"Operasyon, Şeker Fabrikası ile İlgili Değil"

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi ve Adapazarı Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, Sakarya'da suç ve çıkar amaçlı guruplara karşı emniyet tarafından düzenlenen operasyonun doğrudan 'fabrikalarına yapılan operasyon gibi' gösterilmesinin doğru olmadığını söyledi.

Aya, operasyon sonucunda, sadece özel kalem müdürü dışında gözaltına alınan yönetim kurulu üyeleri ve diğer çalışanların serbest bırakıldığını kaydetti.

Yeni göreve başlayan Adapazarı Şeker Fabrikası Genel Müdürü Ayhan Teke ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Aya, operasyonda toplanan 50 kişinin fabrikalarından alınmış iması verilmesinin yanlış olduğunu belirterek, fabrikanın kurumsal itibarının toplum önünde küçük düşürüldüğünü ifade etti.

Yeni yönetimin amacının Adapazarı ve civarında zayıflayan pancar ekimine ağırlık kazandırmak olduğunu kaydeden Aya, 65 bin çiftçinin sahibi olduğu Şeker Fabrikası'nın titizlikle yönetildiğini ve bu anlayışla yönetilmeye devam edeceğini belirtti.

Aya, yeni dönemde Adapazarı Şeker Fabrikası Genel Müdürlüğü görevine Ayhan Teke, Genel Müdür Yardımcılığı görevine de Ahmet Paşa Doğan'ın atandığını kaydederek, "Kurumsal yapımız korunması ve çiftçimizle el ele Sakarya'ya daha fazla katkı sağlayan bir fabrika yapılanması için yeni atanan arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımız sürecektir" dedi.

Suç ve çıkar amaçlı gruplara karşı yapılan operasyonun şeker fabrikasına yapılıyormuş gibi haber yapan basın organlarına tepki gösteren Ahmet Aya, "6 Günlük operasyon sonucunda sadece Özel Kalem Müdürümüz alıkonulmuştur. Gerçeğin bu olmasına rağmen operasyonun fabrikamıza yapılmış ve toplanan 50 kişinin fabrikamızdan alınmış insanlar gibi gösterilmemesi gerekmekteydi." diye konuştu.

<p><font face="verdana, geneva"><font size="2">Yeni y&ouml;netimin amacının Adapazarı ve civarında zayıflayan pancar ekimine ağırlık kazandırmak olduğunu kaydeden Aya, 65 bin &ccedil;ift&ccedil;inin sahibi olduğu Şeker Fabrikası'nın titizlikle y&ouml;netildiğini ve bu anlayışla y&ouml;netilmeye devam edeceğini belirtti. </font></font></p><p><font face="verdana, geneva"><font size="2">Aya, yeni d&ouml;nemde Adapazarı Şeker Fabrikası Genel M&uuml;d&uuml;rl&uuml;ğ&uuml; g&ouml;revine Ayhan Teke, Genel M&uuml;d&uuml;r Yardımcılığı g&ouml;revine de Ahmet Paşa Doğan'ın atandığını kaydederek, <font color="#cc0000">&quot;Kurumsal yapımız korunması ve &ccedil;ift&ccedil;imizle el ele Sakarya'ya daha fazla katkı sağlayan bir fabrika yapılanması i&ccedil;in yeni atanan arkadaşlarımızla birlikte &ccedil;alışmalarımız s&uuml;recektir&quot;</font> dedi. </font></font></p><p><font face="verdana, geneva"><font size="2">Su&ccedil; ve &ccedil;ıkar ama&ccedil;lı gruplara karşı yapılan operasyonun şeker fabrikasına yapılıyormuş gibi haber yapan basın organlarına tepki g&ouml;steren Ahmet Aya, <font color="#cc0000">&quot;6 G&uuml;nl&uuml;k operasyon sonucunda sadece &Ouml;zel Kalem M&uuml;d&uuml;r&uuml;m&uuml;z alıkonulmuştur. Ger&ccedil;eğin bu olmasına rağmen operasyonun fabrikamıza yapılmış ve toplanan 50 kişinin fabrikamızdan alınmış insanlar gibi g&ouml;sterilmemesi gerekmekteydi.&quot;</font> diye konuştu. </font></font></p>

20 Eylül ve 7 Ekim 2007 tarihleri arasında Adapazarı Şeker Fabrikası Genel Müdürlüğü görevini yürüttüğünü, 3 Haziran 2008 tarihi itibariyle tekrar Genel Müdürlük görevine atandığını kaydeden Ayhan Teke ise Adapazarı Şeker Fabrikası'nın yeni bir döneme girdiğini, bu yeni dönemde şeffaflığı ilke edindiklerini söyledi.

