"Öğrencilerin kızlı erkekli yurtlarda kalması daha makul"

Büyük Birlik Partisi Sakarya İl Başkanı Ahmet Bayrak, Sakarya Yurtlar Birliği Başkanı Yaşar Kaba’yı Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte ziyaret etti.

Ziyaret sırasında bu hafta başında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan\'ın açıklamış olduğu olduğu “Üniversite öğrencileri kızlı erkekli aynı evde yaşıyorlar” açıklaması ve özel öğrenci yurtlarının doluluk oranları gündeme geldi.

Büyük Birlik Partisi Sakarya İl Başkanı Ahmet Bayrak ziyarette yaptığı açıklamada, "Öğrencilerin aile mutluluğu nedeniyle, kızlı ve erkekli yurtlarda kalması daha makul olur. Toplumun ahlak yapısının da ancak böyle belirli kurallarla düzeleceğine inanıyorum" dedi.

Ayrıca Ahmet Bayrak, bu konularla ilgili olarak Yönetim Kurulu\'ndaki arkadaşlara bir çalışma yaptırarak Genel Merkez nezdine BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye sunduklarını Yaşar Kaba’ya iletti. Daha sonra bu konu hakkındaki çözüm önerilerini aktardı.

İşte BBP\'nin özel yurtlarla ilgili çözüm önerileri:

"1. Yetkili kurum önerisi

Yüksek öğrenim özel öğrenci yurtlarının açılması, denetlenmesi ve ilgili işlemlerin yapılmasında yetkili kurum Milli Eğitim Bakanlığı’dır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yurtların denetlenmesinde görevlendirme yapmış olduğu müfettişler İlköğretim Müfettişleridir. Bu konuda görevlendirilmiş müfettişler özel öğrenci yurtlarını evrak bazında denetlemektedir. Uzmanlık alanları eğitim-öğretim denetimi olan bu müfettişlerin yurt hizmetlerinin denetiminde tecrübe ve bilgi sahibi değillerdir. Bu nedenle özel öğrenci yurtlarının hizmetlerinin de denetlenebilmesi için yetkili kurum asıl görevi yurt hizmetleri olan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi Yurtlar Kurumu olmalıdır. Böylece özel öğrenci yurtlarının hizmetlerinin de denetlenebilir olup öğrenci arkadaşlarımızın evler yerine yurt ortamlarında öğrenim hayatlarını sürdürmelerinde bir katkı sağlanabilir.  

2. Yurt burs - yurt kredi önerisi

Kredi Yurtlar Kurumu sınırlı sayıdaki yurt ve yatak kapasitesiyle öğrenci arkadaşlarımıza yeterli seviyede hizmet sunamamaktır. Yüksek öğrenim özel öğrenci yurtlarının yaklaşık olarak 199.000 adet yatak kapasitesi atıl vaziyette bulunmaktadır. Toplam yatak sayısının ortalama %51’ine denk gelen bu rakamın devletimiz tarafından değerlendirilerek öğrencilerimize hizmet olarak geri döndürülmesi gerekmektedir. Bunu da özel öğrenci yurtlarında kalacak öğrencilerimizin ekonomik durumları göz önünde bulundurularak desteklenmesi ile mümkün olabileceği kanısındayız. Yani Devletimiz yüksek öğrenim özel öğrenci yurtlarının fiyatları üzerinden öğrencileri belirli oranlarda (%30-%50-%70 ve %100) yurt burs veya yurt kredi şeklinde desteklemesi gerektiği düşüncesindeyiz. Böylece yüksek öğrenim özel öğrenci yurtları istihdamın artması, katma değer sağlaması yönünden ekonomiye, hizmet kalitesi bakımından öğrencilerimize daha iyi hizmet sağlayabileceklerdir. Bu yönüyle de öğrenci arkadaşlarımız evlerden ziyade özel öğrenci yurtlarında devletimizin desteği ile kalabilme imkanı sağlanacaktır.

3. E-Yurt sistemi önerisi

Milli Eğitim Bakanlığı hangi yurtta kimin kaldığını ve özel öğrenci yurtlarında kalan öğrenci sayısı görememektedir. Yurtlarda kalan öğrencilerin takibinin devlet tarafından daha sağlıklı yapılabilmesi için okullarda uygulanan e-okul, halk eğitim merkezlerinde uygulanan e-yaygın sistemleri gibi bir sistemin yurtlara uygun olarak geliştirilmesi gerekmektedir. Bu sistem ile evrak yükünün hafiflemesi, kâğıt ve zaman sarfiyatının en aza indirilmesi ve denetim kolaylığının sağlanabileceği düşünülmektedir. "

11 yıl önce
daha iyi nasıl araba kullanırım
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
4bb1fc12544afd4e71d736f9660f685b@