Sakarya Üniversitesi (SAÜ) meslek yüksekokullarında (MYO) okuyan öğrenciler 3+1 projesi kapsamında bir dönemi işletmelerde pratik yaparak geçiriyor. Bu okullarda öğrenim gören bin 422 öğrenci, kura ile işletmelere yerleştirildi.
Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Teknoloji Fakültesi Dekanı ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Güney, Sakarya Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Murteza Oktar, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Temsilcisi Mustafa Aydın, Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Kadir Savaş ile Sakarya iş dünyasından çok sayıda temsilci katıldı.
Mehmet Sarıbıyık, 3+1 projesi ile öğrencilere uygulama becerisi kazandırdıklarını söyledi. MYO’nun nitelikli eleman yetiştiren üniversitelerin önemli kurumlarından biri olduğunu belirten Sarıbıyık, "Biz üniversitemizin ve sanayinin imkanlarını paylaşarak nitelikli işgücü yetiştirmek zorundayız. 3+1 projesi ile bunu başaracağımıza inanıyoruz." dedi. Sarıbıyık, projeye destek veren kamu ve sanayi kuruluşlarına teşekkür etti.
"Dış dünyadaki gelişime açık nitelikli bireyler"
Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, projenin, dış dünyadaki gelişime açık nitelikli bireyler yetiştirmek için atılmış önemli bir adım olduğunu kaydetti. Elmas, “3+1 projesi, 7+1 projesi, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin hazırladığı tezlerde sanayinin ve bölgenin sorunlarına yönelik çözümlerde öğrencilerimize verdiğimiz destekler. Teknokentin sanayi ile ilişkimizi kurmada bir arayüz olması, sanayi-üniversitesi işbirlikleri, merkezi laboratuvar gibi üniversiteyi dışa açan projelerimiz var, çok yol aldık. Bu projeler arasında en başarılı olduğumuz proje 3+1 projesidir.” diye konuştu.
Programda 3+1 projesi kapsamında staj görecek bin 422 öğrencinin işletmelere yerleştirilmeleri, bilgisayar ortamında otomatik olarak gerçekleştirildi.