Öğrenciler Muhtar Özçelik'i Terletti

Mehmet Akif Ersoy Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Basın Kulubü Öğrencileri; Camili Mahallesi Muhtarı Yunus Özçelik’e soru yağmuru tutarak, zor sorularıyla adeta terletti.

BASIN BÖLÜMÜ

Önceki gün öğretmenleri Levent Yiğit ile birlikte Camili Mahallesi Muhtarı Yunus Özçelik’i ziyaret eden Mehmet Akif Ersoy Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Basın Kulubü Öğrencilerinden Esra Ekinli ile Aslıhan Saçar; muhtara çeşitli sorular sorarak, onu adeta zor duruma soktu. Muhtar Yunus Özçelik, öğrencilere okullarında Basın-Yayınla ilgili bir bölüm açılmasını istedi.

CAMİLİ’NİN TARİHİ

Öğrencilerin sorularından biri olan “Camili’yi tanıtır mısınız?” sorusuna Muhtar Özçelik şöyle cevaplandırdı: Camili Mahallesi, çok eski bir yerleşim yeri olması münasebetiyle Türk boylarından Osmanlı’lara ramlar adını taşıyan köy olmakla birlikte, 1893 yılında olan göçte Romanya, Bulgar ve Pazarcık Macırlar bu köye gelmiştir ve bu kişiler halen bu köyde yaşamaktadır. Çevre köylerden gelenlerle birlikte Cuma ve Bayram Namazlarının bu köyde kılınması nedeniyle, buraya Camili Köyü denilmeye başlamıştır. Cumhuriyet’in ilanından sonra, Ramlar, Kayrancık, Dereköy, Nasuhlar ve Kulaksız Çiftlik Köylerinin birleşmesiyle bir divan oluşturulmuş, bu birleşmeye resmi olarak Resulü Divan Camili adını almıştır.

BÜYÜYEN MAHALLE

Öğrencilerin hazırladıkları soruları içerisinde en can alıcı soru olan “Dünden bugüne Camili’de neler değişti?” konusu oldu. Muhtar Yunus Özçelik ise bu soruya şöyle cevap verdi: "Camili Köyüne Deprem sonrası yapılan yeni yerleşimle birlikte nüfusu 20 binin üzerine çıkarak mahalle olmuştur". Köylükten mahalle olan Camili’ye başta devletimiz olmak üzere, yerel yönetimlerle birlikte hizmet konusunda birçok çalışma olmuştur. İlköğretim ve Lise okulları, Camiler, Halk Eğitim Merkezi ve Spor Kulüpleri, alışveriş merkezleri gibi halkın faydalanacağı birçok alan bulunmaktadır. Mahallemiz; gerek yapılan valilik binası, yeni konutlar, gerek göçlerle birlikte büyümeye doğru gitmektedir.

<p><font size="2"><font face="verdana,geneva"><strong>CAMİLİ&rsquo;NİN TARİHİ<br /><br /></strong>&Ouml;ğrencilerin sorularından biri olan<font color="#cc0000"> &ldquo;Camili&rsquo;yi tanıtır mısınız?&rdquo;</font> sorusuna <strong>Muhtar &Ouml;z&ccedil;elik</strong> ş&ouml;yle cevaplandırdı: Camili Mahallesi, &ccedil;ok eski bir yerleşim yeri olması m&uuml;nasebetiyle T&uuml;rk boylarından Osmanlı&rsquo;lara ramlar adını taşıyan k&ouml;y olmakla birlikte, 1893 yılında olan g&ouml;&ccedil;te Romanya, Bulgar ve Pazarcık Macırlar bu k&ouml;ye gelmiştir ve bu kişiler halen bu k&ouml;yde yaşamaktadır. &Ccedil;evre k&ouml;ylerden gelenlerle birlikte Cuma ve Bayram Namazlarının bu k&ouml;yde kılınması nedeniyle, buraya Camili K&ouml;y&uuml; denilmeye başlamıştır. Cumhuriyet&rsquo;in ilanından sonra, Ramlar, Kayrancık, Derek&ouml;y, Nasuhlar ve Kulaksız &Ccedil;iftlik K&ouml;ylerinin birleşmesiyle bir divan oluşturulmuş, bu birleşmeye resmi olarak <font color="#cc0000">Resul&uuml; Divan Camili</font> adını almıştır.</font></font></p><p><font size="2"><font face="verdana,geneva"><strong>B&Uuml;Y&Uuml;YEN MAHALLE<br /><br /></strong>&Ouml;ğrencilerin hazırladıkları soruları i&ccedil;erisinde en can alıcı soru olan <font color="#cc0000">&ldquo;D&uuml;nden bug&uuml;ne Camili</font>&rsquo;de neler değişti?&rdquo; konusu oldu. <strong>Muhtar Yunus &Ouml;z&ccedil;elik</strong> ise bu soruya ş&ouml;yle cevap verdi: <font color="#cc0000">&quot;Camili K&ouml;y&uuml;ne Deprem sonrası yapılan yeni yerleşimle birlikte n&uuml;fusu 20 binin &uuml;zerine &ccedil;ıkarak mahalle olmuştur&quot;</font>. K&ouml;yl&uuml;kten mahalle olan Camili&rsquo;ye başta devletimiz olmak &uuml;zere, yerel y&ouml;netimlerle birlikte hizmet konusunda bir&ccedil;ok &ccedil;alışma olmuştur. İlk&ouml;ğretim ve Lise okulları, Camiler, Halk Eğitim Merkezi ve Spor Kul&uuml;pleri, alışveriş merkezleri gibi halkın faydalanacağı bir&ccedil;ok alan bulunmaktadır. Mahallemiz; gerek yapılan valilik binası, yeni konutlar, gerek g&ouml;&ccedil;lerle birlikte b&uuml;y&uuml;meye doğru gitmektedir.</font></font></p>
16 yıl önce
sakarya öğrenciler
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
78b17adfd30ddc3712be56e81b7ca4ba@