Özel İdare Sohbetleri Sürüyor

Sakarya İl Özel İdaresi Kütüphanesi'nde İl Kültür Müdürlüğü'yle müştereken yapılan söyleşiler devam ediyor.

Kültür söyleşisine Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Yıldırım'ın “Yüksek Öğrenim ve Eğitim Sistemimiz” konulu söyleşisiyle devam edildi. Yüksek öğrenimdeki kalitenin artmasının yolunun ortaöğretimdeki eğitim kalitesinin artmasından geçtiğini belirten Prof. Engin Yıldırım önce öğrenci profilini çizdi.
Fastfood öğrenci tanımını yapan Prof. Dr. Yıldırım, “Öğrencilerimiz öyle bir hale geldi ki bilginin hazır önüne gelmesini istiyor. Hazırlanmış bir nevi ilaç gibi sunulan ve kendilerinin hap gibi yutabileceği bilgiler istiyorlar. Öğrencilerimizin sorgulayıcı olmasını, araştırmasını istiyoruz. Meraklı, irdeleyen öğrenciler; ülkemizde teknolojinin ve medeniyetin gelişimini sağlayacaktır” dedi.
<font face="Arial" size="2">Fastfood &ouml;ğrenci tanımını yapan Prof. Dr. Yıldırım, &ldquo;&Ouml;ğrencilerimiz &ouml;yle bir hale geldi ki bilginin hazır &ouml;n&uuml;ne gelmesini istiyor. Hazırlanmış bir nevi ila&ccedil; gibi sunulan ve kendilerinin hap gibi yutabileceği bilgiler istiyorlar. &Ouml;ğrencilerimizin sorgulayıcı olmasını, araştırmasını istiyoruz. Meraklı, irdeleyen &ouml;ğrenciler; &uuml;lkemizde teknolojinin ve medeniyetin gelişimini sağlayacaktır&rdquo; dedi.</font>
Eğitimin diğer ayağını ise öğretmenlerin oluşturduğunu söyleyen Yıldırım; eğitimcilerin formasyonlarının da son derece önemli olduğunu anlattı. Eğitim fakültelerinden mezun olanların öğretmen olması gerektiğini ifade eden Yıldırım, “Son yıllarda öğretmenlik işsiz kalmamak için tercih edilir bir duruma geldi. Bu durum son 25-30 yıldır böyle. Öğretmenlerimiz hak ettikleri itibarı iade etmeliyiz. Yüksek öğretimin üç temel amacı vardır. Bunlar öncelikle kültür aktarımı, bilimsel çalışma ve mesleki eğitimdir” diye konuştu.

Avrupa ve Amerika'daki üniversite eğitimi ile ülkemizdeki üniversite eğitimini mukayese eden Yıldırım, ülkemizde üniversite kültürünün oluşması ve yerleşmesi için zaman geçeceğini kaydetti. Çoğunluğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu dinleyicilerin ilgiyle takip ettiği toplantı soru cevap bölümünün ardından sona erdi.
<font face="Arial" size="2">Eğitimin diğer ayağını ise &ouml;ğretmenlerin oluşturduğunu s&ouml;yleyen Yıldırım; eğitimcilerin formasyonlarının da son derece &ouml;nemli olduğunu anlattı. Eğitim fak&uuml;ltelerinden mezun olanların &ouml;ğretmen olması gerektiğini ifade eden Yıldırım, &ldquo;Son yıllarda &ouml;ğretmenlik işsiz kalmamak i&ccedil;in tercih edilir bir duruma geldi. Bu durum son 25-30 yıldır b&ouml;yle. &Ouml;ğretmenlerimiz hak ettikleri itibarı iade etmeliyiz. Y&uuml;ksek &ouml;ğretimin &uuml;&ccedil; temel amacı vardır. Bunlar &ouml;ncelikle k&uuml;lt&uuml;r aktarımı, bilimsel &ccedil;alışma ve mesleki eğitimdir&rdquo; diye konuştu.<br /><br />Avrupa ve Amerika'daki &uuml;niversite eğitimi ile &uuml;lkemizdeki &uuml;niversite eğitimini mukayese eden Yıldırım, &uuml;lkemizde &uuml;niversite k&uuml;lt&uuml;r&uuml;n&uuml;n oluşması ve yerleşmesi i&ccedil;in zaman ge&ccedil;eceğini kaydetti. &Ccedil;oğunluğunu &uuml;niversite &ouml;ğrencilerinin oluşturduğu dinleyicilerin ilgiyle takip ettiği toplantı soru cevap b&ouml;l&uuml;m&uuml;n&uuml;n ardından sona erdi.</font>
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
d996e60fb7e8a85b071a19519ad7b638@