Adapazarı Şeker Fabrikası'nın mevcut koşullarda hayatını devam ettiremeyeceğini kaydeden Genel Müdür Ayhan Teke, "Yeni projelere ihtiyacımız vardır. 20 bin tonluk şeker kotası ile Şeker Fabrikası'nın borçlarını ödemesi mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

Eskişehir Şeker Fabrikası'nın 2,5 milyon tonluk üretim alanın 700 bin tonluk bölümünü kullandığını kaydeden Ayhan Teke, şu bilgileri verdi: "Adapazarı Şeker Fabrikası Yönetimi olarak devlet tedbirinde bulunan 1955-1999 seneleri arasında uygulanan sistemin tekrar uygulanmasını istiyoruz. Eskişehir Şeker Fabrikası'nın beşte bir arazisinde Adapazarı Şeker Fabrikası için pancar ekimi yapıldığı takdirde Adapazarı halkının olan Şeker Fabrikamız borçlarını ödeyebilecek ve Adapazarı ekonomisine büyük katkılar sağlayacaktır. Adapazarı'nda şeker pancarındaki polar oranı 13 iken, Eskişehir'de yetişen pancarın polar oranı 18 civarında. Biz şeker oranı yüksek Eskişehir pancarı ile şehrimizde yetişen pancarı paçal ederek maliyetleri düşürmek ve daha çok şeker üretmek istiyoruz. Bu konuda çıkan engelleri de yargı yoluyla aşmaya çalışıyoruz"

<p><font face="verdana,geneva" size="2">20 Eyl&uuml;l ve 7 Ekim 2007 tarihleri arasında Adapazarı Şeker Fabrikası Genel M&uuml;d&uuml;rl&uuml;ğ&uuml; g&ouml;revini y&uuml;r&uuml;tt&uuml;ğ&uuml;n&uuml;, 3 Haziran 2008 tarihi itibariyle tekrar Genel M&uuml;d&uuml;rl&uuml;k g&ouml;revine atandığını kaydeden Ayhan Teke ise Adapazarı Şeker Fabrikası'nın yeni bir d&ouml;neme girdiğini, bu yeni d&ouml;nemde şeffaflığı ilke edindiklerini s&ouml;yledi. </font></p><p><font face="verdana,geneva" size="2">Adapazarı Şeker Fabrikası'nın mevcut koşullarda hayatını devam ettiremeyeceğini kaydeden Genel M&uuml;d&uuml;r Ayhan Teke, <font color="#cc0000">&quot;Yeni projelere ihtiyacımız vardır. 20 bin tonluk şeker kotası ile Şeker Fabrikası'nın bor&ccedil;larını &ouml;demesi m&uuml;mk&uuml;n değildir&quot;</font> ifadelerini kullandı. </font></p><p><font face="verdana,geneva" size="2">Eskişehir Şeker Fabrikası'nın 2,5 milyon tonluk &uuml;retim alanın 700 bin tonluk b&ouml;l&uuml;m&uuml;n&uuml; kullandığını kaydeden Ayhan Teke, şu bilgileri verdi: <font color="#cc0000">&quot;Adapazarı Şeker Fabrikası Y&ouml;netimi olarak devlet tedbirinde bulunan 1955-1999 seneleri arasında uygulanan sistemin tekrar uygulanmasını istiyoruz. Eskişehir Şeker Fabrikası'nın beşte bir arazisinde Adapazarı Şeker Fabrikası i&ccedil;in pancar ekimi yapıldığı takdirde Adapazarı halkının olan Şeker Fabrikamız bor&ccedil;larını &ouml;deyebilecek ve Adapazarı ekonomisine b&uuml;y&uuml;k katkılar sağlayacaktır. Adapazarı'nda şeker pancarındaki polar oranı 13 iken, Eskişehir'de yetişen pancarın polar oranı 18 civarında. Biz şeker oranı y&uuml;ksek Eskişehir pancarı ile şehrimizde yetişen pancarı pa&ccedil;al ederek maliyetleri d&uuml;ş&uuml;rmek ve daha &ccedil;ok şeker &uuml;retmek istiyoruz. Bu konuda &ccedil;ıkan engelleri de yargı yoluyla aşmaya &ccedil;alışıyoruz&quot;</font> </font></p>

