Otizm farkındalık için Sapanca'da bir araya geldiler

Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri “Dünya Otizm Farkındalık Ayı” münasebetiyle, sosyal sorumluluk projesi kapsamında yaptıkları “Farklılığın Farkındayız” isimli kamu spotu gösterimi ve müzik eğlence etkinliği gerçekleştirdi.

Sapanca MYO Halkla İlişkiler Ve Tanıtım Programı öğrencileri, otizmi olan bireylerin diğer bireylerle eşit haklara sahip olduğu bilincinin geliştirilmesi ve duyarlılığın oluşturulması için “Farklılığın Farkındayız” isimli kamu spotu gösterimini Turizm Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirdi. Kamu spotunda; Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer ELMAS, Sapanca Kaymakamı Ali ADA, Sapanca Garnizon Komutanı Binbaşı Ali Bahadır ASLAN, Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın YILMAZER, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet SARIIŞIK, Sapanca Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet ÖZEN, Sapanca Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri DEDE, Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Başkanı Öğr. Gör. Servet SEZGİN, KODDER Başkan Yardımcısı Seyit Ali SARI ve Sapanca Devlet Hastanesi Başhekimi Meryem ÇELİK DİŞLİ yer aldı.

ÖZEL EĞİTİM ÖĞRENCİLERİ DOYASIYA EĞLENDİ, EĞLENDİRDİ

Kırkpınar Halkı Otizm Dayanışma Derneği’nde özel eğitim alan öğrenciler dans gösterileriyle, canlı müzik performansları ve birbirinden güzel şovları ile hem katılımcıları eğlendirdiler hem de kendileri doyasıya eğlendiler.

ÖMER FARUK BOSTAN ve TURAN ŞAHİN ÇOŞTURDU

Kamu spotunun gösterimin ardından Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğrencilerinin sosyal medya aracılığıyla ulaştığı sanatçılar Ömer Faruk BOSTAN ve Turan ŞAHİN “ Sapanca Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin çağrısına cevap verip böyle güzel bir projenin parçası olmaktan çok mutlu olduklarını vurguladılar”. BOSTAN’ın ve ŞAHİN’in söylediği şarkılara salonu dolduran öğrencilerin ses ve oyunlarla eşlik etmesi sonucu ilginç, güzel anlar yaşandı. Zaman zaman öğrencilerin sahneye çıkması sonucu sanatçılar zor anlar yaşadı. Sanatçılar performans sergilerken sosyal medya aracılığı ile canlı yayım yapıldı. Bostan ve Şahin’de etkinliği düzenleyen proje grubuna ve Türkiye’ye seslenerek “Biz de Farkındayız” dediler.

KLARNETİYLE FARKINDALIĞA SESLENDİ

Son olarak sahne alan, 6 yaşından itibaren müzik ve klarnetle yaşama bağlanan 20 yaşındaki otizmli Veysel Serhat İZGİ klarnetiyle yaptığı solo konserde seyircilerinde eşlik etmesiyle biri birinden güzel parçaları seslendirdi. Geceye damgasını vurdu.



Programda, Kırkpınar Halkı Otizm Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı, Seyit Ali SARI otizmin tanımını yaptıktan sonra, yaşadıkları problemleri, otizmli çocuklar için eğitimci eksikliklerinin olduğunu dile getirirken, Otizmli çocukların eğitilebilir olduklarını ve ne yazık ki günümüzde hala topluma kazandırılamamış çocukların olduğuna da dikkat çekti. Farklılığa dikkatleri çeken Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı öğrencilerine teşekkür etti.

OTİZMİN ÇARESİ ÖZEL EĞİTİMDİR


Sapanca Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet ÖZEN, “Otizmin farkındalığını artırmak için öğrencilerin düzenlemiş olduğu bu tip etkinliklerin otizmli bireylerin topluma kazandırılmaları ve bağımsız yaşam becerileri kazanmaları açısından büyük bir önem taşıdığına dikkat çekti”. Projeye destek veren Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer ELMAS’ a, Sapanca Kaymakamı Ali ADA’ ya, Garnizon Komutanı Binbaşı Ali Bahadır ASLAN’ a, Belediye Başk. Doç. Dr. Aydın YILMAZER’ e, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet SARIIŞIK’ a, Sapanca Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri DEDE’ ye, Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Başkanı Öğr. Gör. Servet SEZGİN’ e, KODDER Başkan Yardımcısı Seyit Ali SARI’ ya, Sapanca Devlet Hastanesi Başhekimi Meryem ÇELİK DİŞLİ’ ye ve proje grubu öğrencilere teşekkürlerini sundu.


“ONLARI TOPLUMA, TOPLUMU ONLARA KAZANDIRMAK İSTEDİK”


Proje grup Başkanı Ezgi Bağcı, “Grup arkadaşlarımla birlikte proje ile ilgili karar verirken, farkındalık oluşturmayı, toplumu eğlendirirken bilgilendirmeyi amaç edindik. Otizm farkındalık ayında onlar için bir şeyler yapmak istedik. Onları topluma, toplumu da onlara kazandırmak ve insanlara otizmin hastalık olmadığını bir farklılık olduğunu, yaşayan her bireyin başına gelebilecek bir durum olduğunu göstermek istedik. Bu şekilde çalışmalarımızı yürüttük ve Otizmli insanlar için ne yapabiliriz? Sorusunun cevabını aradık. Cevap bulmaya çalıştığımız andan itibaren her daim varlığını hissettiren, bizden desteklerini esirgemeyen proje koordinatörümüz Servet Sezgin Hocamıza tüm grup arkadaşlarım adına sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.

