O proje TÜBİTAK tarafından kabul edildi

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah İnce’nin yürütücülüğünü yaptığı “Kur’an Kurslarındaki Dezavantajlı Kadınların Sosyalleşme Sorunları ve Çözüm Önerileri” adlı proje önerisi, TÜBİTAK 1002 – Hızlı Destek Programı kapsamında kabul edildi.

Projede SAÜ İlahiyat Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Ayşe Şentepe, Arş. Gör. Dr. Habib Kartaloğlu, Arş. Gör. Kübra Cevherli ve Arş. Gör. Abdulmuttalip Baycar, Namık Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Dr. İsmail Akyüz ile Adapazarı Müftülüğü’nden kadın Kur’an kursu öğreticisi Dr. Esra Atmaca araştırmacı olarak görev yapacak.

Projede, Diyanet İşleri Başkanlığı’na (DİB) bağlı Kur’an kurslarında eğitim gören, sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel sebeplerle dezavantajlı durumda olan kadınların sosyalleşme sorunları ve Kur’an kurslarının bu sorunların çözümüne nasıl katkı sağladığının tespit edilmesi amaçlanıyor.

Proje sonunda dezavantajlı kadınların sosyalleşmesinde Kur’an kurslarının ve Kur’an kursu öğreticilerinin daha aktif rol almasına yönelik tekliflerde bulunulması hedefleniyor. Bu çerçevede Sakarya ilindeki Kur’an kurslarından proje amaçlarına uygun olarak seçilecek öğrenci ve öğreticilerle, dezavantajlılık ve sosyalleşme sorunları, kursların sosyalleşme noktasında sağladığı katkı incelenecek.

Saha araştırması sonucunda elde edilecek bulguların DİB Kur’an kursu hizmetlerine katkılar sunması, dezavantajlılık sorununun çözümüne, Kur’an kurslarının sağlayacağı katkının ortaya çıkarılması amaçlanıyor. Çalışmadan elde edilen sonuçlar Diyanet İşleri Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, akademik çevreler ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla paylaşılacak.

İlahiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, fakülte öğretim üyelerinin katkısıyla hazırlanan projenin TÜBİTAK desteği kazanmasından fakülte adına memnuniyet duyduğunu belirterek, projenin yürütülmesi aşamasında gereken desteği vereceklerini belirtti ve proje ekibini tebrik etti.
O proje TÜBİTAK tarafından kabul edildi
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
87852b629331a87bfd52ec98cc4d51b1@