevilmeyen, kötü anılan bir lider mi?” sorularının cevabının arandığını belirtti. STK'lar için yol haritası “İnsanlar güvendiği kişinin arkasından gider. Bunun için, lider; güven verici, emin, sözüne güvenilir, kitlenin içinden gelen, o kitlenin inandığı değerleri benimsemiş, o dili konuşan birisi olmalıdır” diyen Hayati Bayrak, “Dr. Ömer Bolat da, O’nun yolunda giden ve gönüllere yerleşmeyi başaran toplumsal liderlerimizden birisidir. Fiili görevini bırakmış olmasına rağmen saygınlığını hâlâ sürdürmesi bunun göstergesidir. MÜSİAD’ın Türkiye’nin en etkin STK’larından birisi olmasında büyük hizmeti olmuştur. Bu nedenle demokrasimiz açısından vazgeçilmez olan mükemmel STK’lara ulaşmak için Dr. Bolat’ın deneyimi büyük önem arz etmektedir. Bu çalışma aynı zamanda etkin STK’lar oluşturmak için bir yol haritası da sunuyor” dedi.

TECRÜBE, BİRİKİM

Kitapta, Bolat’ın bize ekonominin bugününü ve yarınını anlamaya yönelik fikirler ve ipuçları verdiğini belirten Bayrak, bu kitabın Yeni Bolat’ların yetişmesine katkısı olması temennisinde bulundu. İşletme sahiplerine, yöneticilere, sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerine, akademisyenlere ve gençlere mesajlar vermeye çalıştık. Bilgi ve tecrübe birikimlerimizi aktarmaya gayret ettik. Dört ana bölümden oluşan kitabın birinci bölümü liderlik ve yönetim konusu ile hayat tecrübesini içeren yazılardan oluşuyor. Başucu rehberi niteliği taşıyan bölümde, Bolat’ın ve topluma mal olmuş büyük zatların tecrübeleri yer alıyor. Bolat, bu bölümü, “ileriye bakarken, geçmişe bakmayı unutmamak” açısından önemsediğini dile getiriyor. İkinci bölümde ise, ‘ekonomide bugün ve yarın’ konusu işlenmiş. Küresel krizin nasıl ortaya çıktığı, ne gibi sonuçlar meydana getirdi ve bitmesi için neler yapılmalı gibi konuların yer aldığı bölümde, işletmeler için kriz reçetesi adı altında bir de ‘altın öneriler’ bölümü yer alıyor.  Üçüncü bölümde ise sivil toplum kuruluşlarının önemi ve nasıl yönetilmeleri gerektiğiyle ilgili önemli bilgiler ve örnekler verilirken, STK’larla iş dünyası arasındaki ilişkilerin de önemine vurgu yapılıyor. Dördüncü ve son bölümünde de Tarihe Düşülen Notlar başlığı altında, Kutlu Doğum’a Şükran, Prof. Dr. Sabahattin Zaim’in Aziz Hatırasına,  Genç Girişimcilere Mesajlar, İslam Dünyası İçin Yeni Ufuklar alt başlıklarıyla mesaj dolu yazılar yer alıyor.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
c8606676c7b49fa8684e5450414c21d3@