Recep Tayyip Erdoğan'dan TÜMSİAD'a teşekkür

TÜMSİAD 6. Genel Kurulu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanların katılımıyla Lütfi Kırdar Kongre Merkezi-İstanbul’da gerçekleşti. Genel Kurul Toplantısına TÜMSİAD Sakarya Şubesinden 30 üye iş adamı katıldı.

Programa Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AB Bakanı Volkan Bozkır, Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Eski AB Bakanı Egemen Bağış İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, milletvekilleri, Ekonomik Sivil Toplum Örgütü Başkanları, çok sayıda bürokrat, belediye başkanları, işadamları, basın mensupları ve TÜMSİAD üyeleri katılım gösterdi.

Açılış konuşmasını yapan TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, TÜMSİAD’ın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin son yıllarda önemli kazanımlar elde ettiğini ve bu kazanımları daha üst seviyelere çıkarma noktasında TÜMSİAD’ın daima katkı sağlayacağını belirtti.

Türkiye`nin daha çok çalışması daha çok koşması gerektiğini ifade eden Sert “ Yeni Türkiye vizyonunun gerçekleştirilmesi adına çözüm sürecinin başarıya kavuşturulması çok elzemdir. TÜMSİAD ve üyeleri yüce peygamberimize en ufak olumsuz bir ima yapılmasının karşısındadır. Mısır ve Filistin`de yaşanan trajedik zulümlerin Fransa`daki saldırı kadar önemli olduğunun ama nedense Batı tarafından görmezden gelindiğinin de farkındadır.” ifadelerine yer verdi.

TÜMSİAD Genel Kurulu`nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜMSİAD`ın Türkiye’nin büyümesine, kalkınmasına, demokratikleşmesine verdiği katkı ve 10 Ağustos`ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimindeki destek için teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜMSİAD`la ‘yol arkadaşlıklarının’ sadece resmî toplantılardan, buluşmalardan ibaret olmadığını ifade ederek, “Biz aynı davaya inandık. Aynı davanın neferleri olduk. Aynı dava için birbirimize yol arkadaşı, kader arkadaşı, aynı davanın hizmetkârları olarak, birbirimize kardeş olduk. Son 1–1,5 yılda birçok önemli meselede imtihana tabi tutulduk. Gezi olaylarında, 17–25 Aralık darbe girişiminde, 30 Mart seçimlerinde, 10 Ağustos seçimlerinde çok çetin imtihanlardan geçtik Bütün bu hadiselerde en başta kardeşliğimiz, en başta uhuvvetimiz ve muhabbetimiz test edildi. Eğer birbirimizin arasında bu sarsılmaz uhuvvet, muhabbet olmasaydı, inanın bu dava bugün burada olmazdı. Sizler belki bu salonda olmazdınız, ben şahsen belki bu kürsüde olmazdım. Kaleleri zapt ederler, köyleri, şehirleri tahrip ederler, ülkeleri, toprakları işgal ederler ama o gönüldeki aşk var ya, o gönüldeki ateş, o gönüldeki özellikle o uhuvvet, o muhabbete var ya. Onu yıkamadıkları, onu tahrip edemedikleri sürece, inanın asla ve asla mutlak zafer kazanamazlar. Unutmayın bir fatihler vardır bir de işgalciler vardır. Fatihler, toprakları değil, kalpleri fetheder, kalpleri açar ve gönüllere girerler. İşgalciler ise, toprakları alsalar bile gönülleri zapt edemez, gönüllere giremez, işte onun için işgal ettikleri topraklara dahi tutunamazlar. Kimi zaman oldu haksız rekabetle üzerimize geldiler, yasaklarla, cezalarla, iftiralarla, montajlarla, kirli manşetlerle, ulusal ve uluslararası operasyonlarla üzerimize geldiler. Ellerindeki tüm imkânları, tüm fırsatları, ellerindeki tüm silahları, kalemleri, sayfaları, ekranları, yalanlarla iftiralarla kullandılar. Ama Allah’a sonsuz hamd-ü senalar olsun uhuvvetimizi sarsamadılar, muhabbetimizi sarsamadılar, kardeşliğimize el uzatamadılar. İşte onun için bizim kardeşliğimiz son derece değerlidir. Bizim kardeşliğimiz, Türkiye`nin istikbalidir. Hatta bizim kardeşliğimiz ümmetin, tüm mazlumların, mağdurların ve tutunacakları olmayanların yegâne umut dalıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni anayasayı yazma yolunda en başta ekonominin ayağındaki prangaların atılması gerektiğine vurgu yaparak, demokrasiye ve Türkiye`ye gönül vermiş herkesi bu meseleye daha fazla yoğunlaşmaya davet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye`yi şahlandıracak yeni anayasayı artık yazalım ve başkanlık sistemini artık daha etraflıca tartışmaya başlayalım, Türkiye`nin şanına yakışır bir idari sistemi inşa edelim” dedi.

Genel Kurulda konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş “Siyasi ve ekonomik alanlarda yarım kalan işlerini Türkiye kısa sürede tamamlayacaktır. Bunların başında yeni bir  anayasa geliyor. İnşallah yeni bir anayasayı 2015 seçimlerinden sonra hep beraber gerçekleştireceğiz” dedi.
Kurtulmuş “Egemenler biz milletin egemenliği anahtarını nasıl tekrar ele geçiririz diye bekliyorlar. 2023`e kalmadan inşallah Türkiye siyasi reformlarını tamamlamış olacak. Çok şükür 12 yıllık süre içerisinde makro ekonomi anlamında Türkiye birçok şey kazanmıştır. Türkiye`ye emredilen ekonomi programları artık uygulanmıyor” ifadelerine yer verdi.

TÜMSİAD Genel Başkanlık görevini devralan Yaşar Doğan ise konuşmasında Türkiye’nin yaşadığı dönüşümü ele aldı. Ülkemizin kalkınması adına son 12 yılda önemli çalışmalar yürütüldüğünü ifade eden Doğan, iş dünyası olarak bu gelişmelerden memnuniyetlerini dile getirdi

Genel Kurul Toplantısına  TÜMSİAD Sakarya Şubesinden Şube Başkanı Murat Kesik, Şube Başkan Yardımcıları, Ahmet Ölmez, Selahattin Bektaş, Şube Genel Sekreteri Ferhat Ateş, Genç TÜMSİAD Başkanı Ahmet Yılmaz ve üyeleri Şube Komisyon Başkanı Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan 30 üye iş adamı katıldı. 

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
1103d36d5b777da6b03709654e0115f1@