Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen Uluslararası Sanat, Tasarım ve Manipülasyon Sempozyumu başladı.
Sanat ve tasarım alanındaki sorunların manipülasyon kavramı ekseninde ele alınacağı sempozyumun açılış töreninde konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, sempozyumda sanatın her alanında tartışmalar yapılacağını söyledi. Prof. Dr. Eken “Bu sempozyum üniversitemiz için ses getirecek bir etkinliktir. Birbirimizi anlamak açısından böyle etkinlikler güzel oluyor” dedi.
"SAÜ GSF bu etkinliğe önemli katkı sağlayacaktır"
SAÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekanı Prof. Nilgün Bilge de tarih boyunca herkesin sanatla ilgili konularda yer aldığını söyledi. Sanatın evrenselliğinin tartışılamayacağını belirten Bilge, “Bu sempozyum sanat camiasına önemli izler bırakacaktır. Sanatın toplum üzerinde etkisi daha çok gerçekleşmektedir. SAÜ GSF bu etkinliğe önemli katkı sağlayacaktır. Sempozyumun tüm sürecinde çalışan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
"Her türlü üretim bir manipülasyondur"
Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Marcus Graf ise çağdaş sanatın kökeninin 19’uncu yüzyıla dayandığını belirtti. Gündelik hayatta manipülasyonu olumsuz yönde anladığımızı ifade eden Doç. Dr. Graf, şöyle devam etti: “Her türlü üretim bir manipülasyondur. Aslında hepimiz farkında olmadan manipülasyon yapıyoruz.”
SAÜ Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nevra Küpana da katılımcılara piyano resitali verdi.
SAÜ Kültür Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen sempozyumun açılış törenine Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, çok sayıda akademisyen ile öğrenciler katıldı.
İki gün sürecek olan sempozyumda paralel oturumlarla çağdaş sanat ve tasarımında manipülasyonun etkileri, sanat ve siyaset, sanat piyasası ve görsel sanatlarda manipülasyon gibi konular geniş bir çerçevede ele alınacak.