FABRİKANIN ÇALIŞMASI İÇİN ŞEKER KOTASI 100 BİN TONA ÇIKARILMALI

Şeker Fabrikası'na mutlak surette Sakarya millet vekillerinden ve Siyasi Parti İl Başkanlarından destek gerektiğini kaydeden Ayhan Teke, şöyle konuştu: "45 milyon 750 bin dolara kredi ile satın alınan fabrika, özelleştirildikten sonra 10 milyon YTL personel kıdem tazminatı ve 7 yıl ara verilmesinden ötürü 15 milyon YTL' de yeniden yapılandırma ve oranıma harcanmıştır. Bu zor şartlarda alınmış olan Fabrikaya herkes destek olmalıdır. 20 bin tonluk şeker kotası ile bu fabrikanın ayakta kalması beklenilemez. Şeker kotası 100 bin tona çıkarılmalıdır."

Daha önce iptal edilen fabrika arazisi satış ihalesinin yeniden düzenlenerek gerçekleştirileceğini dile getiren Ayhan Teke, şunları söyledi: "Şartname yeniden hazırlanarak basına açık bir ihale gerçekleştirilecektir. İhale yapılmadan önce ilanlar verilerek katılımın artması sağlanacaktır. En ufak bir şaibeye yer verilmeden arazi satış ihalesi gerçekleştirilecektir" dedi.

Basın mensuplarının fabrikanın borç miktarını sorması üzerine ise 45 milyon 750 bin dolarlık kredinin 5 taksitle alındığını, bu taksitlerden 3'ünün ödendiğini kaydeden Ayhan Teke, "3 taksit yani 27 milyon 45 bin dolar ödenmiştir. Geriye 18 milyon 300 bin dolar kalmıştır."

<p><font size="2"><font face="verdana,geneva"><strong>FABRİKANIN &Ccedil;ALIŞMASI İ&Ccedil;İN ŞEKER KOTASI 100 BİN TONA &Ccedil;IKARILMALI</strong> </font></font></p><p><font size="2"><font face="verdana,geneva">Şeker Fabrikası'na mutlak surette Sakarya millet vekillerinden ve Siyasi Parti İl Başkanlarından destek gerektiğini kaydeden Ayhan Teke, ş&ouml;yle konuştu: <font color="#cc0000">&quot;45 milyon 750 bin dolara kredi ile satın alınan fabrika, &ouml;zelleştirildikten sonra 10 milyon YTL personel kıdem tazminatı ve 7 yıl ara verilmesinden &ouml;t&uuml;r&uuml; 15 milyon YTL' de yeniden yapılandırma ve oranıma harcanmıştır. Bu zor şartlarda alınmış olan Fabrikaya herkes destek olmalıdır. 20 bin tonluk şeker kotası ile bu fabrikanın ayakta kalması beklenilemez. Şeker kotası 100 bin tona &ccedil;ıkarılmalıdır.&quot; </font></font></font></p><p><font face="verdana,geneva" size="2">Daha &ouml;nce iptal edilen fabrika arazisi satış ihalesinin yeniden d&uuml;zenlenerek ger&ccedil;ekleştirileceğini dile getiren Ayhan Teke, şunları s&ouml;yledi: <font color="#cc0000">&quot;Şartname yeniden hazırlanarak basına a&ccedil;ık bir ihale ger&ccedil;ekleştirilecektir. İhale yapılmadan &ouml;nce ilanlar verilerek katılımın artması sağlanacaktır. En ufak bir şaibeye yer verilmeden arazi satış ihalesi ger&ccedil;ekleştirilecektir&quot;</font> dedi. </font></p><p><font size="2"><font face="verdana,geneva">Basın mensuplarının fabrikanın bor&ccedil; miktarını sorması &uuml;zerine ise 45 milyon 750 bin dolarlık kredinin 5 taksitle alındığını, bu taksitlerden 3'&uuml;n&uuml;n &ouml;dendiğini kaydeden Ayhan Teke,<font color="#cc0000"> &quot;3 taksit yani 27 milyon 45 bin dolar &ouml;denmiştir. Geriye 18 milyon 300 bin dolar kalmıştır.&quot;</font></font></font></p>
16 yıl önce
Şeker hamuru
şeker ölçüm cihazları
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
e8734bafb266cf9be95cdba943d05879@