Robotik cerrahiyle şifa buldu

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Üroloji Kliniği’nde şifa bulan 62 yaşındaki Enver Odabaş, SAÜEAH’ın özel hastanelerden farkı olmadığını ifade ederek “İyi ki burayı tercih etmişim.” dedi.

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (SAÜEAH), Üroloji Kliniği “Prostatektomi” ameliyatlarını robotik cerrahi ile başarılı bir şekilde gerçekleştiriyor. Üroloji Kliniği’nde tedavi olan hastalardan 62 yaşındaki Enver Odabaş, arkadaşının tavsiyesi üzerine geldiği SAÜEAH’dan şifa bularak taburcu oldu. Odabaş, bazı şikayetler ile Üroloji Polikliniği doktorlarından Yrd. Doç. Dr. H. İbrahim Çimen’e başvurduğunu dile getirerek, doktorun prostat tümörü teşhisi koyulmasının ardından ameliyatının planlandığını anlattı.

“BİR HAFTA İÇİNDE AMELİYAT OLDUM”

Yapılan biyopsi sonrası kendisine ışın ya da robotik Cerrahi önerildiğini dile getiren Odabaş, SAÜEAH Üroloji Kliniği’nde daha önce Robotik Cerrahi ile ameliyat olan arkadaşının önerisi ile Robotik Cerrahiyi tercih ettiğini belirtti. İstanbul’da yeğeni de üroloji doktoru olan Odabaş, İstanbul’da bu operasyon için sıraya girmek için bir yıl beklendiğini öğrendiğini ifade ederek “Buradaki doktorumuzdan Allah razı olsun. Bir hafta içerisinde ameliyat hazırlığımızı tamamlayıp operasyonumuzu gerçekleştirdi.” dedi.

Hastanede sunulan hizmetten ve personelin ilgisinden oldukça memnun kaldıklarını belirten Odabaş “Hizmet şahane, doktorlarımız ve personel çok ilgili, odalar otel odası gibi. Geçmişte çocuğumun rahatsızlığından dolayı İstanbul’da özel bir hastanede altı ay kaldım. Şimdi burada sunulan hizmete baktığımda arada hiçbir fark görmüyorum. Kısa sürede operasyonum yapıldı ve taburcu olmam kararlaştırıldı. Bu kadar kısa sürede bunu beklemiyordum, iyi ki robotik cerrahi ile ameliyat olmuşum.” diye konuştu.

ACISIZ VE AĞRISIZ AMELİYATLAR


Ameliyatla ilgiyi bilgi veren Üroloji Kliniği doktoru Yrd. Doç. Dr. H. İbrahim Çimen şu bilgileri verdi: “Bu tip ameliyatları yapmak için cerrah görsel olarak zorlanmakta. Robotla birlikte cerrahlar bu dar alanda daha kolay hareket edebilme imkanı buldu. Ayrıca robotun organları daha yakından göstermesiyle açık ameliyatta görülemeyecek anatomik detaylara sahip olundu. Bundan dolayı açık ameliyatlar hem daha uzun sürüyordu hem de daha çok komplikasyon riski taşıyordu. Hem operasyon sırasında yaşanabilecek kan kayıpları, hem de yaptığımız ameliyat kesileri nedeniyle hastanın da iyileşme süresi uzuyordu. Robotik cerrahi yöntemiyle operasyon için 1’er santimetrelik kesiler açıyoruz. Bu kesilerden robot kollarını karın içine yerleştirerek işlemi yapıyoruz. Hastalarımız robotik cerrahi denilince sanki ameliyatın robot tarafından yapıldığını zannediyor. Ancak robotik cerrahi yöntemi bize, yorulmadan, titremeden, saatlerce çalışabileceğimiz bir sistem sunuyor. Dolayısıyla bu konsolun başındaki cerrah tarafından hangi komutlar cihaza gönderilirse robot tamamen onları yapıyor. Robotik cerrahi için sadece Sakarya değil çevre illerdeki vatandaşlarımıza da hastanemizden hizmet alıyor. Dünyada en pahalı cerrahi sistemler arasında yer alan bu sistemden, normalde başka merkezlerde 20 bin ila 30 bin lira civarında ücret talep edilirken, Sakarya Kamu Hastaneleri Birliğinin katkılarıyla hastalarımızdan hiçbir ücret alınmadan hastanemizde Robotik Prostatektomi ameliyatları başarıyla yapılıyor.
Robotik cerrahiyle şifa buldu
Robotik cerrahiyle şifa buldu
7 yıl önce
Robotik eğitimler
sakarya robotik
Yorumlar
[İlk yorum yapan siz olun]
7cedd7a7ab929ce4b13c507d1edd6608@