<p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2"><br />Programda,  Kırkpınar Halkı Otizm Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı, Seyit Ali  SARI otizmin tanımını yaptıktan sonra, yaşadıkları problemleri, otizmli  &ccedil;ocuklar i&ccedil;in eğitimci eksikliklerinin olduğunu dile getirirken, Otizmli  &ccedil;ocukların eğitilebilir olduklarını ve ne yazık ki g&uuml;n&uuml;m&uuml;zde hala  topluma kazandırılamamış &ccedil;ocukların olduğuna da dikkat &ccedil;ekti. Farklılığa  dikkatleri &ccedil;eken Sapanca Meslek Y&uuml;ksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım  programı &ouml;ğrencilerine teşekk&uuml;r etti.<br /><strong><br />OTİZMİN &Ccedil;ARESİ &Ouml;ZEL EĞİTİMDİR</strong><br /><br />Sapanca  Meslek Y&uuml;ksekokulu M&uuml;d&uuml;r&uuml; Prof. Dr. Mehmet &Ouml;ZEN, &ldquo;Otizmin  farkındalığını artırmak i&ccedil;in &ouml;ğrencilerin d&uuml;zenlemiş olduğu bu tip  etkinliklerin otizmli bireylerin topluma kazandırılmaları ve bağımsız  yaşam becerileri kazanmaları a&ccedil;ısından b&uuml;y&uuml;k bir &ouml;nem taşıdığına dikkat  &ccedil;ekti&rdquo;. Projeye destek veren Sakarya &Uuml;niversitesi Rekt&ouml;r&uuml; Prof. Dr.  Muzaffer ELMAS&rsquo; a, Sapanca Kaymakamı Ali ADA&rsquo; ya, Garnizon Komutanı  Binbaşı Ali Bahadır ASLAN&rsquo; a, Belediye Başk. Do&ccedil;. Dr. Aydın YILMAZER&rsquo; e,  Turizm Fak&uuml;ltesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet SARIIŞIK&rsquo; a, Sapanca Milli  Eğitim M&uuml;d&uuml;r&uuml; Mehmet Nuri DEDE&rsquo; ye, Sapanca Meslek Y&uuml;ksekokulu Halkla  İlişkiler ve Tanıtım Programı Başkanı &Ouml;ğr. G&ouml;r. Servet SEZGİN&rsquo; e, KODDER  Başkan Yardımcısı Seyit Ali SARI&rsquo; ya, Sapanca Devlet Hastanesi Başhekimi Meryem &Ccedil;ELİK DİŞLİ&rsquo; ye ve proje grubu &ouml;ğrencilere teşekk&uuml;rlerini sundu.</font></p><p><font face="arial,helvetica,sans-serif" size="2"><strong><br />&ldquo;ONLARI TOPLUMA, TOPLUMU ONLARA KAZANDIRMAK İSTEDİK&rdquo;</strong><br /><br />Proje  grup Başkanı Ezgi Bağcı, &ldquo;Grup arkadaşlarımla birlikte proje ile ilgili  karar verirken, farkındalık oluşturmayı, toplumu eğlendirirken  bilgilendirmeyi ama&ccedil; edindik. Otizm farkındalık ayında onlar i&ccedil;in bir  şeyler yapmak istedik. Onları topluma, toplumu da onlara kazandırmak ve  insanlara otizmin hastalık olmadığını bir farklılık olduğunu, yaşayan  her bireyin başına gelebilecek bir durum olduğunu g&ouml;stermek istedik. Bu  şekilde &ccedil;alışmalarımızı y&uuml;r&uuml;tt&uuml;k ve Otizmli insanlar i&ccedil;in ne  yapabiliriz? Sorusunun cevabını aradık. Cevap bulmaya &ccedil;alıştığımız andan  itibaren her daim varlığını hissettiren, bizden desteklerini  esirgemeyen proje koordinat&ouml;r&uuml;m&uuml;z Servet Sezgin Hocamıza t&uuml;m grup  arkadaşlarım adına sonsuz teşekk&uuml;rlerimizi sunuyorum&rdquo; dedi.</font></p>
Otizm farkındalık için Sapanca'da bir araya geldiler
Otizm farkındalık için Sapanca'da bir araya geldiler
Otizm farkındalık için Sapanca'da bir araya geldiler
Otizm farkındalık için Sapanca'da bir araya geldiler
Otizm farkındalık için Sapanca'da bir araya geldiler
Otizm farkındalık için Sapanca'da bir araya geldiler
Otizm farkındalık için Sapanca'da bir araya geldiler
7 yıl önce
El ve ayak için splint
sapanca su sondajı
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
0bcce21b01678865e6ada68c64b2f04e@