Orman Bölge Müdürlüğü'nden Yangın Alarmı

Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü, havaların ısınmasıyla birlikte olası orman yangınlarına karşı hazırlıklarını tamamladı.

Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız
, havaların ısınmasıyla birlikte çıkabilecek orman yangınlarına karşı tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ifade ederek, "Orman Bölge Müdürlüğü olarak, mevcut imkanları en verimli ve etkili biçimde kullanarak orman yangınları konusunda Sakarya bölgesine yayılmış teknik ve güçlü ekibimizle ciddi, donanımlı ve deneyimli bir organizasyon oluşturduk. Mevsimlik yangınla mücadele işçi sayısını geçen yıl yeni aldığımız 28 yeni işçiyle işçi sayısını 194 kişiye çıkardık. Faal durumdaki 14 adet yangın gözetleme kulesinde nöbetleşe 24 saat çalışan arkadaşlarımız en ufak bir dumanda yenilenen, tamir ve bakımdan geçen bünyemizde bulunan 5 santral ve 436 telsiz ile haberleşmeyi yapacak. Bölge Müdürlüğü'müzde 9 arazöz, 12 su tankı, 3 dozer, 2 loder, 3 greyder, 2 treyler, 1 adet tır ve 13 motorsiklet bulunmaktadır. Araçlarımızın yangın yerine güvenli ve süratli ulaşması için 617 kilometre olan yangın emniyet yolu ağır kış şartlarından sonra tekrar bakımdan geçti. Bu organizasyon içinde, teşkilatımıza ait, alet, makine, ve teçhizat, kiralanan çeşitli araçların yanında ülkemizin milli gücünü oluşturan bütün unsurlardan da faydalanılmaktadır. Ormanların yangınlardan korunmasında en önemli gücümüzü, teşkilatımızın fedakar mensuplarının gerektiğinde canlarını feda edebilecek düzeydeki memleket sevgileri, üstün deneyim ve yüksek performansları oluşturmaktadır" dedi.
Ormanların toplumun ihtiyaç duyduğu odun hammaddesinin ötesinde, su rejimi dengeleme, hava ve gürültü kirliliğini önleme, yaban hayatı, rekreasyon gibi çok önemli fonksiyonlar üstlendiğini belirten Yıldız, "Ormancılık faaliyetlerinin temelinde doğal çevreyi koruma iç güdüsü yatmaktadır. Günümüzde orman varlığının azalması ve doğal çevrenin yoğun bir şekilde zarar görmesi, kurak ve yarı kurak iklim şartlarının yok olan alanların yeniden ormanlaştırılmasını zorlaştırması nedeniyle, mevcut ormanların korunmasının önemi daha da artmaktadır. Ormanların yangınlardan korunması konusu, içinde bulunduğumuz coğrafyanın getirdiği bir zorunluluk olarak ayrıca önem taşımaktadır. Büyük çoğunluğu eğitimsizlikten ihmal ve dikkatsizlik nedeniyle, ülkemizde her yıl ortalama 2 bin adet çıkan orman yangını sonucu 13 bin hektar civarında orman alanımız zarar görmektedir. 2008 yılında ciddi seviyede ormanlık alanın zarar görmemesini, can kaybının olmamasını ve mücadele çalışmalarının başarılı geçmesini gönülden diliyorum" diye konuştu.
<font face="verdana,geneva"><font size="2">Ormanların toplumun ihtiya&ccedil; duyduğu odun hammaddesinin &ouml;tesinde, su rejimi dengeleme, hava ve g&uuml;r&uuml;lt&uuml; kirliliğini &ouml;nleme, yaban hayatı, rekreasyon gibi &ccedil;ok &ouml;nemli fonksiyonlar &uuml;stlendiğini belirten <strong>Yıldız,</strong> <font color="#333333">&quot;Ormancılık faaliyetlerinin temelinde doğal &ccedil;evreyi koruma i&ccedil; g&uuml;d&uuml;s&uuml; yatmaktadır. <font color="#ff0000">G&uuml;n&uuml;m&uuml;zde orman varlığının azalması ve doğal &ccedil;evrenin yoğun bir şekilde zarar g&ouml;rmesi, kurak ve yarı kurak iklim şartlarının yok olan alanların yeniden ormanlaştırılmasını zorlaştırması nedeniyle, mevcut ormanların korunmasının &ouml;nemi daha da artmaktadır.</font> <strong>Ormanların yangınlardan korunması konusu, i&ccedil;inde bulunduğumuz coğrafyanın getirdiği bir zorunluluk olarak ayrıca &ouml;nem taşımaktadır.</strong> B&uuml;y&uuml;k &ccedil;oğunluğu eğitimsizlikten ihmal ve dikkatsizlik nedeniyle, &uuml;lkemizde her yıl ortalama 2 bin adet &ccedil;ıkan orman yangını sonucu 13 bin hektar civarında orman alanımız zarar g&ouml;rmektedir. <strong>2008 yılında ciddi seviyede ormanlık alanın zarar g&ouml;rmemesini, can kaybının olmamasını ve m&uuml;cadele &ccedil;alışmalarının başarılı ge&ccedil;mesini g&ouml;n&uuml;lden diliyorum&quot;</strong></font><font color="#000000"> diye konuştu.</font></font><br /></font>
Orman Bölge Müdürlüğü'nden Yangın Alarmı
16 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
3f1ef4c74cdc87d39cd01cfce1bf0fb0@