Öğrenciler, suyun serüvenine şahit oldu

Büyükşehir Belediyesi’nde staj yapan uygulamalı eğitim öğrencileri SASKİ tesislerinde incelemelerde bulundu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi ve Sakarya Üniversitesi işbirliğiyle yapılan uygulamalı eğitim protokolü kapsamında SASKİ’de staj yapan öğrenciler kurum tesislerini gezdi. Öğrenciler, Sapanca Göl Tesisleri, Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi, ADASU Hidroelektrik Santrali ve Karaman Atıksu Arıtma Tesislerini gezerek; Sakarya’daki entegre su sistemi hakkında bilgi aldı.

SASKİ’yi Tanıyorlar

Tesis gezilerinin önemine değinen SASKİ yetkilileri, “Kurumumuzda staj yapan öğrencilerimize tesislerimizi gezdirerek, SASKİ ve faaliyetleri ile ilgili bilgiler veriyoruz. Sakarya’da kullanılan suyun serüveni hakkında daha fazla bilgi sahibi olmaları ve kurumumuzun insana, diğer canlılara ve doğaya yaptığı yatırımları yerinde görmelerini sağlıyoruz. Ayrıca gezilerimizde öğrencilerimizi su tasarrufu, çevreye duyarlı enerji üretimi konularında da bilgilendiriyoruz” dedi.

Artık İçin Daha Rahat


Suyun ne gibi aşamalardan geçerek kendilerine ulaştığını her zaman merak ettiğini belirten SAÜ Büro Yönetimi Bölümü öğrencisi Setenay Matur, “Teknik gezi öncesinde suyun nasıl temin edildiğini ve bize hangi aşamalardan geçerek ulaştığını bilmiyordum. Fakat teknik geziden sonra suyun nasıl kullanıldığını, suyun atıklarının nerede kullanılıp nasıl dönüştürüldüğünü öğrenmiş oldum. Teknik gezi bana kurumla ilgili çok yararlı bilgiler edinmemi sağladı” şeklinde konuştu.

SASKİ’ye Teşekkür

Sakarya’da gönül rahatlığıyla çeşmeden su içebildiğini söyleyen SAÜ Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencisi Oğuzhan Kibar, “Bu geziye kadar SASKİ’nin çalışmalarını sadece faturadaki sayılar ile değerlendiriyordum. Fakat gezi ile gördüm ki suyun musluklarımıza gelene kadar ki macerası ve atıksuların doğaya tekrar geri dönüşümü çok büyük çaba gerektiriyormuş. Gerçekten de Sakarya’da suyun gönül rahatlığıyla çeşmeden içilebileceğini söyleyebilirim. Emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Doğaya Duyarlı Enerji Üretimi


Sakarya Nehri’den elektrik üretilmesini sağlayan tesisin doğaya karşı duyarlı olduğunu ve bu tesisi çok beğendiğini ifade eden SAÜ İnşaat Teknolojisi Bölümü öğrencisi Tuğçe Çivi, “Gezi ile su enerjisinden nasıl elektrik üretildiğini de görmüş oldum. Doğa kirletilmeden de enerji üretilebiliyormuş. Çeşmemizden akan suyun kalitesi ile ilgili güzel fikirler edindim, suyun önemini daha fazla anlamış oldum. Teknik gezi sayesinde içtiğim ve birçok alanda kullandığım suyun evime kadar nasıl geldiğini öğrendim” dedi.
Öğrenciler, suyun serüvenine şahit oldu
Öğrenciler, suyun serüvenine şahit oldu
Öğrenciler, suyun serüvenine şahit oldu
Öğrenciler, suyun serüvenine şahit oldu
8 yıl önce
suyun bakımı ve gerekleri