Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda uygulanan “Toplum, Okul ve Şiddet” projesini yürüten Rehber Öğretmenlere “PDR Hizmetlerinde Drama” konulu eğitim verildi. Şeker Anaokulu’nda düzenlenen eğitimlerde dramanın uygulanma alanları anlatıldı.
Toplum, Okul ve Şiddet projesinin uzman eğitimcileri Zafer Şarlayan, Mustafa İşlek ile projeyi ilçelerde uygulayan rehber öğretmenlerin katıldığı drama eğitimini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Gökhan Tekin verdi.
Mesleki Bilgi Önemli
Cumartesi ve Pazar Günleri gerçekleştirilen eğitimleri izleyen İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, öğretmenlerin bilgi ve becerilerini arttırmaya yönelik eğitimlere çok önem verdiklerini belirterek, il genelindeki tüm öğretmenleri mesleki eğitimlerden en üst düzeyde yararlandırmayı amaçladıklarını söyledi.
Drama Hayatın Provasıdır
Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) hizmetlerinde dramanın kullanılmasına yönelik bilgileri uygulamalı olarak sunan Doğa Sanat Drama ve Tiyatro Merkezi Eğitimcisi Gökhan Tekin, çocukların en hızlı ve kalıcı öğrenme yolunun oyun olduğunu vurgulayarak, eğitimin her alanında dramanın kullanılmasının faydalarına dikkat çekti.
Psikolojik Danışman Gökhan Tekin “Dünyanın en çok sahnelenen oyunu Romeo ile Juliet’in yazarı William Shakespare’nin söylediği gibi bütün dünya bir sahne ve her insan birer oyuncuysa drama da hayatın provasıdır. Çocuklarımız dramayla ne kadar çok prova yaparlarsa hayat oyununda da o kadar çok başarılı olurlar” dedi.
Eğitimler Faydalı Geçti
Eğitimden Sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Zafer Levent Soyhan’ın da iki gün süresince katıldığı drama eğitimlerinin çok faydalı geçtiğini belirten Rehber Öğretmenler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve örnek ev sahipliği nedeniyle Şeker Anaokulu yöneticilerine teşekkür ettiler.