Risk grubundaki öğrenciler, artık derslerinde başarılı olacak

Gençlik ve Spor Bakanlığının okullardaki risk grubu öğrencilere yönelik hazırladığı "Bilinçli Gençlerle Daha Aydınlık Gelecek" Projesi kapsamında eğitim sürecinden kopma aşamasına gelen çocukların okula kazandırılması hedefleniyor.

Projenin Sakarya\'daki koordinatörlüğünü yürüten Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Doç. Dr. Yusuf Genç, bu projeyle okullardaki dezavantajlı gruplara yönelik çalışma yaptıklarını anlattı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüyle yapılan çalışma sonucu, Sakarya\'daki bazı okulları seçerek buradaki 15-18 yaş grubundaki ailesiyle sorun yaşayan, derslerinde devamsızlık sorunu olan ve okuldan kopma aşamasına gelmiş çocuklarla ilgilendiklerini ifade eden Genç, öğrencilere öncelikle tarih bilinci kazandırmayı istediklerini vurguladı. Genç, bu kapsamda Çanakkale, Taraklı ve Göynük gezisi programları düzenlediklerini dile getirerek, tarih bilinci kazandırmanın yanında eğitim programları da yürüttüklerini kaydetti.

Üniversiteden alanlarında uzman hocalar tarafından özellikle kentlilik bilinci kazandırma adına katkılar verecek programlar düzenlediklerini anlatan Genç, "Aynı zamanda \'etkili ders çalışma teknikleri\' diye bir programımız oldu. Ders çalışma esnasında sorun yaşayan çocuklarımızın derse daha fazla nasıl bağlanabileceklerini, ders çalışırken az zamanda nasıl daha çok fayda sağlayabileceklerine yönelik teknikler öğretmeye çalıştık" dedi.

"Hedefimiz, risk alanına düşmeye meyilli çocuklar"


Bağımlılık alanında eğitim programları da düzenlediklerini kaydeden Genç, madde ve internet bağımlılığının çocukların üzerindeki olumsuz etkilerden bahsettiklerini belirtti.

Genç, proje kapsamında Sakarya ve Sapanca ilçesinde yaklaşık 250 aileye, aile içi eğitim semineri verdiklerini dile getirerek, "Seminer çerçevesinde ailelerimizin ergenlik çağındaki çocuklarla iletişim kurmaları ve onların sorunlarını anlamaları yönünde çalışmalar yaptık" ifadesini kullandı.

Hedeflerinde risk alanına düşmeye meyilli çocuklar olduğuna dikkati çeken Genç, "İlk hedefimiz, eğitim sürecinden kopma aşamasına gelmiş çocuklarımızın eğitim sürecini tanımaları. İkinci hedefimiz ise bu süre içerisinde başarılı olmalarına katkı sağlamak" şeklinde konuştu.

"Bilinçli aileyle çocuklar daha da bilinçlenecek"

Genç, Bakanlığın bundan sonraki projelerine ışık tutması için 250 öğrenciyle eğitim sürecinde yaşadıkları sorunları belirlemek üzere araştırma yaptıklarını anlatarak, bu programlar içerisinde ergenlik sorunlarını test edecek bir çalışma yaptıklarını kaydetti.

Ergenlik çağındaki çocukların yaşayabilecekleri sorunları ön plana çıkaracak ve onları bilinçlendirecek duyurular yaptıklarını vurgulayan Genç, şöyle konuştu:

"Ayrıca, ailelerine bu yaştaki çocuklarına nasıl davranacaklarını, onlarla nasıl etkileşim kuracaklarını, onları nasıl sosyal hayata çekebileceklerini, nasıl aynı dili konuşabilecekleri yönünde elde ettiğimiz bilimsel verileri sunmaya çalıştık. Gençlik ve Spor Bakanlığının hedefinde çocuklar var. Aslında odak noktamız çocuklar ama çocuk ailede yetiştiği için biz aileleri odak noktası alıp o çocuklarla aileler içerisinde çalışmak istiyoruz. Aileyi bilinçlendirip güçlendirir ve ailenin sorunlarını ön plana çıkarıp çözüm üretebilirsek, çocuklarıyla nasıl konuşacaklarını, hangi dili konuşarak anlaşabileceklerini öğretebilir, bilinçli aile oluşturursak çocukların daha bilinçli olacağını düşünüyoruz."

Genç, bu kapsamda hem anne babalarıyla eğitim programları, aynı zamanda ailelerin fikirlerini alacak şekilde bilimsel araştırma yaptıklarını belirterek, elde edilen sonuçların ilerleyen süreçte paylaşılacağını söyledi.
Risk grubundaki öğrenciler, artık derslerinde başarılı olacak
Risk grubundaki öğrenciler, artık derslerinde başarılı olacak
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]
4f17d86899cb82f0a7dffb9915987f7c@