Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Sakarya'ya geldi

Büyükşehir Belediyesi Kadın Gelişim Akademisi, Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun 'Ailelere Sağlıklı Beslenme Önerileri' konulu söyleşisi ile devam etti. Saraçoğlu, “Hastalıklardaki artışın en önemli sebebi beslenme kültürümüz. Özellikle büyükşehirlerde beslenme kültürümüzün hızla değişmesi ve tükettiğimiz gıdalar genetik yapımızı doğrudan etkiliyor” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan Kadın Gelişim Akademisi’nde eğitimler devam ediyor. Bu kapsamda Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu 'Ailelere Sağlıklı Beslenme Önerileri' konulu söyleşiyle akademinin konuğu oldu. Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilen programda Saraçoğlu, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve hastalıklara yakalanma riskini azaltmaya yönelik önerilerde bulundu. Kalpte ritim bozukluğu (Aritmi), paratiroid, huzursuz bacak sendromu, karaciğer yağlanması, diyabet gibi çeşitli hastalıklar hakkında katılımcıları bilgilendiren Saraçoğlu, dinleyiciler tarafından kendisine yöneltilen soruları da cevaplandırdı.

Beslenme kültürümüz hastalıkları tetikliyor


Hastalıkların artışına sebep olan etkenlere de değinen Saraçoğlu, "Hastalıklardaki artışın en önemli sebeplerinden biri kullandığımız tohumlar. Kullandığımız tohumların içeriği vitamin ve mineral açısından oldukça düşük. Düşük verimli tohumlar bağışıklık sistemimizi olumsuz etkiliyor. Bu durumda da hasta olma riskimiz artıyor. Hastalıkların artışındaki bir diğer etken ise beslenme kültürümüzün değişmesi. Türk toplumu kadar beslenme kültürünü değiştiren bir toplum tanımıyorum. Özellikle büyükşehirlerde hazır gıdaların tüketilmesi bu durumu fazlasıyla tetikliyor. Beslendiğimiz gıdaların içeriğindeki madde çok önemli. Çünkü besinler genetik yapımızı doğrudan etkiliyor" diye konuştu.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Sakarya'ya geldi
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Sakarya'ya geldi
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Sakarya'ya geldi
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu Sakarya'ya geldi
7 yıl önce
Sakarya Fotokopi Servisi
sakarya hikaye kitapları
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
d01df219616abe0d2487135cc46cdd79@