Adapazarı Belediye Başkan Danışmanı Saim Oral, Toplumsal Gelişim Merkezi'nin insanları dilenciliğe alıştırmayı amaçlamadığını söyledi.
Hür Fm'de Hülya Sürücü'nün hazırlayıp sunduğu Detay Programı'na konuk olan Oral, insanları tembelliğe itmeyi değil, onlara balık tutmayı öğretmeyi amaçladıklarını belirtti.
Saim Oral, kısa adı ATOGEM olan Adapazarı Toplumsal Gelişim Merkezi koordinatörü Dürdane Temiz ile birlikte katıldığı programda, ATOGEM'in kuruluşuna öncülük eden Adapazarı belediye başkanı Süleyman Dişli'ye de teşekkür etti.
HEBA ETMEDEN HİBE EDİYORUZ
Adapazarı Toplumsal Gelişim Merkezi koordinatörü Dürdane Temiz, yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgiler verirken, “Heba etmeden hibe ediyoruz” dedi.
Temiz, yardım yapılan aile hakkındaki tüm bilgilerin bilgisayarlı sistemle kayıt altına alındığını ve bir tuşla yardımın nereye gittiğinin yardım yapan kişilerce kolayca takip edilebildiğini söyledi.
YARDIM YAPANI DA, ALANI DA RENCİDE ETMEMELİ
Bir aileye yardım yapmanın belli kriterleri olduğunu belirten Temiz, “Yardım yaparken insanları incitmeden yapmak lazım” derken, başkan danışmanı Oral da, duygu sömürüsünü ortadan kaldırmak gerektiğinin altını çizerek, “Önemli olan yardım yapan insanla, yardımı alan insanları rencide etmemektir. Biz de buna dikkat ediyoruz” dedi.
ZENGİNDEN ALIP FAKİRE VERİYORUZ
Zenginden alıp fakire verme anlayışı ile hareket ettiklerini anlatan Saim Oral, eşya yardımı yapmanın yanısıra, çeşitli kurslar düzenlediklerini, resmi, özel gün ve haftalarda faaliyetler düzenlediklerini ve sivil toplum örgütleriyle de işbirliği içinde olduklarını söyledi.
484 AİLENİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜK
Adapazarı Toplumsal Gelişim Merkezi koordinatörü Dürdane Temiz, Ocak ve Haziran itibariyle 484 aileye ulaştıklarını ve yardımda bulunduklarını açıkladı.
Diğer vakıf ve derneklerle entegre olduklarını, yardım yapılan kişilere ait bilgilerin tüm vakıf ve derneklerde kayıtlı olduğunu belirten Oral, ATOGEM çatısı altında 4 kişilik bir ekibin görevli olduğunu söyledi.
Saim Oral, yardıma muhtaç insanları muhtarlar ve kanaat önderleri denilen mahallenin ileri gelenlerine danışarak tespit ettiklerini belirtirken, yardım yapılacak kişilerde aranılan kriterleri tek tek sıralayan Dürdane Temiz de, “Yardım yapılacak kişileri derece derece ayırıyoruz. Birinci derecede yer alanlara öncelik tanıyoruz. Örneğin evinde engelli olan kişileri de diğerlerinden farklı değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.
RAMAZAN'DA DA YARDIM YAPILACAK
Ramazan ayında yardıma muhtaç olan çocuklara ve büyüklere yardım yapmayı tasarladıklarını anlatan Saim Oral, duyarlı vatandaşların desteği olduğu takdirde yaklaşık 500 çocuk ve aileye yardım yapmayı düşündüklerini açıkladı.
Halktan alıp halka vermek anlayışını benimsediklerini anlatan Dürdane Temiz de, yardım yaparken çeşitli kurum ve kuruluşlardan destek aldıklarını ve destek isteğinde bulunmayı düşündüklerini söyledi.
Dürdane Temiz, ATOGEM'in yardım konusunda aracı bir kurum görevi gördüğünü söylerken, Oral da, kesinlikle para bağışı kabul etmediklerini, kurumun para konusuna temkinli yaklaştığını vurguladı. Saim Oral “Veren el ile alan el arasında vasıtayız. Bunu sağlayabilirsek ne mutlu bize” şeklinde konuştu.
SUİSTİMALE MÜSAMAHA GÖSTERMEYİZ
“Yardım için geleni geri çevirmek istemiyoruz ama yardım konusunu suistimal etmeye de müsamaha gösteremeyiz” diyen Oral, “İnsanları dilenciliğe alıştırmayı asla amaç edinmiyoruz. Çalış ve kazan anlayışına önem veriyoruz” dedi.
ATOGEM'in günü kurtarma düşüncesiyle hareket etmediğini, zaman zaman da kişileri kendi hakları konusunda bilgi sahibi yaptıklarını anlatan Dürdane Temiz, yardıma muhtaç olan kişilerin ATOGEM'e başvurmalarını istedi. Gönüllü olmak isteyenler için aranılan kriterleri de anlatan Temiz, gönüllü olmak isteyenlere ATOGEM'in kapısının açık olduğunu hatırlattı.
Haber-Hülya Sürücü