Sakarya Atatürk Stadı'nda yapılan özel yetenek sınavında adaylar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na girmek için mücadele etti. Özel yetenek sınavları kapsamında, kız öğrencilerde 800 metre, erkeklerde ise 1500 metre koşuları yapıldı. Hava sıcaklığının 35 dereceyi bulduğu kentte yapılan koşu sırasında, öğrenciler zor anlar yaşadı. Sıcak hava nedeniyle öğrencilerin bazıları bayılırken kimi de ayağı takılarak düştü. Yarış sırasında fenalaşan öğrencilere sağlık ekipleri müdahale etti. Yarışı tamamlayamayan bazı kız öğrenciler yere yığılarak ağladı. Sinir krizi geçiren öğrencileri arkadaşları ve sağlık görevlileri sakinleştirmeye çalıştı.
SAÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na bu yıl 230 öğrencinin alınacağını söyledi. Sınava bin 340 adayın başvurduğunu kaydeden Durman, sınavları son derece objektif ve sağlıklı bir şekilde yürütemek için mücadele verdiklerini ifade etti Eğitim hakkını kazanmak için öğrencilerin çok büyük bir mücadele verdiğini anlatan Durman, "Başvurularımıza baktığımızda üniversitemizin giderek artan popülaritesine bağlı olarak çok fazla olduğunu görüyoruz. Sınava bin 340 aday başvurmuş durumda. Bu üniversitemiz açısından sevindirici bir durum. Bunlardan 230 aday eğitim öğretim hakkı kazanacak. Eğitim hakkını kazanmak için öğrenciler çok büyük bir mücadele veriyorlar. Bazı anlar duygusal anlar da yaşanıyor. Türkiye'nin en şeffaf en açık sınavını gerçekleştirdiğimizi iddia ediyorum. Bayan adaylar 3 dakika 15 saniyede 800 metre koşuyorlar. Erkek adaylar ise bin 500 metreyi 5 dakikada koşuyor. Bu koşu sınav bütünlüğümüzün ilk aşamasını oluşturuyor. İlk aşamayı geçen öğrencilerimiz ikinci aşamada spor salonunda yapacağımız çeviklik ve kondisyon parkuruna dahil oluyorlar. Ona göre sıralama gerçekleşiyor." dedi.
SAÜ Mediko Sosyal Müdürü Yrd.Doç.Dr Osman Kenan Kahyaoğlu ise öğrencilerin bayılmalarını ve sağlık problemlerini önlemek için üniversite olarak her türlü tedbiri aldıklarını dile getirdi. Öğrencilerin bulundukları ilin sağlık kurullarından ya da üniversiteden aldıkları sağlık kurulu raporuyla sınava girdiğini belirten Kahyaoğlu, yaptıkları sağlık kontrollerinde kalbi delik bir öğrenci tespit ettiklerini vurguladı. Kahyaoğlu şunları söyledi: "Daha önce tek tabip imzasıyla hiç bir tetkik yapılmadan çocukları çok zorlu parkura çıkarıyorlardı. 3 yıldır üniversite olarak seçme sınavlarında öğrenciler bulundukları ilin sağlık kurullarında ya da üniversitemizden alacakları sağlık kurulu raporuyla bu sınava girebiliyorlar. Yapılan kontrollerde sınava girmek isteyen kalbi delik öğrenci yakaladık. Bu öğrenciyi sınava sokmadık. Sınava giren öğrencilere de çok ciddi sağlık hizmeti veriyoruz."