Okul başlayınca oyun bitmesin!

Psikolojik danışman Şamil Sarıbaş, aileler için tatil sonrası okula uyum sürecini kolaylaştıracak önerilerde bulundu

Öğrenciler uzun bir yaz tatilinin ardından Pazartesi günü okula dönüyor. Moira Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi Uzmanlarından Psikolojik Danışman Şamil Saribaş aileler için öğrencilerin tatil sonrası okula uyum sürecini kolaylaştıracak önerilerde bulundu.

·Dinleyin: Çocuğunuza önerilerde, yönlendirmelerde bulunmadan önce onu dinleyin, düşüncelerini, planlarını öğrenin sonra beraber değerlendirin.

·Hedefler: Yeni dönemle ilgili her konuda hedeflerini konuşun. Başarmak için neler planladığını dinleyin. Sonra bu hedefleri yazarak odasına asın. Dönem içerisinde belirli periyotlarla hedeflerini gözden geçirin, motive edin. Hedeflerin sadece akademik olmamasına özen gösterin, sosyal alanda, spor, sanat vb. alanlarda da hedefleri olsun.

·İhtiyaçlar: İhtiyaçlarını belirleyin. Okullar açılmadan okul alışverişine çıkmak hazırlık ve uyum sürecini kolaylaştıracaktır. Sadece eşyaları değil, sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarını da öğrenin. Sizden neler bekliyor, kendisiyle ilgili ne gibi hedefleri var, arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ilişkileri konusunda neler düşünüyor konuşmaya çalışın.

·Düzen: Okulun başlamasıyla birlikte hangi değişikliklerin olacağını beraber bulun. Okul dönemini hatırlayın ve ilk haftadan bu düzenin nasıl olacağını birlikte planlayın. Kaçta kalkacak, yatacak, servis saati, kahvaltı saati, ödev saati, oyun saati, TV saati, yatış saati ve birlikte aklınıza gelen her şeyi yazarak plan yapmaya çalışın. Plan yaparken gerçekçi olun, öğretmenlerinin önerilerini ve geribildirimlerini dikkate alarak yeniden düzenleyin. Mümkünse bir kartona yazarak her gün görebileceği bir yere asın. Düzenli olsun derken mutsuz olmasınlar, zorlandıkları konularda birlikte çözüm arayın.

·Oyun, TV, internet: Tatil bitti, oyun bitti olmasın asla. Sınırlı olması kaydıyla programında mutlaka oyuna, eğlenceye zaman ayırmalı.

·Değerlendirme: Her günün sonunda gününün nasıl geçtiği, neler öğrendiği, yeni neler fark ettiği, yaşadığı, zorlandığı durumların neler olduğu, sizden beklentilerinin ne olduğu gibi her konuda doğal sohbet ortamları yaratın.

·Esneklik: İlk haftalar zorlanabilir, eleştirel olmak yerine destekleyici bir tutumla beraber çözüm arayın. Esnek olun ancak programdan da taviz vermeyin. Öğretmenleriyle iletişim içinde olun ve onların desteğini alın. Zorlandığınız konularda okul psikolojik danışmanından da destek alabileceğinizi unutmayın.
10 yıl önce
Oyun Makinaları Alım, Satım, KiralamaOyun Makinaları Alım, Satım, Kiralama
Oyun EvleriOyun Evleri
Okul programları
okul servisileri
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
cb952dd118128c4b1b0ab856cd8240db@