Sakarya Genç MÜSİAD “Genç Ticaret Köprüsü Programı” kapsamında En iyi Ülke Sunumu yapan öğrencilere ödül verdi.
Son günlerde yaptıkları faaliyetlerde adından sıkça söz ettiren Genç MÜSİAD Sakarya Şubesi Yöneticileri; “Genç Ticaret Köprüsü Programı” kapsamında düzenlediği 14 ülke ve 22 öğrenci arasında gerçekleştirdiği “En iyi Ülke Sunumu” yarışmasında dereceye giren ülkelere, düzenlenen törenle ödüllerini verdi.
Her şeyi ile ülkelerini en iyi onlar sundu
Son günlerde ekibiyle birlikte yaptığı faaliyetlerde adından sıkça söz ettiren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Gençlik Kurulu (Genç MÜSİAD) Sakarya Şube Başkanı Uğur Çarboğa, Sakarya’da bir ilke daha imza atarak; 40 ülke temsilcisini, şube hizmet binasında bir araya getirdi. Genç MÜSİAD Sakarya Şubesi; Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) eğitim gören 14 ülkeden 22 öğrenci arasında düzenlenen yarışmaya katılan öğrenciler kendi ülkelerindeki fırsatlarını Sakarya’daki ihracatçılarla paylaşmak” amacıyla “En iyi Ülke Sunumu” konulu yarışma tertipledi. MÜSİAD Şube hizmet binasında düzenlenen ödül töreninde; ülkeleriyle ilgili 12 farklı kriter ile sunumlarını yapan birinci Pakistan’lı Faris bin Sajjad’e 1000 TL, ikinci Endonezya’lı Alfaruq El Abdülaziz’e 600 TL ve üçüncü ise Mali’li Hamza Dhikate’ye 300 TL para ödülü verildi. Öğrencilere ödülleri Vali Coş, Rektör Elmas ve Başkan Coşkun tarafından takdim edildi.
Protokol Genç MÜSİAD’ı yalnız bırakmadı
Törene; Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun, DEİK Türkiye-Fildişi İş Konseyi Başkanı ve MÜSİAD Sakarya Şubesi 4. Dönem Başkanı Halit İnci, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Sakarya İŞKUR Müdürü Tekin Kaya ve Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Sakarya Şube Başkanı Sayın Mehmet Ali Akpınar’da katıldı. Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği ve Sakarya Genç MÜSİAD’tan oluşan jüri ile dereceye girerek ödül alan öğrenciler, hazırladıkları 15 dakikalık sunumu davetlilerle de paylaştı. Yarışmada dereceye giren ülkeler dışında; Malezya, Kırgızistan, Somali, Bosna Hersek, Tacikistan, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Afganistan ve Türkmenistan’dan öğrenciler katıldı.
Kültür ve medeniyet alışverişinde bulunmaları amaçlanıyor
Program hakkında bilgi veren Genç MÜSİAD Sakarya Şubesi Proje Koordinatörü Osman Eminler; ilk olarak Hucurât Suresi 13.ayetin okunması ile başlayan programın ana teması aynı ayette geçtiği gibi farklı ülkelerdeki insanların tanışıp kültür ve medeniyet alışverişinde bulunmaları ve birbirlerine iyiliği emredip kötülükten sakındırmayı emrettiğini söyledi. Program Şehrimizdeki KOBİ’lere ihracat yapmanın zor bir şey olmadığını işadamlarına misafir öğrenciler konusunda ticaretlerini geliştirmede farklı bir ufuk açmayı amaçladığını dile getiren Eminler; “Şu anda SAÜ’de 3 bin 500’e yakın öğrencinin faal okuduğunu göz önünde aldığımızda 2016 mezun sayısı 125 ve 3-4 yıl içerisinde 1000’leri bulan mezun sayısı ile proje çok daha ciddi ve farklı bir yön alıp bu vesile ile şehrimizi, ülkemizi tanıyan birçok farklı ülkede birçok elçimiz olacağını düşünüyoruz” dedi.
ÇARBOĞA: Peygamberimizden aldığımız ihlasla uluslararası Genç Ticaret Köprülerini kurarak, kurarak, Medine pazarları oluşturuyoruz
“Bizler 3 kıtaya Barışı ve huzuru sağlamış bir imparatorluğun ardından devam eden Müslümanlığın ve insanlığın umudu olan bir ülkeyiz” diyerek konuşmasına başlayan Genç MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Uğur Çarboğa, şunları dedi: “Bizler Sakarya üniversitesindeki öğrencilerin sadece kampüs sınırları içerisinde değil, kendilerinin sosyalleşmesini sağlayarak, ülkemize ve kendi ülkelerine katkı değer sağlayacak projeler içerisinde olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Bu minvalde sevgili peygamberimizin inşa ettiği Medine pazarını bugünün gençleri olan bizlerde Peygamber Efendimizden almış olduğumuz ihlasla uluslararası Genç Ticaret Köprülerini kurarak, Medine pazarları oluşturuyoruz. Bizler biliyoruz ki yarınlar yorgun olanların değil, rahatından vazgeçenlerin olacaktır.”
COŞKUN: “Hepimizin arzusu huzur ve barıştır”
Konuşmasında barışı vurgulayan MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun konuşmasında şunlara yer verdi: “MÜSİAD olarak bizim hedefimiz ve maksadımız bellidir. Biz, zulüm ve baskı olmasın, sömürü ortadan kalksın, insan haklarına saygı gösterilsin, Hukuk üstün tutulsun, çifte standartlara son verilsin istiyoruz. Ülkelerimiz arasında bir takım sınırlar bulunsa da gönüllerimiz arasında hiçbir sınır yoktur. O yüzden hemen yanı başımızda, komşumuzda çocuklar katledilirken, gençler işkencelerden geçirilip zindanlara doldurulurken, kimse bizden susmayı, sessiz kalmayı beklememelidir.. Hepimizin arzusu huzur ve barıştır. Hepimiz bu dünyanın özlemini çekiyoruz. Bu yenidünya emperyalistlerin planlarıyla değil İslam dünyasının temsilcilerinin bir araya gelerek oluşturacakları birlikteliklerle kurulacaktır. Bu dayanışma her ülkenin içinde, başta siyasilere, iş adamlarına, işçi ve memurlara, bürokrasiye ve gençlere düşmektedir” dedi.